... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Sered
Autor témy
Auto: BMW 330d Touring
Kraj: Trnavský

E46 ´04 LED kruzky prepalena poistka na kabelazi

Streda, 21. Augusta 2013, 12:03

Mam led kruzky zapojene s kabelazou na fade-out efekt konkretne Angel eyes 42 LED biele - Ultra High Power. Problem zacal ked sa mi nerozsvietilo vnutorne osvetlenie (na kt. je napojeny zlty kabel kt. ide do rele kruzkov) ale kruzky zatial svietili. Skusil som teda odpojit rele kruzkov aby som ich vyradil a zistil ci to s nimi suvisi a hej vnut. osvetlnie zrazu islo. Po dalsom pripojeni kruzky nesvietili a po zopnuti parkovaciek (na ne je pripojeny biely kabel z kabelaze) sa prepalila poistka. Skusil som pripojit kruzky na priamo a tie su OK(ale pri tom som si asi odpalil jeden invertor #-o ), ale pri zapojeni cez kabelaz mi nesvieti vnutorne osvetlenie a odpaluje poistku stale, cim to moze byt, kde moze byt skrat?

Užívateľov profilový obrázok
m4x
Auto: E60 545i
Kraj: Bratislavský

Re: E46 ´04 LED kruzky prepalena poistka na kabelazi

Streda, 21. Augusta 2013, 12:09

toto iste sa mi stalo 3 dni dozadu a v zime

relatko ti cvaka ze? musis nan pripojit diodu alebo odpor, teraz neviem aku aby to necvakalo
k veci:
odpalila sa ti jedna krabicka na tych kruzkoch na lavej alebo pravej strane alebo oboje - taka cierna skatulka do ktorej idu vyvody kruzkov a napajaju sa na kabelaz relatka
bud zozenies/reklamujes tu skatulku alebo pripojis napriamo kabelaz relatka kruzky bez tej skatulky (zrejme nejaky stabilizator napatia)

odskusaj kazdu skatulku samostatne nech vies ktora je zla (taktiez skontroluj ci to nemas niekde kde sa prehrieva)
!!! Obrázok ???

m4x

Streda, 21. Augusta 2013, 22:33

oprava! nenapajaj ich napriamo na kabelaz! reklamuj alebo zakup nove
!!! Obrázok ???

Peters2
Auto: BMW e46 tour 999PS
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 22. Augusta 2013, 07:15

dost divoko si to napisal, moc tomu nerozumiem... Ked odpojis kabel ktory ide na vnutorne osvetlenie priamo z rele na kruzky tak osvetlenie ide? Neni predraty ten kabel? Ked zapnes parkovacky bez pripojenia toho fade out tak kruzky idu? Inak biely kabel ma ist na fade out a zlty na parkovacky, teda aspon u tych mojich je to tak, lebo potom nefunguje fade out, len to tak hnusne zapne a vypne...

Sered
Autor témy

Štvrtok, 22. Augusta 2013, 23:10

m4x napísal:
oprava! nenapajaj ich napriamo na kabelaz! reklamuj alebo zakup nove

To je jasne treba novy invertor, len ma stve preco sa prepaluje poistka kt je zapojena original na tel kabelazi k AE

Sered
Autor témy

Štvrtok, 22. Augusta 2013, 23:24

Peters2 napísal:
dost divoko si to napisal, moc tomu nerozumiem... Ked odpojis kabel ktory ide na vnutorne osvetlenie priamo z rele na kruzky tak osvetlenie ide? Neni predraty ten kabel? Ked zapnes parkovacky bez pripojenia toho fade out tak kruzky idu? Inak biely kabel ma ist na fade out a zlty na parkovacky, teda aspon u tych mojich je to tak, lebo potom nefunguje fade out, len to tak hnusne zapne a vypne...

No asi hej trochu chaos, svietia vtedy ked do invertora (ta mala krabicka pri kruzkoch) som pustil prud cez dva prilozene kable priamo z baterie na kostru. Ak ich pripojim akokolvek cez kabelaz tak nesvietia pretoze sa hned po zapnuti prepali poistka plus nesvieti ani vnutorne osvetlenie ak je pripojeny fadeout (myslim tym ze je pripojeny ten kablik na vnutorne osvetlenie pod nohami spolujazdca) ja ho mam zlty a fungoval spravne asi rok.

m4x

Sobota, 24. Augusta 2013, 20:32

ak si precitas ten moj prispevok a budes postupovat ako pisem tak to vyriesis
chybny je ten tvoj invertor ako ho nazyvas, ale invertor je iba pri ccfl ae, ale ano krabicka sa podoba, kym ju tam budes mat a je zla tak sa nediv ze ti odpaluje poistku a stahuje vnutorne osvetlenie ked mas zapojene fadeout :-$
!!! Obrázok ???

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných