Zdravím, dnes ráno po ceste do práce mi začalo najprv približne pri 50km/h niečo jemne buchať (ako keby od prednej nápravy) - robilo to len pri pridaní plynu. Šiel som ďalej asi 1km a búchanie sa ozývalo viac a viac - najmä ak som ubral plyn. Znelo mi to ako keby som chytil defekt - to búchanie sa ozývalo pravidelnou rýchlosťou - podľa otáčok kolies. Zastal som - gumy skontroloval a nič. Tak som šiel ďalej a postupne sa ako keby ten zvuk presunul dozadu. Na voľnobehu nebúcha nič - skúšal som aj vyššie otáčky. Začne to akonáhle sa rozbehnem. Najviac mi to hučí cca pri 3ke - pri 50km/h - hlavne keď pustím plyn - keď pridám tak je to tichšie. Pri prejazde ľavotočivou zákrutou to stíchne úplne - naopak pri rovnej jazde a pri pravotočivých zákrutách to búcha viac.
Za jazdy som skúšal aj auto rozhojdať a mám dojem, že zadok trochu pláva (možno si už len namýšľam). Poraďte teraz čo s tým - dúfam, že to nie je nič vážne. Dá sa s tým jazdiť, alebo to radšej šupnúť do servisu?!
Alebo by sa našiel niekto v KE kto by sa na to vedel pozrieť a poradiť? Ďakujem
Tiež to vidím na ložisko.. Hlavne ked to do jednej strany nerobí nič a do druhej hučí/búcha, píska, hocičo.. Ja som na 320d menil pravé zadné min týžden a tiež to hučalo najviac okolo 50 km/h , ked som ubral tak to znelo jak keby štartovalo lietadlo Či s tým môžeš jazdiť je individualne.. Môže to prdnuť za 5 tisic km alebo aj po ceste na rožky.. Každopádne by som nejazdil moc prudko..
now.. e91 déé ex.. BMW 320i E30 VW Golf II GTi Chrysler PT Cruiser 2.2 CRD Mercedes E300TD W124 BMW 320d E46 PFL Mercedes E300TD W210 BMW 530d e61 Mercedes c270cdi w203
No tak dnes to bude MHD :) Inak mám nový poznatok - pri vypnutom motore sa ozýva pri pohybe auta kovový šúchavý zvuk. Uvidíme čo to bude...a koľko to bude stáť.
ok. takže problém ostránený. po príchode do servisu sme auto nadvihli a zistili, že ......................... mám uvoľnené skrutky na kolese (to búchalo) p.s. to napadlo aj mňa, a tak som kolesá skúsil dotiahnúť....ale nešlo to...bolo treba dvihnúť auto.