... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

rapacs
Autor témy
Auto: 330xd E46 150kw
Kraj: Košický

prosim o radu, pukanie v prednej naprave

Streda, 24. Júla 2013, 22:27

Ahojte

Mam mensiu technicku xybu a neviem si rady,
Asi pred tyzdnom som vymenil zadny silentblok na prednom ramene a od vtedy mi zacalo pukat ci praskat v predu. Pri brzdeni,pridani ale aj ked celkom vytocim volantom do stran. Uz som vsetko skontroloval co bolo uvolnene pri vymene. Viete mi stym poradit?

Užívateľov profilový obrázok
DusanNO
Auto: BMW E46, 330i
Kraj: Žilinský

Re: prosim o radu, pukanie v prednej naprave

Štvrtok, 25. Júla 2013, 07:29

Mal som podobný problém, kôli pukaniu som investoval 250€ do celej nápravy a nezmizlo to, tiež mi to robilo pri brzdení a rozbiehaní a aj pri jazde do strán, problém bol, silentblock motora ľavý pri vodičovi. ](*,)

Ivank
Auto: BMW 320d E46

Utorok, 6. Augusta 2013, 13:26

Ja mam to iste...Mam odpalene capy na ramenach.

Ked das auto na zdvihak, tak sa to tazko kontroluje, lebo vaha kolesa potlaci capy do krajnej polohy a tvaria sa ze je vsetko ok. (kontroloval som to 2x predtym pacidlom a nic)

100% to skontrolujes tak, ze zhodis koleso a odpojis tycku riadenia... potom budes moct lubovolne otacat nabojom kolesa. Tam zistis co ti puka.

Mne to puka iba ak mam vytocene kolesa..pri prejazde rovno mi to nebuchne.Citit to aj vo volante.
Naposledy upravil/-a Ivank v Streda, 7. Augusta 2013, 05:52, upravené celkom 1 krát.

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Utorok, 6. Augusta 2013, 17:13

Skontroluj si manzety a samotne poloosy
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Peters2
Auto: BMW e46 tour 999PS

Streda, 7. Augusta 2013, 06:54

mne na 330xD 135kw robi to iste, vzdy ked sa pohnem, pribrzdim, alebo prejdem nejakymi nerovnostami tak to pukne... Pri vytoceni volantu do strany to nerobi a zistil som ze ked bolo auto zatazene, tak to nepuka, inak to citit ako keby nieco kleplo do kasne auta, lebo to je aj pocut aj citit na podlahe.... Tiez je to pre mna zahada, lebo som prekontroloval uz asi vsetko a stale neviem co to robi... Uz som poodpajal aj stabilizacne tycky, pozrel vsetky silentbloky, capy a stale nic... tiez by som privital nejaku radu

Ivank
Auto: BMW 320d E46

Streda, 7. Augusta 2013, 07:10

Peters2 napísal:
mne na 330xD 135kw robi to iste, vzdy ked sa pohnem, pribrzdim, alebo prejdem nejakymi nerovnostami tak to pukne... Pri vytoceni volantu do strany to nerobi a zistil som ze ked bolo auto zatazene, tak to nepuka, inak to citit ako keby nieco kleplo do kasne auta, lebo to je aj pocut aj citit na podlahe.... Tiez je to pre mna zahada, lebo som prekontroloval uz asi vsetko a stale neviem co to robi... Uz som poodpajal aj stabilizacne tycky, pozrel vsetky silentbloky, capy a stale nic... tiez by som privital nejaku radu

Len tip... natrhnuty hlavny silentblok ramena. Ked ho pretlaci na vacsej nerovnosti , tak tukne o hlinikovu prirubu. Treba s pacidlom poskusat lave a prave rameno. Ci je rozdiel v tvrdosti...nemusi to byt hned vidno

Peters2
Auto: BMW e46 tour 999PS

Streda, 7. Augusta 2013, 18:13

pacil som uz asi vsetko.... Inak som nespomenul ze sem tam to spravi aj ked auto stoji na mieste a zhasnem motor... Mam podozrenie silentbloku motora, ale mal som ho vybrati von a nie je nijak poskodeny ani odtrhnuty... Pripadne by to mohol byt silentblok prevodovky, ale ten som akosi nenasiel, dokonca ani na ETK... vie mi niekto poslat zobrazenie toho silentu?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných