... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
michaltt
Autor témy
Kraj: Košický

Vrzganie zo zadu - vodicova strana

Utorok, 19. Februára 2013, 14:00

Zdravim pani. Vyskytol sa mi mensi problem. Posledne dni pozorujem zvlastne vrzanie zo zadnej casti auta, konkretne vodicova strana.

Vrzganie je pritomne ked :

1. idem pomaly (do cca 30km/h) cez mensie nerovnosti
2. Ked beriem zakruty v mensej rychlosti
3. Ked parkujem (mam automat) - pustim nohu z brzdy, auto ide samo a pocas manevrovania s autom to sem tam vrzgne.
4. Ked sa auto prehupne cez priehlbinu v interieri alebo ked prechadzam po nerovnom povrchu, tj. zvuk je sprevadzany pohybom kasne/komponentov napravy

Na rovnej ceste nebadam ziadne zvuky.

Ak by som mal zvuk opisat tak v interieri to pripomina stary koc/piratsku lod, je to hlasne tahave vrzganie. Povedal by som ze to vrzga +- ako plasty.
Zvonku to znie akokeby sa nieco kovove opieralo o iny kovovy predmet. Vrzga to ako ked som mal na aute stare pruziny a rukami som sa zapieral do kufra a triasol nim hore/dole.

Rad by som pripomenul ze na aute je novy podvozok (cca 15 000km) a menene komplet vsetky silentbloky na zadnej naprave (cca 5000km)
Napada ma ze to moze byt rucna brzda ? To vrzganie viem "nasimulovat" ked zaradim D, dam nohu dole z brzdy, auto sa zacne hybat a zatiahnem rucnu. Vtedy to na 0,5 sekundy vrzgne presne tak ako to vrzga pocas jazdy.

Dakujem za kazdu radu :thumbup:
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

bmw55
Auto: hladam
Kraj: Bratislavský

Re: Vrzganie zo zadu - vodicova strana

Utorok, 19. Februára 2013, 15:00

nazdar, mám rovnaký problém, a netuším vôbec čo to môže byť #-o dúfam ze niekto poradi :)
BMW 728i E38
BMW 320d E46
BMW 328iA tour. E46 ex
BMW 318i E36 ex
BMW 325i E36 ex

Ivank
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Žilinský

Streda, 20. Februára 2013, 10:27

mozno blbost...nemas nahodou zapadnuty kamienok medzi strmenom brzdy a ochrannym plechom kotuca? Mne to vydavalo strasne pazvuky...

Avenger
Auto: E46 320i 110kw

Streda, 20. Februára 2013, 14:59

Ono moze ti trosku ostavat vysiet rucna brzda tie pakne aspon u mna su totalne k.o :mrgreen: niekedy mi to vrzga a kusne sa tak ze ked to rozbehnem na 50 musim zabrzdit rucnou aby sa to vratilo spat....

Ale kludne to moze byt aj ulozenie tlmica , viem ze mas novy podvozok ale si na SVK bohuzial....
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

michaltt
Autor témy

Streda, 20. Februára 2013, 15:28

No bol som pri aute, sadol som si na kufor a skakal a robilo to presne ten zvuk. Ale fakt musim riadne poskakovat aby to bolo pocut. Prirovnal by som to k starym komunistickym hojdackam, taky piskot :D

Akurat nechapem co ma pohyb auta po nerovnostiach s rucnou...pribrzdena nieje ale tak to vrzga ze to pocujem cez radio. #-o
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

nadro
Auto: BMW E46 320 touring

Streda, 20. Februára 2013, 22:21

bratovi to vrzgalo na E39 takto zo zadnej nápravy a boli to gulove capy na zadnej náprave. Ešte stabilizačné tyčky ale také E46 nemá. Takže guľové čápy.
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

michaltt
Autor témy

Streda, 20. Februára 2013, 22:41

Na e46 su aj tycky...akurat ze na zadku som menil vsetko co sa dalo. Pojdem dufam coskoro nad jamu a dam vediet.
Lowered wagon - pribeh

nadro
Auto: BMW E46 320 touring

Streda, 20. Februára 2013, 22:53

michaltt napísal:
Na e46 su aj tycky...akurat ze na zadku som menil vsetko co sa dalo. Pojdem dufam coskoro nad jamu a dam vediet.

Ja som myslel, že ich tam nieje toľko ako má E39. Skús tu jamu a uvidíš. Môj tip guľové čápy uvidíme. Jemu to pomohlo.
Ručná to myslím nebude.
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

michaltt
Autor témy

Sobota, 23. Februára 2013, 16:00

2x som bol pod autom, aj s kamosom mechanikom, na nic sme neprisli. Skripe to aj ked mam zatiahnutu rucnu a hopsam sa v kufri a skripe to aj bez nej takze rucna to nebude. Ide to niekde z okolia brzd. Pruzina je ok, vsetky gumove podlozky tiez. Tazko sa to identifikuje kedze zvuk vychadza z miesta kde su brzdy, upevneny tlmic, miska atd.

Az dnes som zhodil disk a s kludom anglicana som sa pozeral ze odkial to moze vychadzat. Napadlo ma zobrat dlhy skrutkovac, zapacil som do misky a hybal nou do z lava do prava a zrazu skripanie. Samozrejme nie take intenzivne ako ked jazdim ale velmi podobny zvuk. Uvolnil som tu skrutku, ktora ide skrz to lozisko, znova ju poriadne dotiahol a prestalo to vrzgat ked nadskakujem v kufri, pocut je to uz len pocas jazdy a aj to menej intenzivne ako predtym. Takze som pravdepodobne nasiel problem...

Tento diel som dal ako jediny znacky Meyle, co bola asi chyba. Znova mensie ponaucenie : riesit jedine Lemforder.

Diel c2. Skusim vymenit, dufam ze to pomoze...
http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/T ... uspension/
Lowered wagon - pribeh

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 25. Februára 2013, 23:59

Zatial vsetky bmw co som mal, vrzgali pri zatiahnutej rucnej, kednsi hojdal autom. Ci to bol e36 e46 alebo aj e90... Ale pri odbrzdeni to prestalo

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Sobota, 31. Mája 2014, 22:37

Vyriesene?

michaltt
Autor témy

Nedeľa, 1. Júna 2014, 10:01

Ano. Lozisko zavesenia to bolo. Silent najblizsie k strmenu - kovovy valcek.
Chyba bola ze som kupil meyle. Siel tam lemforfer.
Lowered wagon - pribeh

drak
Auto: bmw 330 ci smg
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 1. Júna 2014, 16:35

Mne to tiež robilo na e39 ale áno sú to tie ložiská zavesenia..ale zas hneď ich meniť za nové netreba stačí to premazat a všetko potom fachci ako má ..to už bi museli biť až veľmi rozmlatene aby ich trebalo vymeniť :D

michaltt
Autor témy

Nedeľa, 1. Júna 2014, 16:39

Skusali sme injekciou natlacit olej ale proste MEYLE je shit. Neraz som sa popalil, odvtedy nedavam do auta nic okrem Lemforderu. Sranda je ze to zacalo vrzgat po par tisic km.
Lowered wagon - pribeh

mato91

Nedeľa, 1. Júna 2014, 18:55

mne takto vrzgalo a po mesiaci som prisiel na to ze to bola uvolnena izolacia nad vyfukom ktora skrela o vyfuk
Obrázok

BMW e92 325i
***BMW e90 318i
***BMW e46 318Ci

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných