UPDATE 26.5.2013Tak nebudem zakladať novú tému za ten istý problém , znie to ako keby sa trela reťaz, ale vďaka stetoskopu od klubáka (potmehuth) som zistil, že to chrčanie nejde z rozvodou , ale z výmennika tepla pre olej, nechápem , neviem , nerozumiem , ale dáva mi zmysel , že ešte nič neurvalo keďže s tým chrčaním sa jazdí už cez 30 000 km ... Nejaké nápady ? Čo to môže byť ? Robí to ne viacero áut , najprv to nikto nepočuje kto nevie, že to tam má byť
od 4 sekundy
[youtube]ks_8L4a3Ab4&list=FLnZH3iLRqbvHbBfMuhZ2BHw&index=20[/youtube]
UPDATE:keďže názov témy nieje až taký lukratívny tak to asi nekoho netrápi

Neodborníci a poloodborníci tvrdia , že to má od reťaze ďaleko.
Dokonca vraj môže chrčať šponovák ktorý má necelý rok.
Videl už niekto 330D s rozdrbanou reťazou ktorá chrčí rok a vytáča sa jak sviňa a dlhé trasy robí a stále ide ?!Tak opäť raz jedno okienko na funny rozpoznávanie zvukov. 135kW verzia ...
Môj investor trpí neznámim zvukom pochádzajucim z úžin serva. Za servom je počuť železné chrčanie.
Keď nieje priložené ucho tak je to stále, keď je človek od auta ďalej tak to je nepravidelné, keď sa priloží ucho pred servo tak to nepočuť. Zvyšovaním otáčok nepočuť , že by sa zvyšovala aj frekvencia toho chrčania.
Keď sa otvorí veko na olej tak nepočuť taktiež nič z vnútra motora , iba obyčajné ticho, žiadne chrastenie.
Keď je motor chladný tak to skoro vôbec nepočuť a keď je motor teplý tak to počuť stále , ostane to na rovnakej sile a nezhoršuje sa to. Za rok sa to nezhoršilo skoro vôbec.
Vymenenené sú všetky remene, kladky , napínaky , remenica, alternátor repasovaný, vodná pumpa , visko spojka.
Tu je aj video, nepočuť to originál , lebo mobil. Na vela 330D to tak chrčí čo som počul už, ale mne to vadí !
nech žije bmw ...