... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

denisko
Autor témy
Auto: bmw e46 330d touring
Kraj: Trnavský

nejde nastartovat

Sobota, 26. Januára 2013, 11:08

cavte chalani mam jeden velky pproblem idem do auta dam kluc do spinacky a namiesto P ecka my vyskoci hranata kontrolka z vykricnikom a teplota vybehne do cerveneho a to je studene auto... neviem co tomu je starter toci ale nenaskoci jak tam svieti ta kontrolka a ta teplota.... mam e46 330d 135kw automat . 2001 nevedel by mi stym niekdo rady?? vopred dakujem

Užívateľov profilový obrázok
stevo699
Auto: BMW e90 330i
Kraj: Bratislavský

Re: nejde nastartovat

Sobota, 26. Januára 2013, 12:06

denisko napísal:
cavte chalani mam jeden velky pproblem idem do auta dam kluc do spinacky a namiesto P ecka my vyskoci hranata kontrolka z vykricnikom a teplota vybehne do cerveneho a to je studene auto... neviem co tomu je starter toci ale nenaskoci jak tam svieti ta kontrolka a ta teplota.... mam e46 330d 135kw automat . 2001 nevedel by mi stym niekdo rady?? vopred dakujem

Mal som úplne rovnaký problém, prvá vec prepálená hlavná poistka pri RJ motora a automatu. Vďaka kovovému úlomku v alternátore a následnému prebíjaniu vyrazených pár ďalších poistiek a keďže sa nedostával prúd do RJ automatu hádzala sa prevodovka do núdzového režimu (kontrolka ozubeného kolieska s výkričníkom).
Nasledovala oprava kabeláže, výmena RJ automatu.

Odporúčam kvalitnú diagnostiku.
Ak by si mal problém s RJ automatu tak mám jednu funkčnú pre 330dA 135kw.
BMW e90 330i
EX: BMW E46 330dA

denisko
Autor témy

Sobota, 26. Januára 2013, 12:11

no to je v prdeli a stou teplotou nevies??? len to je ten problem ze sa mi nevie nato napojit stou diagnostikou... a co stoji ta RJ ?? a este to je to ze ja mam vsetky poistky dobre a mam tento problem....

caliopcar
Auto: BMW E 46 316i

Sobota, 26. Januára 2013, 13:06

A kde si s tým bol na diagnostike? V čom bol problém, že na nevedel napojiť??

PetoK
Kraj: Žilinský

Sobota, 26. Januára 2013, 13:57

Skontroluj poriadne napajanie motorovej rj DDE... niekedy byva aj opalene hlavne rele. Mal som tu taky pripad,nakoniec bola vadna samotna DDE. To ze vybehne teplota hned hore je priznakom ze budiky nedostali info od DDE po CAN. Potom sa kvoli problemu na CAN ohlasi aj EGS jednotka automatu,vypise chybu na budikoch. DDE sa tym padom sa ani neda nacitat,nehlasi sa na diagnostike.

Užívateľov profilový obrázok
stevo699
Auto: BMW e90 330i
Kraj: Bratislavský

Sobota, 26. Januára 2013, 20:08

denisko napísal:
no to je v prdeli a stou teplotou nevies??? len to je ten problem ze sa mi nevie nato napojit stou diagnostikou... a co stoji ta RJ ?? a este to je to ze ja mam vsetky poistky dobre a mam tento problem....

Bol som u známeho ktorý má servis na Galvaniho môžem ti dať kontakt. Presne ako hovoríš po napojení na diagnostiku (Bosch KTS) sa diagnostika nevedela spojiť s RJ automatu a RJ motora, ako keby tam vôbec nebola.
Ak by si chcel tú RJ automatu tak za 100e sa jej rád zbavím lebo mi leží doma v skrini. Ked budeš mať o ňu záujem napíš PM.
BMW e90 330i
EX: BMW E46 330dA

denisko
Autor témy

Sobota, 26. Januára 2013, 21:17

no chalani ja to necham este u mechanika nech sa na to pozre .... a ked tak by som sa ti potom ozval a skusili by sme tu riadacku vymenit ci by to pomohlo a ked ano tak by som ju kupil od teba keby suhlasis :) lebo sa us zblaznim stoho auta teras som menil motor a zase som to musel naspet zaniest mechanikovy ](*,)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní