... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

CruX
Autor témy
Auto: 320d touring
Kraj: Žilinský

tazko sa zaradzuju stupne 1 a 2 - vadne synchro ?

Utorok, 13. Marca 2012, 08:30

Ahojte,

Na uvod by som chcel povedat ze nie som automechanik, preto berte niektore moje vyrazy s rezervou :)

mam BMW 320d touring r.v. 2004. Mam 6 stupnovu prevodovku. V poslednej dobe sa mi tazko zaradzuju stupne 1 a 2.
3 sa zaradzuje o cosi menej tazko ostatne stupne idu v pohode. Napr ked preradzujem z 1 do 2 - na paku tlacim
konstantnou silou a dvojka naskoci az za 1-2 sekundy co mi dost vadi. Kde moze byt problem ? Je to synchro ?
Treba tam vymenit olej ? Tieto problemy sa zacali prejavovat po zime - vtedy mi odislo asi relatko zhavicov
(zhavice su OK avsak nejde na ne prud) a motor om nejaku dobu startoval na studeno. Mohlo sa mi nejak tymto
"rozladit" synchro ?

Pozeral som aj toto forum ale nasiel som iba problem s vracanim paky do neutralu, toto sa u mna nastastie
neprejavuje.

Dik.

CRX160
Auto: E61 535d touring
Kraj: Prešovský

Re: tazko sa zaradzuju stupne 1 a 2 - vadne synchro ?

Utorok, 13. Marca 2012, 13:27

Spojka je v akom stave ? Nespozoroval si nahodou zeby bola maksia ako obycajne ? alebo zeby sa proste nejak zmenila ?

CruX
Autor témy
Auto: 320d touring
Kraj: Žilinský

Utorok, 13. Marca 2012, 13:28

Spojka reaguje rovnako

CRX160
Auto: E61 535d touring
Kraj: Prešovský

Utorok, 13. Marca 2012, 13:37

Tak potom zacni vymenou oleja ... ked nepomoze tak si myslim ze uz len demontaz prevodovky a blizsie preskumanie z blizka ze co sa v nej deje :D lebo prevodovka musi fungovat bezproblemovo vzdy ... v nej nieje nic co by sa samo casom opravilo :D Na spojku som sa pytal preto lebo som kupil jedno bmw a predavajuci mi vravel ze tazko sa radia prve 3 stupne a vo vysokych otackach sa nedalo ani preradit .... vravel ze je asi vadna prevodovka ale pri skusobnej jazde som si vsimol ze ta spojka ma taky ako keby gumovy chod a zabera na dva krat ze trochu pustis zaberie a potom nic nic a az pred koncom celkm zabrala .... nesmykala ani nic len uz bl unaveny pritlacny tanier ... (podobne sa moze prejavovat aj prepustajuci spojkovy valcek).. po vymene spojky islo radit rychlosti lahucko s dvoma prstamy

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných