ja mam podobný problém mam krive kotuče. Vymenil som kotuče a chvilu to nerobilo a cca po 3000km zase mi to trase neviem čo môže kriviť tie kotuče. Dal som tam origo BMW. Som zufali poradte čo by to mohlo byť.
Kotuce sa mozu skrivit: 1. po velmi rychlej zmene teploty, napr. nahle prudke brzdenie, alebo ked sa na zerave kotuce dostane voda. 2. ked dosticky nedoliehaju rovnomerne a pri brzdeni sa zohrieva vonkajsia cast kotuca inak ako vnutorna 3. Ked vdaka zanedbanej starostlivosti o prvky napravy sa vybucha lozisko a dostane volu. Potom sa kotuc pri brzdeni otaca nerovnomerne a striedavo tlaci raz na vonkajsiu a potom vnutornu brzdnu dosticku.
Pri krivych kotucoch sa vsak pri brzdeni trasie nielen volant ale vecsinou aj brzdovy pedal.
tak som bol v servise a mi povedali ze to bude nejaky hlavny cap ramena a ze si mam dat skontrolovat kotuce k nejakemu sustruznikovi mne to mika s volantom iba ak prudko zabrzdim,ked rovnomerne je to v pohode...
mozes skusit dvihnut predok a teraz skus tocit kolesom, ak to bude niekde driet, budes mat jemne krivy kotuc, skus chytnut koleso a mykaj nim, ak sa ti to podari, mas nieco v riti, mykaj dovtedy kim neidentifikujes ze co :)
bmwcoding.sk bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov
keď točim kolesom tak v určitom mieste mi to sucha viac ako by malo asi to teda budu kotuče ale čo môže spôsobiť to skrivenie. Mam nové tlmiče, nová tyčka riadenia nové zadne silenty predného ramena, platničky majú cca 1rok, tyčky stabilizatora cca 3 roky, kolesa vyvažene. Jazdil som aj po dialnici a sem tam som musel prudšie zabrzdiť a aj pršalo ale aj tak žeby to skryvilo kotuče? Origo bmw som kupil za dosť veľa Eur tak neviem čo teraz robiť asi ešte dam skontrolovať prednu nápravu.
http://www.autotechnik.sk/diel/35/predn ... ky-bmw-e46 skus vymenit tieto hlavne silentbloky ktore mas na prednych ramenach ..malo by ti to dost dlhodobejsie pomoct ...nemusis cele ramena menit ..toto su najviac namahane sucasti na celej naprave da sa povedat...