... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
michaltt
Autor témy
Kraj: Košický

Startovanie a nasledny rozjazd

Sobota, 4. Februára 2012, 16:26

Zdravicko

Teraz v tychto zimach ma auticko trochu hneva. Ked je do -5/-6 tak je vsetko v poriadku, auto chyti hned. Ale v poslednych dnoch, hlavne ak startujem po tom, co auto stoji celu noc vonku tak mi zvykne skapat hned po starte. V noci je logicky vacsia zima ako cez den, posledne 3 dni co je cca -10/-15 cez den mi motor po nastartovani skape. Ak by som mal proces opisat tak :
1. motor chyti (netreba pretacat, chyti hned)
2. otacky vybehnu na 1200
3. rucicka sa vybehne na 1200 a motor hned na to skape.

Spravi mi to aj 2-3x po sebe, potom chyti ale otacky kolisu +- 150rpm a trasie mi s autom. Ak je do -5 tak taketo problemy nemam. Musim chvilu pockat nech potrasie, potom ho vypnem. Nastartujem znova a citelne sa to zlepsi a chod je kultivovanejsi. Olej v motore je 5w40, nezerie ani kvapku.

Nasledny dalsi problem je ze ak auto chyti, po zaradeni do D alebo R sa strasne tazko rozbieha. Tlacim do plynu a auto sa hybe po centimetroch, skoro akokeby stalo. Obcas mam problem sa dobec dostat z parkoviska na cestu. Vzdy ho radsej pred vstupom na vozovku este prestartujem, potom sa mi zda ze je to o cosi lepsie. Najtazsie je auto rozbehnut do tej 40tky, huci vrtula ale auto nie a nie ist, potom ked sa rucicka ukazovatela teploty odlepy od nuly a tak sa to zlepsi. Za tepla ziaden problem, ani pokles vykonu. Dokonca aj ked mam problem auto rozhybat, tak prevodovka preradzuje hladko. Ziadne kopance, samozrejme jemne citit ze preradi ale v takej zime je to normalne.

Nejake napady ? Nemoze to byt olejom v prevodovke ? Auto mam necely rok, nabehal som na nom cca 10 000km a olej som este nemenil.Menil ho udajne predosly majitel.

Vdaka :thumbup:
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: Startovanie a nasledny rozjazd

Pondelok, 6. Februára 2012, 12:08

Toto isté robí môjmu klientovi ale na 330d, ale s tým,že on sa nedokaže ani rozbehnuť, to znamená,že ten olej bude v predovodke tak stuhnutý,že má problém sa rozhýbať.....čo je podla mna uplne na hovno,kedže taky mráz by prevodovku nemal odstaviť......určite by som nechal auto nejaky čas zohriat na volnobeh,nech sa aj olej rozcirkuluje v prevodovke....daj si auto niekomu napichnut možno niečo najde,ak ti auto skapalo.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

michaltt
Autor témy

Pondelok, 6. Februára 2012, 12:10

ono skape pravidelne 2-3 a potom ostane bezat ale s tym ze otacky kusok hopsaju a trasie mi autom. Ked bolo tuhsie tak som mal problem sa vobec pohnut o centimenter. Otacky 2000, zaradene D a stojim na mieste. To iste Rko :roll:
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

TT-SIMIK

Pondelok, 6. Februára 2012, 12:19

No to skapanie musí,alebo by malo byt zapísane v RJ.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Avenger
Auto: E46 320i 110kw
Kraj: Žilinský

Pondelok, 6. Februára 2012, 17:37

michaltt napísal:

Nejake napady ? Nemoze to byt olejom v prevodovke ? Auto mam necely rok, nabehal som na nom cca 10 000km a olej som este nemenil.Menil ho udajne predosly majitel.

Vdaka :thumbup:

Len ci predchadzajuci majitel dal olej taky aky tam ma ist????lebo co som cital tvoj pribeh sa mi daco mari ze si tam mal vstrek alebo sviecku s passatu nie??? ja by som mu neveril a vymenil ho hned jak sa otepli......

Inak ja mam manual tiez vraj prechadzajuci majitel menil za castrol a ako nahle v noci minus desat tak musim teda riadne tlacit aby mi vosla paka do kvaltu....dam ho tiez hned ako sa otepli a dostanem sa do jamy prec.....
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

michaltt
Autor témy

Pondelok, 6. Februára 2012, 18:30

Avenger napísal:

Len ci predchadzajuci majitel dal olej taky aky tam ma ist????lebo co som cital tvoj pribeh sa mi daco mari ze si tam mal vstrek alebo sviecku s passatu nie??? ja by som mu neveril a vymenil ho hned jak sa otepli......

Inak ja mam manual tiez vraj prechadzajuci majitel menil za castrol a ako nahle v noci minus desat tak musim teda riadne tlacit aby mi vosla paka do kvaltu....dam ho tiez hned ako sa otepli a dostanem sa do jamy prec.....

hej, to bude asi prve co urobim. na e46fanatics som cital ze to moze byt aj problem s hydromenicom. snad to bude olejom...mozno je tam este pobodny,bohvie...

to nahle skapanie moze byt aj olejom v prevodovke ? ked je -5 -6 tak to nerobi :-"
Lowered wagon - pribeh

Avenger
Auto: E46 320i 110kw
Kraj: Žilinský

Pondelok, 6. Februára 2012, 18:50

tak to netusim ale napr na predoslych autach co som mal non bmw mi tak tazko neradilo a takisto mi netuhol posilovac riadenia mozno v mojom pripade dal predosly majitel len nejaky hustejsi olej a zima na to vpliva az moc podla mna ......

ale ci to moze sposobovat olej tak to neviem ...dufam ale ze mas prevodovku ok lebo to uz by si mal aku smolu podla pribehu menis aj to co nemusis a predsa problem s motorom a este teraz aj prevodovka .....

Ja by som to ale urcite siel dat napichnut ...
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

michaltt
Autor témy

Streda, 8. Februára 2012, 21:05

dnes som pri uplne studenom motora (cc -8) skusil nastartovat ale pred tym som odpojil konektor od vahy vzduchu. auto nabehlo na brnk, ziadne trasenie, otacky sa drzali na milimeter. Teraz neviem, ci je to nahod alebo....

Ako som pisal, pred tym to skapalo 2-3 a ked chytil tak mi skoro motor vyskocil z auta. Este skusim rano, nech cez noc poriadne vymrzne a dam vediet. Snad to niekomu pomoze, kto ma rovnaky resp. podobny problem. :-({|=
Lowered wagon - pribeh

michaltt
Autor témy

Nedeľa, 12. Februára 2012, 19:50

takze nepomohlo, par krat som skusil nastartovat s odpojenou vahou. vzdy skapal, ked skapa, zapojil som vahu naspat ale autom uz netriaslo. rozmyslam ze vymenim lambdy, len teda ktore [-(
je ich tam viac
Lowered wagon - pribeh

TT-SIMIK

Nedeľa, 12. Februára 2012, 20:04

daj si to niekomu napichnut,že aby si vedel prečo ti to skapína,alebo môžeš menit len tak tipovaním......kôli lambde by nemalo auto skapať.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

michaltt
Autor témy

Nedeľa, 12. Februára 2012, 20:17

TT-SIMIK napísal:
daj si to niekomu napichnut,že aby si vedel prečo ti to skapína,alebo môžeš menit len tak tipovaním......kôli lambde by nemalo auto skapať.....

tiez si myslim, kedze lambda sa potrebuje ohriat aby fungovala spravne a mne to kape len za studena.
Bohuzial motor som vymenil ale stale su pod kapotou veci s vyssim najazdom i ked motor ma o 100 000 menej. Urcite chcem tieto veci pomenit (lambdy,vaha,ICV,skrtiaca,DISA atd) len to skapinanie musim poriesit kym su mrazi lebo ked sa otepli tak s tym budem muset pockat o rok. Dalsia vec je ze spotreba sa mi zda urcite vysoka, aby som na 100km po meste spotreboval skoro 18-19L. Niekde bude zadrhel. :-k
Naposledy upravil/-a michaltt v Pondelok, 13. Februára 2012, 11:51, upravené celkom 1 krát.
Lowered wagon - pribeh

TT-SIMIK

Nedeľa, 12. Februára 2012, 20:22

može to byt váha,ale aj lambdy,teraz som mal jednu 1,8 a tej po výmene lámbd, klesla spotreba o nejaky ten liter.....ale 18-19 je kurva vela.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

michaltt
Autor témy

Nedeľa, 12. Februára 2012, 20:30

TT-SIMIK napísal:
može to byt váha,ale aj lambdy,teraz som mal jednu 1,8 a tej po výmene lámbd, klesla spotreba o nejaky ten liter.....ale 18-19 je kurva vela.....

spozoroval som aj fakt ze ak auto nabehne zle, cize skape a potom trasie tak po zatalceni plyn. pedala mi padnu otacky na cca 300-400 a ked pedal nepustim tak skape. Akonahle motor vypnem a znova nastartujem tak uz ide tak ako ma, ziadne problemy. To prestartovanie pomaha v podstate stale, niekedy musim 1x niekedy 5-6x a potom sa umudri :x Kurva, asi si kupim fabiu ](*,)
Sanie je ok, ziadne mrtve hadice, kolno pred skrtiacou som vymenil, inde niesu praskliny.
Lowered wagon - pribeh

BavoracikE46
Auto: e39
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 12. Februára 2012, 20:46

to su tie jeby v zime..presne ako to teraz pises ze kupsi fabiu tak takto to jebe aj mne..presne taka spotreba prijebana este aj benzin siel hore jak u kktov..

BMWslav
Auto: F22 M235i

Pondelok, 13. Februára 2012, 02:14

vies co, presne ten problem som mal na 316tke.

Respektive prekopirujem co som chcel napisat do diskusie pred par dnami:

Zdravim, pri E46 316ti mam problem s nastartovanim, na jesen ked som startoval,tak ako prve hned po starte bolo pocut ako by skripnutie no nastartovalo na prvy pokus vzdy, akurat otacky na zlomok sekundy spadli, priblizili sa k 600 ot., auto takmer zdochlo a potom akoby motor sam pridal plyn, a otacky vyleteli na 1300-1400 a potom sa stabilizovali na 1000 a postupne klesali s ohrevom motora. Teraz v zime ked chcem nastartovat tak otacky vyletia na 800-900 padnu na 500 pokolisu 500-700-500 a motor zdochne, tak sa to zopakuje este 2x a potom motor naskoci v pohode, respektive tak ako som popisoval na jesen. Ked je motor zohriaty, respektive maximalne 3-4h vypnuty tak naskakuje bez skrypania, bez kolisania otacok akoby sa nic nedialo. Cele sa to zacalo diat ked teplota klesla cca pod 15 stupnov. Nad 15 stupnov auto nema ziaden problem. Tiez ked zastanem a zaslapnem spojku alebo vyhodim rychlost (niekedy aj pocas jazdy) tak otacky klesnu o 100 a hned sa vratia, ale na chvilu akoby chcel motor skapat (robi to aj pri zohriatom motore). Bol som na diagnostike u jedneho klubaka, no motor bol teply a neukazovalo ziadnu vadu."
--------------------------------

no toto bolo pred tyzdnom. Nakoniec mi total zdochla baterka,takze kable sli na vec, a zrazu pozeram a pri -14 auto nastartovalo a otacky zakolisali minimalne. Tak si vravim ze co mi jebe ci co.. Na druhy den som skusil znova a znova uplne v pohode nastartovalo z druhej baterky.. nic neskrype uz, otacky pri starte kolisu ovela menej.

Kupil som novu baterku a otacky uz kolisu fakt minimalne a auto po starte uz nezdochyna. Proste mal som zblbnutu bateriu,a to som ju dal asi pred 2-3 tyzdnami do plna nabit..hned sla do zberu..
Aktual: F22 235i

Ex E92 335xi
Ex E46 330i
Ex E46 316Ti
Ex E36 316i

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní