... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
azazel9551
Autor témy
Auto: 320d E46 2002
Kraj: Košický

E46 320d Ako je to s teplotnymi cidlami?

Štvrtok, 14. Apríla 2011, 13:42

Zaujimalo by ma ako to je so senzormi teploty na mojom 320d r.v.2002
Takze vsimol som si 2 cidla teploty - v prieduchoch vzduchu k brzdam aj na vodicovej aj na spolujazdcovej strane.

- to na spolujazdcovej strane by mohlo byt koli klime (je okruhleho tvaru)
- to na vodicovej strane je podlhovaste odisiel mi tam termistor, tak som mal na BC konstantnu teplotu + 50 stupnov
- znamy mi tam dal termistor z ineho auta - teraz to mera teplotu, no s velkou odchylkou(ak je vonku +15, ja mam na BC +3)
- no a odvtedy mam pocit, ze sa motor rychlejsie zohreje a ma mierne lepsi tah - celu zimu som jazdil vo vetrovke - motor sa dostatocne nezohrial, rucicka teploty bolu furt v modrom pasme, teraz vzdy v strede v "normale"

A na zaver otazka: Ovplivnuje spravna funkcnost snimaca vonkajsej teploty aj chod motora :?: - myslim tym chladiacu sustavu, vstrekovanie paliva atd... (pocul som ze do zimneho motora ide bohatsia zmes koli zohriatiu)

patoe46

Re: E46 320d Ako je to s teplotnymi cidlami?

Štvrtok, 14. Apríla 2011, 14:53

azazel9551 napísal:
Zaujimalo by ma ako to je so senzormi teploty na mojom 320d r.v.2002
Takze vsimol som si 2 cidla teploty - v prieduchoch vzduchu k brzdam aj na vodicovej aj na spolujazdcovej strane.

- to na spolujazdcovej strane by mohlo byt koli klime (je okruhleho tvaru)
- to na vodicovej strane je podlhovaste odisiel mi tam termistor, tak som mal na BC konstantnu teplotu + 50 stupnov
- znamy mi tam dal termistor z ineho auta - teraz to mera teplotu, no s velkou odchylkou(ak je vonku +15, ja mam na BC +3)
- no a odvtedy mam pocit, ze sa motor rychlejsie zohreje a ma mierne lepsi tah - celu zimu som jazdil vo vetrovke - motor sa dostatocne nezohrial, rucicka teploty bolu furt v modrom pasme, teraz vzdy v strede v "normale"

A na zaver otazka: Ovplivnuje spravna funkcnost snimaca vonkajsej teploty aj chod motora :?: - myslim tym chladiacu sustavu, vstrekovanie paliva atd... (pocul som ze do zimneho motora ide bohatsia zmes koli zohriatiu)

podla mna nie to je len preto aby si ty vedel ze kolko stupnou je vonku........ked ti to v zime nekurilo napicu su termostaty

borkos
Auto: bmw 330d
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 14. Apríla 2011, 19:29

to okruhle cidlo na pravej strane je kvoli ohrievaniu trysiek ostrekovacov celneho skla a to druhe na lavej strane ti ukazuje teplotu na BC ale je tam aj kvoli klime, ked mas pustenu klimu, automat si porovnava teplotu aj s vonkajsou, ked si mal studeny motor, mas na figu termostat, treba vymenit a secko pojde ako ma, cidla nemaju s chodom motora nic...

azazel9551
Autor témy
Auto: 320d E46 2002

Piatok, 15. Apríla 2011, 18:24

ak idem do kopca tak motor je viac zohriaty, dobre mi to kuri, no pri jazde z kopca sa motor ochladi a aby kurenie kurilo musim nastavit teplotu aj na 30 stupnov aby mi bolo teplo. Znamy sa vyzna v elektrike, obidve cidla premeral a su obidve kaput, na tom lavom vymenil termisor a mera mi to prilis nizku teplotu(neoriginal termistor z klimi ineho auta).
...
... zaver > serem ja uz na pajkovanie a lepiace pasky, viete mi povedat co stoja nove cidla pripadne kde kupit :?:

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Sobota, 16. Apríla 2011, 10:57

....lave čidlo sa dá nahradit termistorom(ale musiš vediet akým tepelnym cidlom K 164 NK 00 4,7 Kohm ),prave som neriešil lave je na vonkajšiu teplotu a pravé na vyhrievanie trysiek a zrkadiel, ak sa ti motor dole kopcom prechladzuje,tak máš na rit termostaty,ak máš maly,tak začni tam,egr termostat....ak nie tak velky.....milion krat preberana tema,stačí hladať....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 21 neregistrovaných