... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Euronimos
Autor témy
Auto: BMW E90 318d (105kW)
Kraj: Prešovský

E46 318i nechce naštartovať

Pondelok, 24. Januára 2011, 20:59

Zdravím vás chlapci. Neviem či sa mi to podarí,lebo dnes som tu aktívne s mojím problémom prvý krát.Chcem vás požiadať o radu, lebo mne už došli možnosti pre riešenie problému. Mám 318i E46, 105kW, N46B20, rok výroby 10/2004.Doteraz nebol s autom žiaden problém a zrazu od vianoc sa to ťahá a stojí ma to aj niejaké peniaze. Začalo to tým, že motor chytil na štvrtý pokus (to bolo týždeň pred vianocami). Mal som pocit, že bateria neudrží napätie a tak som kúpil novu. V ten deň oslávila šieste narodeniny. Krásne štartovalo asi štyri dni. Zase chytol na piaty pokus. Má nabehané 102 tis. km. Kúpil som nové sviečky (zakladané v BMW,diagnostika žiadnu chybu nehlásila). Isiel jeden deň. Dal som ho do tepla chytil na šupu. Asi zamrznutá voda? Po vyjazdení zvyšku benzínu, dotankované do plnej po dvoch hodinách ani ťuk.Odťah do servisu (nie BMW)výmena palivového filtra. Celú noc stálo na mraze(cez noc bolo -16 stupňov), ráno na prvý krát chytil. 24 hodín a skapal.Chytil na deviatý pokus. Znovu servis a diagnostika(typ neviem)výmena snímača kľuky.Chodí si štyri dni ako nič. Dnes ráno do práce peší lebo neštartuje. Po práci, že skúsim znova ale bezvýsledne. Poraďte prosím niekto, ktorým smerom sa uberať. Beznádej = smrť. Už ma to stálo 500 eur. Ďakujem.

Užívateľov profilový obrázok
Maco594
Auto: E91, E30
Kraj: Žilinský

Re: E46 318i nechce naštartovať

Pondelok, 24. Januára 2011, 21:45

ahoj a ake to ma priznaki...toči toči a nechyta? no skús skontrolovať palivové čerpadlo čo je v nádrži

Euronimos
Autor témy

Utorok, 25. Januára 2011, 18:06

Dnes som bol pripravený, že auto odtiahnem s kolegom do servisu. Niekde v kútiku duše som veril,že naštartujem a ja sa vyhnem trápnemu odťahu.
Došli sme ku mne domov, skočil som po kľúče a čuduj sa svete. Strčím do zapaľovania kľúč, ktorý používam stále (mám dva kľúče k autu) pootočím a na prvý krát to nádherne naskočilo. Tak som dupol na plyn a s úsmevom odkeroval do BMW servisu nech urobia podrobnú kontrolu všetkého čoho sa dá. Nazbieral som niekoľko info, ktoré možu spôsobovať (aj keď niektoré nezmyselne) problém so štarovaním. Čakám na vyjadrenie servisáka čoho sa dopátral na mojom milášikovi.
Keď to bude vyriešené, tak to sem zavesím, keby niekto mal podobný problém a po takmer troj týžňovom pátraní po chybe a bezvýsledného vymieňania dielov za nové stratil nervy a ostal plávať v mori beznádeje pri pohľade na najkrajšiu značku automobilov, ktoré kedy svet mal.

haluska
Kraj: Bratislavský

Streda, 26. Januára 2011, 22:53

toto iste som teraz riesil na kamaratovej 318i E46, dva snimace vacky v prdeli, robia sa repliky jeden 50€ (v bmw 90€,snimace su identicke ale jeden je na vyfuk strane a jeden na sacej-takto to dokonca pisala aj diagnostika) a jeden na kluke, replika sa nerobi a v BMW stal rovnakych 90€, na vackach vymenis aj sam pri troche zrucnosti ale na kluke to je robota pre neznaleho aj na pol dna, v BMW si za vymenu pytali 60 ale nemali volno. Presne tie iste symptomy ako ty, akurat ze tu to diagnostika vypisovala. Neskor mi viacej ludi potvrdilo ze tieto tri snimace lubia odist a ako na potvoru vzdy vsetky naraz, nejaka anomalia..
tiez sme inak zacali vymenou baterie :-)
zelam vela stastia pri rieseni

Euronimos
Autor témy

Štvrtok, 27. Januára 2011, 14:28

Tak dnes som hovoril s mechankom v BMW a ako prvé to vyzeralo na podávacie čerpadlo v nádrži (cena nového 252 Eur).
Po zapojení okruhov cez diagnostiku motor naštartoval na prvý krát. Čerpadlo sem tam vynechávalo ale štartovalo to. Súhlasil som s výmenou, ale aby som ešte počkal, že si chce byť na 100% istý. Po nejakej hodinke mi zavolal, že našiel dve spálené relátka. Vymenil ich a hľa, auto naskočilo na prvý krát. Dohodli sme sa, že ho nechá do zajtra rána vonku postáť na zime a keď ráno naskočí bez známok štrajkovania tak si môžem prísť po auto. Cena relátka za kus je 11 eur.
Takže zatial mám úsmev na perách a pevne verím, že je to poslédná závada na ďalších 100 tis km.
Samozrejmä po zime ma čaká výmena silentblokov na prednej náprave. Ďakujem vám za vaše postrehy a dám vedieť ako to dopadlo nasledujúce ráno.

Euronimos
Autor témy

Piatok, 28. Januára 2011, 17:27

Super. Milášik znova štartuje na prvú šupu. Vyriešili to tie relátka. Som prešťastný, že nemusím investovať do čerpadla. Aspoň nie tentoraz. Verím, že to vydrží a nebudem mať problém so štartovaním ďalších 100 tis. km. \:D/

Noro 320
Auto: BMW 320i
Kraj: Nitriansky

Piatok, 28. Januára 2011, 18:07

to mas stastie ze si narazil na poctiveho mechanika,niektory bi ti menil uz aj cerpadlo

peto5o
Auto: BMW E46, r.v 2004
Kraj: Košický

Nedeľa, 24. Mája 2015, 17:39

Otvorim tuto temu znova s nadejou, ze mi niekto poradi.

Taktiez mam 318i N42 Valvetronic v mojej E46.

Obdoba problemu rovnaka. Nechce nastartovat akurat s rozdielom, ze on sa akokeby chytal ale stale skape. Ked dam pedal na podlahu naskoci asi tak na 2valce, neskor sa k nemu pripoji treti a aj stvrty. Mam auto na LPG ( zapisane znackove BRC - nabehane 100 000 - maximalna spokojnost ) akonahle prepne na LPG - ked sa auto zohreje, problemy pominu. Auto ide akokeby mu nebolo nic. Ked aj v rychlosti prepnem na benzin, auto dusi.. ide ale nechce sa mu.

Ked som skusil nudzovo nastartovat rovno na LPG auto nabehlo hned, bez problemu.

Vie niekto aspon skusit nieco poradit?

Velka vdaka

sbarnisin
Auto: e61 530xD A/T black
Kraj: Košický

Pondelok, 25. Mája 2015, 07:48

No mohlo by to byt kludne to podavacie cerpadlo ked iba na benzine... Na diagnostike si uz bol?
"BMW Positiv"

"e61, 530xD A/T, 173kw, Black"

ex e46, 318i, 105kW, TitanSilber, sedan
ex e36, 318i touring 85 kW

pribeh: post1264645.html#p1264645

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných