... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

Jurica13
Autor témy
Auto: BMW 323Ci E46
Kraj: Bratislavský

E46 brzdovy valcek?

Utorok, 14. Decembra 2010, 17:28

Zdravim pani.
Nechal som vymenit vysetky platnicky a mechanik hovoril, ze som mal vraj zapeceny(asi myslel pridrety) brzdovy valcek...odovzdal mi auto a odvtedy mam pocit, ze musim viac slapat na plyn..z kopca to nejde na nautral tak lahko ako predtym.
No zevraj treba vymenit komplet brzdovy valcek a ze cena niekde okolo 100-120€....
Treba bezpodmienecne vymenit valcek alebo sa to da nejako inak odstranit...nepr., ze sa vymeni prachovka..alebo nieco
dakujem
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Re: E46 brzdovy valcek?

Utorok, 14. Decembra 2010, 18:00

vymenit prachovku a musis ten valcek este troska obrusit od hrze a este aj vymenit to tesnenie vo vnutri lebo ak tam je hrzda urcite bude zle...ale je to len docastne riesenie..zachvilku budes mat to iste :roll: hrdza ti niekedy aj vyzerie male jamky do toho valceku a to je uz potom uplne naprd...radsej pozhanaj z dakej buracky valcek popripade cele prasiatko lebo mozes mat chytene vo vnutri aj to :-k
E36 compact 316i           (||||)(||||)

K1ic0
Auto: E46 320D

Utorok, 14. Decembra 2010, 18:28

mal som ten isty problem. kupil som v mototechne opravnu sadu-su tam gumicky a prachovka, rozobrali sme prasiatko vytiahli valcek a hrdzavy bol statocne-- jemny smirgel asi 800-1000 a zodrat tu hrdzu, a nasadit tie gumicky.. robil som to v auguste a zatial drzi--4mesiace cca tak dufam ze este to nieco vydrzi.. inak ta sada cca 7euri takze ak nemas po ruke daku buracku urcite to pomoze.. a robota na hodinku a pol.. demontaz montaz odvzdusnenie..da sa to zvladnut doma

Jurica13
Autor témy

Utorok, 14. Decembra 2010, 18:34

nemam na to podmienky doma...musim to dat niekomu.
kde to v BA kupim?
dikes
Obrázok

johnyfly1

Utorok, 14. Decembra 2010, 18:38

to spravis aj na parkovisku jak ja :lol: len si zozen nieco cim stipnes hadicku aby ti nevytiekla brzdovka :D

Jurica13
Autor témy

Utorok, 14. Decembra 2010, 18:58

teoreticky keby nebolo vonku -4, sneh a mal by som doma aspon nejaku golu...islo by to :D
Obrázok

ukh

Utorok, 14. Decembra 2010, 23:47

Dá sa bez problémov kúpiť samostatný piest a pretesňovacia sada, prípadne ešte aj vodítka. Cena je určite hlboko pod Tebou spomínaným intervalom.

Ak by si s tým chcel v BA pomôcť, tak SS.

mono3
Auto: BMW X5 E53

Streda, 15. Decembra 2010, 08:27

tiez som mal podobny problem mne pomohol T-SIMIK poslal mi druhy strmen a zatial vsetko funguje bez problemov skus sa mu ozvat ak to chces cele menit potom len ovzdusnis a hotovka =D>

Jurica13
Autor témy

Streda, 15. Decembra 2010, 10:08

hosi dik!! skusim tu opravnu sadu a ked to nepomoze...tak kupim cely strmen..
Obrázok

marosss

Sobota, 18. Decembra 2010, 22:18

Podobný problém som mal pár dní dozadu. Mne sa ale problém prejavoval tým, že mi v aute chvílami (asi 2krát po 2minuty za 50km trasu) velmi nepríjemne hučalo-niečo ako vuvuzela :smile: , po dojazde domov som mal zadný pravý disk celý žeravý, farba zo strmeňov mi zhorela. Opravoval som to za tmy vonku na snehu pri -7stupňoch a svietil som si iba malým neónom,koleso dvihnuté na hevery sa nedalo rukami ani pohnúť-bolo stále brzdené, dal som dole strmeň, vybral platničky,pošlapal brzdu aby piestik vyšiel čo najviac a štetcom namočeným v brzdovej kvapaline(piestik nebol nejako hrzdavý). Piestik som potom pár krát vtlačil naspäť do vnútra a potom zas von. Všetko teraz šlape jak má
Naposledy upravil/-a marosss v Sobota, 18. Decembra 2010, 22:34, upravené celkom 1 krát.

ice.blade

Sobota, 18. Decembra 2010, 22:28

marosss napísal:
Podobný problém som mal pár dní dozadu. Mne sa ale problém prejavoval tým, že mi v aute chvílami (asi 2krát po 2minuty za 50km trasu) velmi nepríjemne hučalo-niečo ako vuvuzela :smile: , po dojazde domov som mal zadný pravý disk celý žeravý, farba zo strmeňov mi zhorela. Opravoval som to vonku na snehu pri -7stupňoch a svietil som si iba malým neónom,koleso dvihnuté na hevery sa nedalo rukami ani pohnúť-bolo stále brzdené, dal som dole strmeň, vybral platničky,pošlapal brzdu aby piestik vyšiel čo najviac a štetcom namočeným v brzdovej kvapaline(piestik nebol nejako hrzdavý). Piestik som potom pár krát vtlačil naspäť do vnútra a potom zas von. Všetko teraz šlape jak má

len dokedy :) ak ti zadrhava piestik musis mat na manzete niekde dieru... alebo ti manzeta povyskocila a dostal sa ti tam bordel co brani piestiku v zasunuti podtlakom... po case sa ti to vrati ;) ja som mal dierku na manzete cca 2mm a kazde 2 mesiace som cistil piestik... tak ma to prestalo bavit a objednal si opravnu sadu... po vysunuti piestika von som dal staru manzetu dole ale nova sa mi bez rozrhnutia nedala nasadit... piestik som proste nevedel vratit naspat do strmena... tak som stratil nervy a kupil novy strmen ;)

marosss

Sobota, 18. Decembra 2010, 22:41

Už sa mi to raz stalo začiatkom roka a opravil som to takto isto a vydržalo to doteraz. Kotúče aj platničky na zadnej náprave mám už K.O. tak to na jar pomením. Manžetu som na piestiku menil na prednej náprave a fakt to nejde jednoducho, dokonca som tú novú manžetu roztrhol a musel som kúpiť ďalšiu,tá už sa mi tam nejak podarila nasadiť.

Olo*
Auto: 320d 110kw

Streda, 5. Januára 2011, 17:43

Caute,
nechcem zakaldat novu temu tak to buchnem sem, mal som pravdepodobne pridrety valcek, alebo platnicku, valcek som rozbehal, ocistil som aj dosadacie plochy na platnicky, ale nezda sa mi ta prachovka na valceku, to co som oznacil cervenou ma ist este dnu do strmena? Ani za svet mi to tam neslo ](*,)
dik

Obrázok

johnyfly1

Streda, 5. Januára 2011, 20:13

ano ide tam je tam na to drazka :D ani mne to tam neslo..ale podarilo sa jeden krat opatrne srobovacikom a druhykrat som to robil tak ze najprv som dal prachovku a az potom valcek ale aj tak to slo dost na prd :D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných