... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

rusakko77
Autor témy
Auto: BMW 320D, E46 r.v.99
Kraj: Zahraničie

E46/320D r.v 1999 - padanie nafty v naklone

Streda, 28. Júla 2010, 16:35

Zhrniem moj problem, snad s tym uz niekto ma skusenosti a bude mi vediet poradit.
Uz mesiace sa trapim s padanim nafty. Pricina sa stale nenasla, ani po kontrole vstriekovacieho cerpadla, podavacieho cerpadla, hadiciek atd. Po mojim poslednych pokusoch mam ale par faktov:

1. nema na to vplyv objem nafty v nadrzi, spravi to na rezerve aj pri plnej
2. nema na to vplyv pocasie, ani rychla zmena pocasia
3. akonahle to naskoci, je to uz uplne bezproblemove, nekolisu otacky, nestracam vykon

Mam ale odsledovane, ze to spravi iba ak je auto v naklone do zadu. tz. predna cast je vyssie ako zadna. Akonahle som opacne, ze mam zadok vyssie, mozem stat aj 2 tyzdne a nafta nespadne.

Ak by mi niekto vedel poradit, neskutocne by mi to pomohlo, je to uz zufalstvo. A spoliehat sa na to ze vzdy dobre zaparkujem sa niekedy fakt neda. Dik.

Užívateľov profilový obrázok
luky2208
Kraj: Prešovský

Re: E46/320D r.v 1999 - padanie nafty v naklone

Pondelok, 2. Augusta 2010, 22:48

rusakko77 napísal:
Zhrniem moj problem, snad s tym uz niekto ma skusenosti a bude mi vediet poradit.
Uz mesiace sa trapim s padanim nafty. Pricina sa stale nenasla, ani po kontrole vstriekovacieho cerpadla, podavacieho cerpadla, hadiciek atd. Po mojim poslednych pokusoch mam ale par faktov:

1. nema na to vplyv objem nafty v nadrzi, spravi to na rezerve aj pri plnej
2. nema na to vplyv pocasie, ani rychla zmena pocasia
3. akonahle to naskoci, je to uz uplne bezproblemove, nekolisu otacky, nestracam vykon

Mam ale odsledovane, ze to spravi iba ak je auto v naklone do zadu. tz. predna cast je vyssie ako zadna. Akonahle som opacne, ze mam zadok vyssie, mozem stat aj 2 tyzdne a nafta nespadne.

Ak by mi niekto vedel poradit, neskutocne by mi to pomohlo, je to uz zufalstvo. A spoliehat sa na to ze vzdy dobre zaparkujem sa niekedy fakt neda. Dik.

Ako si zistil že je čerpadlo v nádrži OK ??? :-k

rusakko77
Autor témy

Utorok, 3. Augusta 2010, 07:54

luky2208 napísal:
Ako si zistil že je čerpadlo v nádrži OK ??? :-k

Mal som to 6 tyzdnov v servise kde vraj nadrz aj vsetky cerpadla skontrolovali. Tvrdili ze tie su OK, tak neviem.

luky2208
Kraj: Prešovský

Utorok, 3. Augusta 2010, 08:02

rusakko77 napísal:

Mal som to 6 tyzdnov v servise kde vraj nadrz aj vsetky cerpadla skontrolovali. Tvrdili ze tie su OK, tak neviem.

Nechcem nikomu krivdiť ale určite to vyskušali tak že prud tam ide,čerpadlo zabzučí tak musí byť OK. Preto sa to pitam lebo som mal presne tento problem. čerpadlo išlo,aj ked som odpojil hadičku priamo za plavakom tak ako tak nafta išla no ked som ju zapojil tak ju už nevladalo vytlačiť hore k motoru :wink: Auto po 15min stati štartovalo cca 20s. Hned po vypnutí štartlo na šupu. Ked stalo do rana tak musel majitel otvoriť palivový filter a zaliať ho naftou.

rusakko77
Autor témy

Utorok, 3. Augusta 2010, 08:41

luky2208 napísal:
Nechcem nikomu krivdiť ale určite to vyskušali tak že prud tam ide,čerpadlo zabzučí tak musí byť OK. Preto sa to pitam lebo som mal presne tento problem. čerpadlo išlo,aj ked som odpojil hadičku priamo za plavakom tak ako tak nafta išla no ked som ju zapojil tak ju už nevladalo vytlačiť hore k motoru :wink: Auto po 15min stati štartovalo cca 20s. Hned po vypnutí štartlo na šupu. Ked stalo do rana tak musel majitel otvoriť palivový filter a zaliať ho naftou.

No neviem, nevyznam sa, ale ja startujem momentalne startovacim sprejom ak mi to padne. A je to uz fakt dost zufale, vzdy na to potrebujem 2 ludi, inak nestartnem.

wattoze
Auto: E39 530d
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 3. Augusta 2010, 18:58

nemožeš to mat iba zavzdušnene???skus sa pozrieť pred vstrekovacim čerpadlom na tu priesvitnu palivovu hadičku čo ide od filtra či po zopnuti klučika ti nejdu vzduchove bubliny skus to aj ked bude auto naklonene ako si pisal mal som podobny problem na E39

rusakko77
Autor témy

Utorok, 3. Augusta 2010, 19:50

wattoze napísal:
nemožeš to mat iba zavzdušnene???skus sa pozrieť pred vstrekovacim čerpadlom na tu priesvitnu palivovu hadičku čo ide od filtra či po zopnuti klučika ti nejdu vzduchove bubliny skus to aj ked bude auto naklonene ako si pisal mal som podobny problem na E39

mam to zavzdusnene, v hadickach vzduch je, len neviem odkial sa tam berie kedze ziadna netestnost sa nenasla, ty si to ako vyriesil??

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných