... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Ivank
Autor témy
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Žilinský

E46 Sklapanie laveho spatneho zrkadla pri zaradeni "R"

Streda, 5. Augusta 2009, 10:55

Caute nadsenci.

Poradte mi prosim. Neviem ci mam tuto funkciu dostupnu v mojom BMW. Velmi by som ju privital,lebo pri baraku mame sproste krive obrubniky a pri cuvani sa za volantom musim vrtiet ako deges ](*,) . Kdesi som nasiel ze sa daju aktivovat rozne funkcie. Je mozne ze ju mam? Mam elektricky ovladane zrkadla, ale pri "R" mi lave nesklopi. Rovnako mi pri "P" nepriklopi obe zrkadla (tuto funkciu by som aj ozelel ak samozrejme spolu nesuvisia :lol: )

E46 Touring pred FL r.v 2001

Dakujem

Užívateľov profilový obrázok
patres
Auto: qupé
Kraj: Bratislavský

Re: E46 Sklapanie laveho spatneho zrkadla pri zaradeni "R"

Streda, 5. Augusta 2009, 10:57

Viem ze E46 sest valce mali tuto funkciu, napr. ju nemam.

pepo286

Streda, 5. Augusta 2009, 11:29

bud staci mat ten prepinac na vodicovom madle dveri prepnuty dolava (na nastavovanie laveho spetaka) a malo by to fungovat ...
ale neviem ci nie je potrebne mat eletricke sedacky s pamatou .. musim to aj ja skusit na svojom .. tiez by sa to zislo ;)

je to aj v manuali trochu nejednoznacne napisane ..
Prílohy
e46-manual-44.JPG
e46-manual-44.JPG (93.18 KiB) 2938 zobrazení
e46-manual-45.JPG
e46-manual-45.JPG (77.34 KiB) 2938 zobrazení
E46 320D Touring 100kW (2001)

patres

Streda, 5. Augusta 2009, 11:50

To by sa malo sklapat prave spolujazdcove zrkadlo. Nie lave vodicove.

pepo286

Streda, 5. Augusta 2009, 12:27

patres napísal:
To by sa malo sklapat prave spolujazdcove zrkadlo. Nie lave vodicove.

a pisal som nieco ine ? :) ... ved o to ide ... ze ked mas prepinac v polohe na nastavovanie laveho, prave by sa malo tym padom nastavit/sklopi same .. po zaradeni spiatocky ..
malo by to byt tak, ze ked prepnes prepinac do prava .. funkcia automatickeho sklopenia praveho spetaka pri spiatocke je tym vypnuta ...
ale stale neviem ci je to podmienene tym ze potrebujes sedacky s memory ..

Tomáš
Auto: E91 318dA
Kraj: Trenčiansky

Streda, 5. Augusta 2009, 12:36

A funguje to aj ked nemám memory na sedačky? Mám iba to elektrické nastavovanie zrkadiel.

patres

Streda, 5. Augusta 2009, 12:43

Ved to vyskusaj paneboze......otoc klucom zarad R a uvidis ked sa nic nedeje no hold smola,mne to nejde ,nemam elektricke sedacky ani pamet vlastne nic :lol: len tie poondate elektricke zrkadla.

Ivank
Autor témy

Streda, 5. Augusta 2009, 13:35

ach jaj ved sa nehadajte chlopi urcite to pojdem vyskusat..... tiez som to z navodu nepochopil... ale pokazit hadam nic nemozem... :)

Drzte mi palce....

Ja som len chcel vediet, ze ak to teda nemam aka je sanca ze si to nejako zadovazim.... ci treba kupovat nejake specialne zrkadlo, alebo staci aktivovat iba nejaku skrytu funkciu... :-) aj ked skryte funkcie zneju ako riadna volovina. Myslim ze by auto malo mat od vyroby vsetko pozapinane . Alebo sa mylim ?

pepo286

Streda, 5. Augusta 2009, 13:38

Ivank napísal:
ach jaj ved sa nehadajte chlopi urcite to pojdem vyskusat..... tiez som to z navodu nepochopil... ale pokazit hadam nic nemozem... :)

Drzte mi palce....

Ja som len chcel vediet, ze ak to teda nemam aka je sanca ze si to nejako zadovazim.... ci treba kupovat nejake specialne zrkadlo, alebo staci aktivovat iba nejaku skrytu funkciu... :-) aj ked skryte funkcie zneju ako riadna volovina. Myslim ze by auto malo mat od vyroby vsetko pozapinane . Alebo sa mylim ?

mylis sa :) ..

da sa kade co pozapinat, povypinat, ponastavovat .. napr. ako zamknutie auta po pohnuti sa a odomknutie po vypnuti motora .. alebo pipnutie po zaradeni spiatocky .. a podobne blbosti .. no to uz som OT ..

patres

Streda, 5. Augusta 2009, 13:41

tak tak ako pepo hovori....da sa toho tolko zapnut a vypnut ze az zasnes co to vlastne dokaze.
Kurnik nech rozmyslam ako rozmyslam co moze mat spolocne nastavenie spatneho zrkadla a elektricke sedacky alebo pamet na sedackach :-k #-o

pepo286

Streda, 5. Augusta 2009, 13:47

patres napísal:
tak tak ako pepo hovori....da sa toho tolko zapnut a vypnut ze az zasnes co to vlastne dokaze.
Kurnik nech rozmyslam ako rozmyslam co moze mat spolocne nastavenie spatneho zrkadla a elektricke sedacky alebo pamet na sedackach :-k #-o

pride mi to praveze logicke
no ked mas pamatove sedacky .. tak sa ti okrem sedaciek nastavia aj spetaky podla vodica .. co je celkom logicke a celkom prijemne .. bo ked auto pouzivaju 2ja .. tak darmo sa ti sedacka nastavi .. ked v spetakoch prd uvidis a musis sa s nimi este hrat ...
a prave to, ze pamat sedaciek je napojena na ovladanie spetakov je vyhodou .. aspon ma kto ovladat to natocenie pri cuvani .. inac by tam musel byt nejaky dalsi (zbytocny) jednoucelovy pamatovy prvok/modul .. ktory by po zaradeni spiatocky posunul spetak .. musel by mat tiez nejaku pamat o kolko to ma posunut a podobne .. a tej kabelaze navyse tiez jak vo Vojanoch si myslim ...
ale co vies .. mozno sa mylim a staci dat ten prepinac do lavej polohy .. dnes po robote vyskusam .. ;)

BMino
Auto: modre

Streda, 5. Augusta 2009, 13:55

akurat idem z garaze :roll: nemam el. sedacky s pamatou a nesklopi zrkadlo :roll:
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

Ľuboš PP
Kraj: Prešovský

Streda, 5. Augusta 2009, 13:59

Uz teraz sa modlim,aby som to mal aj ja :mrgreen: Som ani len netusil,ze take nieco existuje...a ja hlupak som si minule normalne pri cuvani natocil spatak tak,aby som videl obrubniky 8-[ no troksu zdlhave a neprakticke,ale ucel to splnilo...Len potom to stelovanie do povodnej polohy...Ale kolesa neoparkovane :lol: To bol CIEL!!!
BMW E46 - 320d - červená

Rudkoo
Kraj: Zahraničie

Streda, 5. Augusta 2009, 14:00

pepo286 napísal:

da sa kade co pozapinat, povypinat, ponastavovat .. napr. ako zamknutie auta po pohnuti sa a odomknutie po vypnuti motora .. alebo pipnutie po zaradeni spiatocky .. a podobne blbosti .. no to uz som OT ..

To odomknutie po vypnutí motora nem funguje...Opravte ma ak sa mýlim.....

patres

Streda, 5. Augusta 2009, 14:04

Ľuboš PP napísal:
Uz teraz sa modlim,aby som to mal aj ja :mrgreen: Som ani len netusil,ze take nieco existuje...a ja hlupak som si minule normalne pri cuvani natocil spatak tak,aby som videl obrubniky 8-[ no troksu zdlhave a neprakticke,ale ucel to splnilo...Len potom to stelovanie do povodnej polohy...Ale kolesa neoparkovane :lol: To bol CIEL!!!

Ked parkujem pri tescu robim to aj ja ,ze si sklopim spetne :lol: noa co :lol:

pepo: hmmmm no znie to logicky teraz ako si to povedal... :-k

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní