... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
marosss
Autor témy

E46/320D-zotrvačník

Piatok, 29. Mája 2009, 08:09

Lúči sa so mnou zotvačník?(auto malo dnes 190000km,teda neviem či skutočných)
príznaky:-pri rozjazde vibruje motor(viac než donedávna)
- vibruje rýchlostná páka
-za jazdy v nižších otáčkach a následnom pridaní sa motor aj páka trasie
-vibruje spojkový pedál, už na jemný dotyk cítiť silné vibrovanie

Otázky:
-mení sa vždy zotrvačník aj spojka naraz?
-má význam dať použítý zotvačník z havarovaného aut?
-ceny dielov mám pozistované, ale do opravy bych sa radšej pustil po lete, lebo inak mám po dovolenke,môžem s tým ďalej jazdiť, resp.môže sa niečo poškodiť tým, že jazdím s umierajúcim zotrvačníkom?

slamec

Re: E46/320D-zotrvačník

Piatok, 29. Mája 2009, 11:14

:?: pri prudkom pridaní a následnom ubratí ti náhodou nebahá páka dopredu a dozadu (tak 1-2 cm) ?

marosss
Autor témy

Piatok, 29. Mája 2009, 12:31

to ani nie skorej sa mi hýbe do stran

marosss
Autor témy

Štvrtok, 4. Júna 2009, 07:02

Nikto nič? Tí čo ste menili zotrvačník, ako sa vám prejavoval, že odchádza?

slamec

Štvrtok, 4. Júna 2009, 07:28

čo viem, tak hrkoce pri vypínaní motora na neutrály bez použitia spojky :-k

marosss
Autor témy

Štvrtok, 4. Júna 2009, 07:44

slamec napísal:
čo viem, tak hrkoce pri vypínaní motora na neutrály bez použitia spojky :-k

Pri vypínaní sa mi nezdá, že by to nejak extra hrkotalo. Rozmýšlal som aj či nemám utrhnutý niektorý silentblok na motore, ale tie vyzerajú o.k.(a menil som ich pred pol rokom,silenty na prevodovke pred mesiacom)ale zas neviem či by mi to robilo tie vibrácie na spojkovom pedáli, proste položíš jemne nohu(ani nemusíš stláčať len položíš) na spojkový pedál a normálne ti to trasie nohou

slamec

Štvrtok, 4. Júna 2009, 08:01

viem o čom píšeš - mne robí to isté (myslím s pedálom)

špekuloval som s mechanikom nad asi všetkým no na nič sme neprišli

"keď sa to pokazí budeme vedieť" :lol:

marosss
Autor témy

Piatok, 5. Júna 2009, 08:54

na českom fóre mi písali, že to može robiť prítlačný tanier spojky, tá už je objednaná, tak uvidím čo urobí výmena

bejbo20

Piatok, 5. Júna 2009, 10:06

No tak to je tazke povedat ci to bude zotrvacnik, najlepsie riesenie rozobrat a kuknut az potom objednavat....... To hrkotanie, pohyby rychlosti, by boli dobre priznaky na zotrvacnik, no moze to byt aj pritlacak aj spojkove lozisko....... to trasenie spojkovym pedalom presne poznam...ak je to slabe trasenie (uplne jemne no citis ho ) tak to je normalka, po casne sa to stava a je to sposobe ciastocnim opotrebovanim, ale ak to az doslovne cuka tak to nieje dobre ( pomali ako na brzdovom pedali cuka ABSko) ,tak je bud ten zotrvacnik, kluka, ale moze byt aj spojka, vydraty pritlacak,lozisko.....

V mojom pripade to bola kluka, predne to iste mi robilo co pises, iba s rychlosnou pakou som nezaregitroval pohyb.....no nakoniec po rozobrati bola slahnut kluka v 3 ojnici... no nechcem ta strasit, ale i to je moznost.....

Najlepsie ako som uz hore pisal treba dat dolu a pokukat co ty to robi a ak bude zotrvak aj spojka OK tak hladat na motore.......

A ohladom pouzivania ke odchadza zotrvak, no par ludi mi vravelo ze sa da na takom aute behat len to nieje tak najprijemnejsia jazda a aj ked sa ty rozsipe tak by si mal zajst spet domou, sice na jednej rzchlosti a s riadnim klepotanim! Ale na 100% nezarucujem ci to tak je , ja som to nezazil tak nemozem si bzt isty (dufam ze ani nezazijem).....

Inac ked mas 190 00KM kedy si menil spojku??? ci este ako mas ty auto nie????
BMW is my LIfe..........

marosss
Autor témy

Piatok, 5. Júna 2009, 10:20

auto mám od 161000km a spojku som ešte nemenil,či majitel predomnou neviem. Dnes som našiel včera podaný inzerát na novú spojku na 320d E46 zn.Sachs v čechách za 2000kč. Pán predal auto a komplet spojka,pritl.,ložisko originál zabalené mu zostalo doma a že mu to zavadzia,povodná cena bola 5800kč. Tak som hned volal a už to je na ceste do SR, aj kebych mal teda problém niekde inde spojka sa určite doma nestratí.

Vadí mi to zatial fakt len z pohladu konfortu. Pred pár dňami som bol v kolóne v BA a len sme sa posúvali po 5metroch, a páka pri tých rozjazdoch triasla jak divá. Vyzerá to potom jak starý vylágrovaný hladký diesel

bejbo20

Sobota, 6. Júna 2009, 13:52

marosss napísal:
auto mám od 161000km a spojku som ešte nemenil,či majitel predomnou neviem. Dnes som našiel včera podaný inzerát na novú spojku na 320d E46 zn.Sachs v čechách za 2000kč. Pán predal auto a komplet spojka,pritl.,ložisko originál zabalené mu zostalo doma a že mu to zavadzia,povodná cena bola 5800kč. Tak som hned volal a už to je na ceste do SR, aj kebych mal teda problém niekde inde spojka sa určite doma nestratí.

Vadí mi to zatial fakt len z pohladu konfortu. Pred pár dňami som bol v kolóne v BA a len sme sa posúvali po 5metroch, a páka pri tých rozjazdoch triasla jak divá. Vyzerá to potom jak starý vylágrovaný hladký diesel

Vynikajuca cena za spojkovu sadu, ja som dal za nu 6 900,.sk a znacka LUK, cize to sa ti oplati...... no ten tvoj problem by respektive mohla bzt ta spojka, no je tazko diskutovat na dialku...najlepsie riesenie, vzmenit spojku ked ju nas na ceste k tebe a hned kuknut zotrvak............ a potom sa uvidi, lebo tu mozme len predpokladat a polemizovat no na 100% ty nemoze nikto garantovat cim to je....to su len predpoklady...... prajem ty nech je to len tou spojkou /pritlacak alebo lamela/...potom napis ako si dopadol
BMW is my LIfe..........

marosss
Autor témy

Piatok, 12. Júna 2009, 10:23

Tak spojku mám pripravenú. Včera som bol pod autom, aby som pozrel čo by bolo treba ešte v okolí prevodovky meniť. Vymením určite olej - tak prvý dotaz
- či kupujete olej v bmw, alebo nejakú náhradu z mototechny, ktorá samozrejme spĺňa špecifikácie

- prevodovkú mám dosť mastnú,vyzerá to že olej presakuje v mieste ako do prevodovky vchádza to tiahlo od radiacej páky(neviem či to dobre nazývam). A neviem ktorý diel objednať či č.11,alebo 12?

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=23&fg=15

Keď si pozriem katalóg elit.sk, tak tam mi to tesnenie hodí toto a to neviem či je to čo potrebujem

Popis: Gufero mech. převodovky

vnitřní průměr [mm]:15 mm / vnejsi prumer [mm]:21 mm / Sirka v mm:7 mm / typ konstrukce radiálního hřídelového těsnicího kroužku:BS / Materiál:NBR (perbunan) / protiprachová ochrana:s těsněním proti prachu /

Dodavatel: ELRING 107,00 CZK (127,33 CZK )

ks Objednat

--------------------------------------------------------------------------------
50-304817-00

Popis: Těsnící kroužek

vnitřní průměr [mm]:15 mm / vnejsi prumer [mm]:21 mm / vyska ( v mm ):5 mm / vyska ( v mm ):7 mm / typ konstrukce radiálního hřídelového těsnicího kroužku:822SK / Materiál:NBR (perbunan) /

Dodavatel: GOETZE 125,00 CZK (148,75 CZK )

ks Objednat

compact
Auto: E60 530i LCI
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 14. Júna 2009, 13:59

ja som teraz vymenil spojku a auto začalo vybrovat (celé sa trase) pri púšťaní spojky, len na jednotku a spiatočku....
žeby tiež zotrvák? alebo si to len potrebuje sadnút....zo starou spojkou to bolo v poriadku
Obrázok

alfi666

Nedeľa, 14. Júna 2009, 15:44

compact napísal:
ja som teraz vymenil spojku a auto začalo vybrovat (celé sa trase) pri púšťaní spojky, len na jednotku a spiatočku....
žeby tiež zotrvák? alebo si to len potrebuje sadnút....zo starou spojkou to bolo v poriadku

Potrebuje si to sadnut ;).. mne to po zopar km prestalo robit ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

compact
Auto: E60 530i LCI
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 14. Júna 2009, 17:05

alfi666 napísal:

Potrebuje si to sadnut ;).. mne to po zopar km prestalo robit ;)

tak to som rád, dik za info :D
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných