... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Kajoj
Autor témy
Auto: Honda CR-V
Kraj: Bratislavský

E46/320i - Kontrolka hladiny oleja po nastartovani

Utorok, 26. Mája 2009, 09:54

Zdravim vsetkych fanusikov tychto uzasnych aut. Toto je moj prvy prispevok do fora. Takze ako prve Vam vsetkym chcem podakovat za velmi cenne rady a postrehy ktore mi velmi pomohli pri vybere a kupe auta. Uz je to skoro mesiac co som si doviezol z DE cukrikove 320i (len vdaka tomuto foru to nieje 318i :D ) ...Viac napisem v inej sekcii aby sme sa drzali temy. ...K mojmu problemu: Svieti mi zlta kontrolka hladiny oleja, aj napriek tomu ze ked to pozriem podla rysky tak je vsetko OK. po chvili od nastartovania to svietit prestane. Mam podozrenie na vadne cidlo hladiny. Je to mozne ? Da sa to lahko vymenit? teraz,alebo radsej az pri najblizsej vymene oleja. Dakujem za vsetky rady. (ak to tu uz nahodou niekde bolo rozoberane tak sorry, napiste link a ja to prebrowsujem ) . Peace with you all. :lol:
Octavia - Golf - e46 320i - e39 530D - Honda Accord - Honda CR-V & Suzuki Samurai

Gobs
Auto: E39 525iA
Kraj: Prešovský

Re: Kontrolka hladiny oleja po nastartovani 320i e46

Utorok, 26. Mája 2009, 10:11

welcome :D
no v podstate mas pravdu, je to to cidlo na spodku olejovej vane, ak svieti na zlto takych 15 - 20 sek, a potom zhasne tak na tom v pohode mozes jazdit, len kontroluj olej, a pri dalsej vymene oleja mozes vymenit aj to cidlo.
ak: e39 525iA
ex: e46 318Ci
Ak by ste potrebovali naradie alebo servis naradia: lagonservis.sk

Obrázok

330d
Auto: BMW 330d
Kraj: Košický

Utorok, 26. Mája 2009, 13:14

jasne,obyč čidlo,ja mam to iste a jazdím bez obáv.ak budeš mat čas tak to vymeň ak nie tak jazdi ďalej.len si kontroluj hladinu oleja ručne ako kedysi na starej dobrej ŽIGE :D :D :D hehe

Peppo
Auto: TOYOTA PRIUS

Utorok, 26. Mája 2009, 13:19

Kajoj napísal:
Zdravim vsetkych fanusikov tychto uzasnych aut. Toto je moj prvy prispevok do fora. Takze ako prve Vam vsetkym chcem podakovat za velmi cenne rady a postrehy ktore mi velmi pomohli pri vybere a kupe auta. Uz je to skoro mesiac co som si doviezol z DE cukrikove 320i (len vdaka tomuto foru to nieje 318i :D ) ...Viac napisem v inej sekcii aby sme sa drzali temy. ...K mojmu problemu: Svieti mi zlta kontrolka hladiny oleja, aj napriek tomu ze ked to pozriem podla rysky tak je vsetko OK. po chvili od nastartovania to svietit prestane. Mam podozrenie na vadne cidlo hladiny. Je to mozne ? Da sa to lahko vymenit? teraz,alebo radsej az pri najblizsej vymene oleja. Dakujem za vsetky rady. (ak to tu uz nahodou niekde bolo rozoberane tak sorry, napiste link a ja to prebrowsujem ) . Peace with you all. :lol:

moze sa stat ze ostane svietit po vypnuti motora alebo niekedy aj pocas jazdy...

ako bolo vyssie pisane - vadne cidlo na spodku olejovej vane.

Kajoj
Autor témy
Auto: Honda CR-V

Utorok, 26. Mája 2009, 13:22

Ok, vdaka chlapi, ak to je len to tak v pohode...zatial pockam a vymenim s najblizsou vymenou oleja.
Octavia - Golf - e46 320i - e39 530D - Honda Accord - Honda CR-V & Suzuki Samurai

Piotro
Auto: BMW 330xd E46

Re: E46/320i - Kontrolka hladiny oleja po nastartovani

Nedeľa, 9. Januára 2011, 02:17

To v každej jednej téme na žltú kontrolku oleja dôjdem k nejakému nezakončeniu. Ja mám ten istý problém no ešte pred výmenou mi začala pri každom naštartovaní svietiť cca 10 sek potom zhasla a ukáže sa až pri opätovnom naštartovaní len na cca 10sek. Za boha sa neviem dopátrať čo to je. Olej mám vymenený 5W-30 BMW original LL4. Moja snehová vločka je BMW 330xd E46.
No podľa všetkého je to len nejaká chobotina pretože mne to začalo ukazovať keď som si postláčal gombíky na palubke. Predtým mi len ukazovalo OILSERVICE. OILSERVICE zmizol no následne sa začala ukazovať podrbaná žltá kontrolka oleja.

Niekto normálny čo ten istý problém vyriešil nejak bavorácky nie žigulácky a vie mi seriózne poradiť?

Ďakujem

Piotro
Auto: BMW 330xd E46

Nedeľa, 9. Januára 2011, 02:17

To v každej jednej téme na žltú kontrolku oleja dôjdem k nejakému nezakončeniu. Ja mám ten istý problém no ešte pred výmenou mi začala pri každom naštartovaní svietiť cca 10 sek potom zhasla a ukáže sa až pri opätovnom naštartovaní len na cca 10sek. Za boha sa neviem dopátrať čo to je. Olej mám vymenený 5W-30 BMW original LL4. Moja snehová vločka je BMW 330xd E46.
No podľa všetkého je to len nejaká chobotina pretože mne to začalo ukazovať keď som si postláčal gombíky na palubke. Predtým mi len ukazovalo OILSERVICE. OILSERVICE zmizol no následne sa začala ukazovať podrbaná žltá kontrolka oleja.

Niekto normálny čo ten istý problém vyriešil nejak bavorácky nie žigulácky a vie mi seriózne poradiť?

Ďakujem

xcubus

Nedeľa, 9. Januára 2011, 12:17

moze to byt cidlom oleja, no aj nahnily kabel k tomu..dost casta choroba u E46...mne to svieti tiez... no cidlo stoji tusim okolo 100€ + oprava kabla a to sa mi nechce davat len za to, ze par sekund svieti cidlo :)
Obrázok

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 9. Januára 2011, 12:21

Ked svieti na žlto po naštartovaní,tam je na piču spoj medzi konektorom a čidlom,takže bude odhnitý kontakt,alebo zlomeny kablik!!!!!!Osobne som ešte to čidlo pokazené nevidel,vždy len chyba konektora ktorý hnije jak skapacina v hrobe......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Elvisator13
Auto: BMW e46 320D

Nedeľa, 9. Januára 2011, 20:55

Mne to robí tiež a viem že to je vadné čidlo no nemienim moentálne za to dávať prachy a vysvetlujem to ludom tak ak sa pýtajú ze preco to svieti tých pár sekúnd že im poviem že v tej dobe auto checkuje stav a hladinu oleja a ked zhasne tak to znamená ze je vsetko okej =P~ =P~ =P~ :D :D :D

pby

Utorok, 19. Marca 2013, 13:04

Vedel by miniekto poskatnut obrazok kde sa to cidlo nachadza, nech skontrolujem ci neije len odhity, alepbo poskodeny konektor, prip ak nie aby som to vymenil, neskor..
Vdaka
OO(||||)°(||||)OO

Ivank
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Žilinský

Streda, 20. Marca 2013, 12:42

pby napísal:
Vedel by miniekto poskatnut obrazok kde sa to cidlo nachadza, nech skontrolujem ci neije len odhity, alepbo poskodeny konektor, prip ak nie aby som to vymenil, neskor..
Vdaka

Presne toto by pomohlo aj mne..chystam sa na to, ked budu vonku vyssie teploty...

thrash

Sobota, 27. Apríla 2013, 17:27

Foto alebo video navod na vymeu toho cidla by vedel niekto poskytnut ? Budem menit aj to.. :)

M300
Auto: E46 M3

Sobota, 27. Apríla 2013, 17:40

Vidim ze to svieti viacerym ludom nie len mne .. hehhe 330d,
Cidlo dost drahe 100e, :(

Durii
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 27. Apríla 2013, 17:42

na ktorom mieste zvyknu byt tie kable odhnite ?? ..
...:::: Diagnostika (US DRL,autolock ... ) Prievidza ::::...
Ex BMW e46 330d touring

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných