... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
Hector napísal:jasne, ja len ze ci xdrive nebude dopleteny z toho ze bude mat v zadu srisi disk ako v predu. Spomenul to jeden moj kamos, ale tiez nevedel co je na tom pravdy, len proste aj on niekde pocul zevraj 4x4 neni dobre ked maju rozdielnu sirku diskov. Ale tak hadam to bude v poriadku, na zadne uz mam kupene pneu sirka 245/40/17 tak ako su predpisane. inak pozeral som aj na http://www.bmwfans.sk dal som si podla vin cisla vyhladat moju karu, a ked som klik na kolesa, tak mi vyhodilo aj styling 68.... takze zrejme ked mi ich vyhodilo tak asi sa aj na XD davali. nie ?
lupo: dik idem skusit
lupo napísal:
aby sme sa chapali uplne presne: obvod obutych pneu na prednej naprave musi byt zhodny s obvodom pneu na zadnej naprave. pri 4kole by som urcite nevymyslal s rozdielom vacsim ako 1%.
lupo napísal:su aj kombinacie, ktore maju rozdiel nulovy, resp. velmi blizky nule, pokukaj aj tie. kazdopadne rozdiel 1% je podla mna OK. skus sa kuknut do servisky, ci BMW povoluje mischbereifung.
Martin46 napísal:Nemas tam x drive ale mechanicky dif. Chod do toho, v tech. na e46 som mal asi 255-40-17.
lupo napísal:
vsak prave, ze tam ma mechanicky diff, ako mozes preboha nieco taketo napisat??? mechanicky diff + permanentne rozdielne otacky na napravach = skora smrt medzinapravoveho diferaku.
nehovoriac o tom, ze DSC v pripade 4kolky je nastavene tak, aby fungovalo ako uzavierka medzinapravaku, cize je dost mozne, ze bude permanentne pribrzdovat napravu s vyssimi otackami, aby poslalo viac vykonu na tu, kde je podla senzorov lepsi grip.