Skypco napísal:Takze trochu zahrejes a potom dopln vodu... :)
Teraz vazne..., aky mas dych..? Najprv si otvor odvzdusnovak (ten pri viku) a potom sa predychaj a z plnych pluc fukni do expanzky... hned potom musis stihnut uz pripravenym srobovakom zatvorit odvzdusnovak... Postup opakujes pokial neprides o dych...

, resp. pokial nejde z odvzdusnovaku voda... pozor nemrzka je dost horka takze si to predtym dobre utri...
Lepsie sa to robi s kompresorom..., ale to az potom ked prides o dych... :)
Už som došiel na lepší postup: s tým fúkaním som to skúšal a skoro mi šprtlo
1.Odmontoval som všetky odvzdušňovacie skrutky, kúpil som si úplne taký tenký lievik ktorý vlezie do otvorov odvzdušňovákov a cez to som tam lial vodu, do všetkých hadíc,začal som pri chladiči,potom pri webaste a nakoniec na EGR ventile, až pokial mi voda nevytekala cez prepadovú hadičku na chladiči a cez všektky odvzdušňováky.
2.Všetko som to robil pri vypnutom úplne studenom motore.
3.utiahol som všetky odvzdušňováky vrátane viečka chladiča.
4. Našrtartoval som a sledoval teplotu motora cca 10 min.
5.Pri teplote motora 50 stupňov som išiel auto zahriať na prevádzkovú teplotu 90stupňou.
Auto mi hned´perfektne kúrilo.
6.odtiahol som postupne od kúrenia odvzdušňovaký a skontroloval,či tam nie je ešte dáky vzduch, tiekla už iba voda bez vzduchu.
7. Na aute som sa ešte povozil cca 1 hodinu a sledoval,či nekolíše teplota motora.teplota sa dostala na max.96stupňov pri plnom výkone motora, potom klesla na 88stupňov a tak aj zostala,pri normálnej jazde.
8. po odparkovaní auta a vychladnutí motora som už iba na druhý deň ráno dolial cca 0,3l vody do chladiča aby ,hladina sedela s mierkou.
Odvtedy som najazdil cca 250km a všetko ok,motor neklepe ide pekne, odporúčam aj ostatným tento postup,pokial si nechcú zapáliť auto,alebo zadreť motor, mne skoro zhorelo auto vďaka webastu, ked´ som prvý krát išiel odvzdušňovať chladiaci systém po namontovaní nového termostatu... Z hadice kúrenia cez odvzdušňovák mi začal šlahať hustý smradlavý biely dym z webasta,kebyže webasto neodpojím,urýchlene,uršite by došlo k požiaru,webasto stále išlo aj po vypnutí motora a vytiahnutí klúča zo zapalovania,tak som ho musel narýchlo odpojiť a obliať studenou vodou,lebo bolo žeravé ako špirála.
ODPORúČAM aj ostatným webasto odpojiť pri odvzdušňovaní chladiaceho systému a až po úplnom odvzdušnení ho znova zapojiť do prevádzky.
S pozdravom