... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
martiner18 napísal:Ahojte, je normalne ze motor N42 2 liter sa nevie rozbehnúť bez plynu ? Pohýnanie bez plynu pomalym pustanim spojky ho zacne triast klesne na 500 otacok sice sa hybe ale nie je komfortné .. Je to normálne? 200NM je predsa dost nie? Preco si vie fabia 1.2 htp pridat sama otacky a ide ... Neviem ci to je vlasnost alebo chyba toho motora.
Ďakujem
PS: ked je rano zima a sitič si prida otacky na 1000 tak vtedy to ide aj bez trasenia ...
* otazka pre PetOK: da sa to nejak naprogramovat, ,myslim ze to niekto uz ponukal ....
Bruti napísal:Mne to robi problem tiezpo presadnuti z 320d do 330i
janest napísal:Je to jeden z príznakov kedy sa lambdy alebo katalko poberá na odpočinok. Na 1-ku sa to musí pohnúť bez poklesu otáčok pri jemnom púšťaní spojky. A počas jazdy "bez plynu" nesmie cukať a skackať ako koza. Pokiaľ sondy majú viac ako 150.000 km vymeniť aj keby ti technik bohorovne vravel, že netreba alebo, že stačí iba jednu. Je to spotrebný materiál so stanovenou životnosťou ( 160 tis. je odporúčaný interval výmeny ) Klesne ti spotreba, zlepšia sa emisie, rýchlejšie "pôjde za plynom". To je reálna skúsenosť s M43TU1,9 B. Akurát ty ich máš miesto dvoch štyri kúsky.
janest napísal:Bolo to vcera za tepla...a lambdy som kukal na inpe aj pred tym a vzdy boli v zelenom, a riadiaca ich vybazdovala vzdy len spolu.bank1 a bank2 a v rj som nasiel este po byvalom majitelovi chybu na luftmass...vtedy som to vymazal a neobjavilo sa uz...teraz ako som mal "studeny" start, mam pocit ze prestalo bublanie vo vyfuku na "sytic" a ide lepsie aj za studena...zlepsilo sa aj preradovanie- pred tym ako keby bolo stlacit plynovy pedal uz v predstihu aby to netrhlo..alebo takto..darmo som uz stlacal plyn, pridalo to vzdy cca ked spojka uz bola pustena..a tak som sa musel rozbiehat ako s nalozenym kamionom...proste ako keby bol nefunkcny pedal na prvom centimetri avsak ekonomer ukazoval spotrebu pri stlaceni ale motor nefungoval ako ma...kazdopadne ratam s tym ze aj lambdy pojdu na vymenu. Ale za radom...najprv musim.odstranit to klepanie za tepla..inak pre mna nema vyznam vrazat peniaze do ostatnych veci dovtedyNechcem ťa namotávať na sondy ale nepovedal si koľko máš na nich najazdené - oni totiž večne aj tak nevydržia. Potrebuješ skontrolovať tri veci, palivo, vzduch a zapaľovanie. Pokiaľ je všetko v poriadku, všetko tesní ako má, dáva to iskru vtedy kedy má, tak sa logicky dostaneš k tomu čo ovplyvňuje tvorbu zmesi. Lenže pokiaľ budeš mať nejaké chybné a staré členy v sústave ktoré raz idú a raz nejdú budeš tu chybu hľadať do nekonečna. Sondy na studenom motore nepracujú, zahrejú sa až za cca 1 min. a robiť diagnostiku na studenom motore to asi nebude správny čas kedy by si poruchu našiel. Bodaj by to bolo tým MAF senzorom a mal by si po probléme, ale to musíš skúsiť za tepla.