Nedeľa, 13. Novembra 2011, 09:01
Ja som 328i kupoval v lete a to som predtým nemal žiadne skúsenosti s BMW. Dovtedy som mal Superb 2,5 TDI. Bol som príjemne prekvapený ako krásne a ticho dokáže 6 valcový benzín ísť.
U výbavy mi hlavne teraz na zimu chýba vyhrievanie sedačiek a el. nastavovanie s pamäťou by tiež nebolo zlé... Takže sa Ti nečudujem že sa chceš na to zamerať.
K automatu na BMW Ti moc neporadím, ale na Škodovke bol skvelý, je to komfort tak ako el. okná, keď to máš tak už nechceš iné :-) Sekvenčné radenie som vôbec nepoužíval, nebol dôvod. Keď to funguje dobre samo tak načo sa do toho montovať. :-)
Z vlastnej skúsenosti Ti poradím aby si pri kúpe overil
- po naštartovaní motora za studena nesmú na voľnobehu kolísať otáčky, v podstate nesmú kolísať nikdy (stáva sa to a potom hľadaj chybu)
- predné nápravy nesmú búchať pri prejazde cez napr. retardéry, bývajú vybité a výmena stojí od 300,- € vyššie
- funkčnosť všetkého čo ťa len napadne, DSC a ABS napr. na štrku, všetky 4 el. okná (oprava cca od 30,- do 80,- € za jedno), klíma aby aj chladila, stierače a ostrekovače a pod., všetko sú potom výdavky navyše