... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

Patqooo

E46 320i, problém so spojkou alebo prevodvkou ... !?

Streda, 2. Marca 2011, 14:34

Zdar, sorry za OT, hľadal som na fóre, ale nič podobné môjmu problému.

Z ničoho nič mi nešla zaradiť 5tka, potom ani 4ka, teda buď to nešlo alebo to išlo len ťažko. Neskôr sa pridali aj ostatné prevodové stupne. Mám podozrenie na spojku, resp. lamelu. Spojka ide tak ako doteraz, žiadne zmeny, či väčší alebo menši odpor necítiť. Síce spojka zaberá vysoko, ale takto som to mal odkedy som auto kúpil, cca mesiac ...
Auto som odstavil, totižto bol som u kamoša, ktorý sa trocha vyzná, keď natlakoval spojku tak jednotlivé prevodové stupne išli v pohode, ale bolo cítiť smrad od spojky. No a keď som išiel od neho, zastal som na semafore, nešla mi už zaradiť ani jednotka, tak som pár krát stlačil spojku a zospodu sa ozvalo zvláštne buchanie, no a keď som išiel zaparkovať, už som počul jasné drnčanie, ako keby som ťahal pod sebou hrnce a opäť ten smrad ... auto nesiem v pondelok, teda odtiahnem ho, len chcem vedieť Váš názor, resp. či mal už niekto podobný problém ... Spojka komplet ma výjde po zľave na nejakých 180 eur plus robota ... dúfam, že to nebude niečo s prevodovkou,dík za názory a postrehy ...

Užívateľov profilový obrázok
Giorgio G
Auto: E60 530xd M-Packet
Kraj: Košický

Re: E46 320i, problém so spojkou alebo prevodvkou ... !?

Streda, 2. Marca 2011, 16:57

A pri vypnutom motore vieš pozasúvať rýchlosti? :?:
BMW E60 530xd M-Packet (Carbon Schwarz Metallic)
EX BMW E46 323i Limousine (Stahlblau Metallic)

Obrázok

Patqooo

Streda, 2. Marca 2011, 18:10

Giorgio G napísal:
A pri vypnutom motore vieš pozasúvať rýchlosti? :?:

Nie ani pri vypnutom motore niekedy nejdú,buď idú ťažko alebo vobec ... Vlastne je jedno či mám naštartované alebo nie ...

Giorgio G

Streda, 2. Marca 2011, 20:36

Nemyslím, že by nastala chyba v prevodovke, podľa mňa spojka išla do teplých krajín.
Pri oprave musí ísť prevodovka dole tak či tak, treba potom vyskúšať na vymontovanej, či sa dajú radiť rýchlosti a tým vylúčiť jej poruchu. Ale ako vravím na 90% spojka.

Obrázok

Patqooo

Streda, 2. Marca 2011, 20:57

Giorgio G napísal:
Nemyslím, že by nastala chyba v prevodovke, podľa mňa spojka išla do teplých krajín.
Pri oprave musí ísť prevodovka dole tak či tak, treba potom vyskúšať na vymontovanej, či sa dajú radiť rýchlosti a tým vylúčiť jej poruchu. Ale ako vravím na 90% spojka.

Dík za radu,bodaj by si mal pravdu,auto som nakoniec este dnes odtiahol k mechanikovi,tiez bol toho nazoru... Za priplatok sa do roboty pusti uz zajtra :)

Giorgio G

Piatok, 4. Marca 2011, 18:06

Potom daj vedieť, ako si dopadol celkovo :wink:

Obrázok

Patqooo

Piatok, 4. Marca 2011, 19:21

Giorgio G napísal:
Potom daj vedieť, ako si dopadol celkovo :wink:

No akurát sa znervozňujem,auto mi asi pred hodkou doniesol uz s vymenenou spojkou,isiel som ho odniesť spať do servisu,a opať začalo robiť to isté,ale len pri rýchlostiach nad 60. Zase nešla zasunúť 5ťka,naviac štartér točí o dosť dlhšie,asi 3-4sekundy ... Predtým oveľa kratšie,ďalej mi svietia kontrolky vypnutia DSC obidva ... Nervozný som z toho neskutočne,auto zobral naspať ... ](*,)

Patqooo

Piatok, 4. Marca 2011, 19:26

Patqooo napísal:

No akurát sa znervozňujem,auto mi asi pred hodkou doniesol uz s vymenenou spojkou,isiel som ho odniesť spať do servisu,a opať začalo robiť to isté,ale len pri rýchlostiach nad 60. Zase nešla zasunúť 5ťka,naviac štartér točí o dosť dlhšie,asi 3-4sekundy ... Predtým oveľa kratšie,ďalej mi svietia kontrolky vypnutia DSC obidva ... Nervozný som z toho neskutočne,auto zobral naspať ... ](*,)

Ešte som chcel,spomínal nejaké tiahlo,čo to je ? A čo sa týka toho štartéru,čo to mohlo sposobiť?To dsc asi len nahodiť na diagnostike,či ?

Giorgio G

Sobota, 5. Marca 2011, 17:10

Fúúú, tak to už som v pomykove teraz...
To, že svieti DSC, môže byť kvôli tomu, že bol odpojený snímač rýchlosti na prevodovke - vymazať na diag.
No ale aký súvis to má celé so štartérom, to mi nejde do hlavy... vážne neviem...
A čo s tiahlom, akým tiahlom? Čo vravel o ňom?

Obrázok

Patqooo

Re: E46 320i, problém so spojkou alebo prevodvkou ... !?  Topic is solved

Sobota, 5. Marca 2011, 18:34

Giorgio G napísal:
Fúúú, tak to už som v pomykove teraz...
To, že svieti DSC, môže byť kvôli tomu, že bol odpojený snímač rýchlosti na prevodovke - vymazať na diag.
No ale aký súvis to má celé so štartérom, to mi nejde do hlavy... vážne neviem...
A čo s tiahlom, akým tiahlom? Čo vravel o ňom?

Neviem,ja som laik,spomínal nejaké tiahlo a vydličku ... Ten štartér ma serie dosť,neviem čo si mám o tom všetkom myslieť ...

maros000
Auto: BMW E30 320i

Nedeľa, 6. Marca 2011, 19:33

Nemas rozbitu kulisu riadenia ? Neviem ako e46 ci ma spojku lankovu alebo hydrauliku. To ze zrazu nejdu radit vsetky stupne alebo ze sa postupne pridavaju skor ukazuje na nieco zo spojkou, ze nevypina. Pozeral som E46 ma hydrauliku nemoze byt upchata a prezrata hadicka ? Nieco na ceste k od pedala k spojke. Alebo vytlacny valec.

Patqooo

Pondelok, 7. Marca 2011, 19:03

maros000 napísal:
Nemas rozbitu kulisu riadenia ? Neviem ako e46 ci ma spojku lankovu alebo hydrauliku. To ze zrazu nejdu radit vsetky stupne alebo ze sa postupne pridavaju skor ukazuje na nieco zo spojkou, ze nevypina. Pozeral som E46 ma hydrauliku nemoze byt upchata a prezrata hadicka ? Nieco na ceste k od pedala k spojke. Alebo vytlacny valec.

Takže výmena výtlačného valca nepomohla :( mechanik ešte zajtra ide vymeniť nejaký iný valec či čo ...

maros000
Auto: BMW E30 320i

Pondelok, 7. Marca 2011, 21:25

Tak mas dva valce, jeden na pedaly a druhy na spojke.

Patqooo

Pondelok, 7. Marca 2011, 21:54

maros000 napísal:
Tak mas dva valce, jeden na pedaly a druhy na spojke.

Jj,dnes menil ten na spojke ale ten na pedali dojde zajtra rano ... Modlim sa aby to bolo ono ...

Patqooo

Utorok, 8. Marca 2011, 15:13

takže ani výmena spojky,valcov nepomohla. Ide vonku opať prevodovka a ide sa rozobrať,už mám dosť nervy z toho ... Doteraz ma to stálo skoro 400 eur :(

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných