Zdravím, mám problémy s automatickou prevodovkou na E38 740i r.v. 4/2000, nájazd 335 tis. km.
Prvý problém:
Auto sa mi cca pred 3 dňami začalo chvieť pri rozjazde (ako by som išiel po zvlnenej ceste), robí to cca raz za jazdu (25km), hlavne v meste keď napr. vychádzam z kruhového objazdu - povedal by som že je to cca frekvencia otáčok kardanu. Dalej som si dnes všimol že pri ustálenej rýchlosti na tempomate (90km/h) jemne kolíšu otáčky cca o 50rpm - každé asi 3 sekundy stúpnu a potom zase klesnú. Je to skoro nepostrehnutelné, keby som sa na to nesústredil, možno by som si to ani nevšimol. Tu sú moje otázky

:
1. Moj typ je hydromenič (lock-up spojka) - je to tak ? Pozeral som v ETK-e a pre toto auto sú dva druhy hydromeničov : N35 (24401423307) a L35 (24401423306) - ktorý mám ja ? Typujem N35.
2. Možem na aute jezdiť - nezničí to prevodovku ?
3. Koľko km ešte hydromenič vydrží v použitelnom stave ? (ak je to on)
4. Čo sotjí výmena na tomto aute ?
Další problém je cuknutie auta pri zaradení spriatočky (objavilo sa už pred mesiacmi ale neriešil som to): Pri zaradení do R auto sebou pár krát jemne cukne (ak idem bze plynu), no ak pridám plyn, cuknutie sa zmení na dosť silnú ranu (keď sa mi to stalo prvý raz, myslel som si že som nabúral do auta za mnou

). Po tomto prvotnom cuknutí ale auto už cúva pekne bez žiadneho trhania a cukania. Je to tiež sposobené hyromeničom ?
Ďakujem za rady.