Pondelok, 5. Mája 2014, 07:31
K Pezotu by som dodal este:
- Pozri ci nesvieti kontrolka airbagu, jednoduchy fix ale hlavne ci nevybral diodu s palubovky (musi svietit ked otocis klucik do spinacej polohy).
- Skus poriadne vsetky okna, ci idu nadoraz hore aj dole (nesmu prasknat ani sa zadrhavat). Ak sa este nepokazili, urcite sa kazdu chvilu pokazia. Fix tak na dve hodinky.
- Pozri ci funguje pridavny ventilator (musi sa spustit hned po zapnuti klimatizacie).
- Zapni klimu pobehaj chvilu na nej, potom ju vypni ci v aute citit smrad mokrych handier (klasicka vec, ale ak smrdi, znaci to ze majitel sa az tak velmi o auto nestaral).
- Zdvihni auto na zdvihak a pokyvaj s kolesami, ci nie je citit volu v loziskach (aj krut kolesom). E39 ma hlinikov napravu, prejdi po nejakych kolajniciach a jamach, ci necitis volu na volante (capy, tycky riadenia...). Taktiez by si nemal citit na zadnej naprave, ze ti skace pri prejazde nerovnostou do strany - taxky fix vymenit silenty zadnej napravy, nic prijemne.
- Taktiez pri vypnutom aute potoc volantom, ci nema volat velku volu. Servo tecie casto z hadicky od nadrzky ale moze aj z dola z gufera, skontroluj.
-Pri nastartovanom motore vyber kontrolku oleja, ci sa nezmeni chod motora a nema velky podtlak - mozes skusit aj na viecku od oleja (ak ma velky podtlak, separator oleja je v kybly, lahky fix ale opat vizitka starostlivosti o auto).
- Pri rozjazde nesmie vibrovat ani pedal, ani motor ani auto (hardy spojka, dvojhmotak - velmi nakladne).
- Za tepla musi byt motor tichucky ako sepot kvetin, krasny tichy chod
- Popros majitela nech auto necha cez noc odstat, studene ho nastartuj a pozri dym z vyfuku - modry a stiplavy znamena ze zere olej cez gufera ventilov (mozno aj kruzky) - vhodne na repas motora
Mozno mi este nieco napadne. Popzoeraj si hlavne pribehy ludi co maju E39 tu na fore, vela sa dozvies. Vyhodou je, ze 90% veci ktore sa kazia su jednoduche na opravu a zvladnes ich aj sam, ak si trocha sikovny.