... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

bmwtt.sk

bigfoot
Autor témy
Auto: M54 ;)
Kraj: Košický

Prepis auta v nemecku na slovensku firmu

Štvrtok, 2. Mája 2013, 18:29

Mam zaujem o kupu ojazdeneho BMW v nemecku a prepisat ho rovno na slovensku sro. Ake doklady na to potrebujem? Je potrebne nieco uradne prekladat do nemciny? Vdaka.
E85 3.0i
E91 320d

Pežot

Re: Prepis auta v nemecku na slovensku firmu

Štvrtok, 2. Mája 2013, 19:08

A tam Ti dovolia prihlásiť auto na nemecké značky? :-k

bigfoot
Autor témy

Štvrtok, 2. Mája 2013, 19:22

Pežot napísal:
A tam Ti dovolia prihlásiť auto na nemecké značky? :-k

Mozno som sa zle vyjadril, auto by mali odhlasit v nemecku na slovensku firmu, cize kupujuci nebude fyzicka osoba ale firma.
E85 3.0i
E91 320d

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 2. Mája 2013, 19:49

zle si sa vyjadril
v takomto pripade potrebujes aby tam siel osobne konatel, alebo splnomocnenie od neho. Prefoteny jeho obciansky. Aktualny vypis z ORSR [odporucam nie starsi ako mesiac, lebo moze nemec pindat] Ak to ides brat bez DPH tak samozrejme aj DIC karticky.
Neviem ako to je ked je konatelov viac a nemozu v mene firmy konat samostatne, ci tam treba sponomocnenie od oboch.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

bigfoot
Autor témy

Štvrtok, 2. Mája 2013, 20:00

voMacK napísal:
zle si sa vyjadril
v takomto pripade potrebujes aby tam siel osobne konatel, alebo splnomocnenie od neho. Prefoteny jeho obciansky. Aktualny vypis z ORSR [odporucam nie starsi ako mesiac, lebo moze nemec pindat] Ak to ides brat bez DPH tak samozrejme aj DIC karticky.
Neviem ako to je ked je konatelov viac a nemozu v mene firmy konat samostatne, ci tam treba sponomocnenie od oboch.

Vdaka, s vypisom z orsr aj kartou z danoveho som pocital. Je to potrebne prekladat do nemciny alebo staci ked to bude v slovencine?
E85 3.0i
E91 320d

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 2. Mája 2013, 20:28

stacilo im to vzdy v slovencine [bral som z DE na firmu zatial tri auta - vsetko bimmery]
Najlepsie je im poslat udaje o firme dopredu, nech si ten nacek moze pekne vsetko preverit, bude mat kludne srdce a nebude ti robit problemy.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

naftaman
Auto: BMW E46 330d 135kw
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 5. Mája 2013, 13:45

Keď sa ide do DE kupovať auto, a chceš ho kupiť bez DPH treba všetky tieto prkotiny na to?

kubog
Auto: Tiguan 1.5 TSI DSG
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 5. Mája 2013, 17:04

Ano, ja ked som bral svoje auto tak tiez som dopredu posielal DPH karticky, vypis z obchodneho registra, splnomocnenie v nemcine, kedze som siel za konatela. Vsetko som mal so sebou a taktiez mu to poslal vsetko oskenovane dopredu, aby neboli na mieste nejake neprijemne prekvapenia. Obchod potom prebehol bez problemov.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných