... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

mmracing.sk

MCbucik
Autor témy
Kraj: Trenčiansky

Mini Cooper

Streda, 1. Júna 2011, 09:15

Ahojte, kedze to patri k BMW tak to hodim sem, aky mate nazor na Mini Cooper a ohladne jeho kupy. Zaujimali by ma nejake nazory kto take auto vlastnil alebo vlastni, ak vobec niekto tu taky je. Jedna sa konkretne o model 1,6i 85kw rok vyroby 2001-2002, kedy sa tieto nove modely zacali vyrabat. Aka by mohla byt realna spotreba toho motoru len na behanie po meste, sem tam trasa TN-BA. Alebo radsej siahnut po silnejsiej verzii so skoro totoznou spotrebou ale vyssim vykonom?

Užívateľov profilový obrázok
creatine
Kraj: Žilinský

Re: Mini Cooper

Streda, 1. Júna 2011, 16:48

Kamarat ma čosi podobné ale S kového, a ma to čipnute ( niečo okolo 250 koní až ) a 13 litrov papa v meste bez problomov 8)
Celkom štýlové vozitko je to, pre dvoch ľudi dosť miesta v zadu je to horšie.
Chevrolet Kalos 1.2 ex
Škoda Octávia II 1,9 TDI 77kw Ex
E46 330d 135 kw 184 hp Ex
E46 320d 100 kw 136 hp môj Ex cukrík

spawner
Auto: ziga
Kraj: Košický

Streda, 1. Júna 2011, 19:47

sevas , jazdil som na tom ako sluzobne auto,presne ten motor a rocnik , celkom slusne auto, nato ze mam 199cm som sa tam sam zmestil bez problemov , zaparkujes vsade stym, nema to nijake velke vady, iba interier sa mi zdal byt velmi "plastovy" ked vies co myslim, real spotreba je cc 9-10l v meste , radsej siahnut po S-ku co je o dost silnejsie s lepsu vybavou a zerie to o liter a pol viac :thumbup:
Nissan GTR

MCbucik
Autor témy

Streda, 1. Júna 2011, 20:09

spawner napísal:
sevas , jazdil som na tom ako sluzobne auto,presne ten motor a rocnik , celkom slusne auto, nato ze mam 199cm som sa tam sam zmestil bez problemov , zaparkujes vsade stym, nema to nijake velke vady, iba interier sa mi zdal byt velmi "plastovy" ked vies co myslim, real spotreba je cc 9-10l v meste , radsej siahnut po S-ku co je o dost silnejsie s lepsu vybavou a zerie to o liter a pol viac :thumbup:

nazdar diky moc, to ma prave natom zaujalo ze je to male a sikovne, ja som tiez vacsiej postavy, ale tak ked ty si sa tam zmestil tak potom ja urcite 185cm a 100kg :D a aky mas nazor na ten motor?..ide to ci treba to tocit dost vo vysokkych otackach aby to aspon trochu slo?..ake motory sa presne do toho robili? klasicky cooper 66, 85kw a cooper S 120kw a potom john cooper works okolo 150kw?..lebo na autobazar.eu je na predaj strasne vela roznych vykonov tak mam v tom celkom gulas :D

spawner
Auto: ziga
Kraj: Košický

Streda, 1. Júna 2011, 20:30

presne si napisal vsetky motory co tam sli :))),,, ten najslabsi ani nerozmyslaj to nejde vobec, treba to tocit ale vies co 2ka 3ka od stred otacok ide dost svizne , celkovo som bol spokojny a to som nemal Sko ,tak ti poviem , ja by som to bral do mesta pekne auto :) a zmestit sa zmestite dvaja s cajou bez problemov nic viac ti netreba :mrgreen:
Nissan GTR

MCbucik
Autor témy

Streda, 1. Júna 2011, 20:53

spawner napísal:
presne si napisal vsetky motory co tam sli :))),,, ten najslabsi ani nerozmyslaj to nejde vobec, treba to tocit ale vies co 2ka 3ka od stred otacok ide dost svizne , celkovo som bol spokojny a to som nemal Sko ,tak ti poviem , ja by som to bral do mesta pekne auto :) a zmestit sa zmestite dvaja s cajou bez problemov nic viac ti netreba :mrgreen:

presne ako si povedal spawner, auto do mesta pre mna a pre frajerku :smile: kedze mam 22 rokov tak zatial rodinu a podobne veci neplanujem..a ako si bol spokojny podvozkovo?tvrde moc na mesto?predpokladam ze sa to auto chova celkom ako motokara..moja predstava je to znizit dostatocne aby to celkom aj sedelo na tej ceste, lebo obcas si aj sviznejsiu jazdu uzijem :D musim niekoho najst v okoli trencina kto to ma aby som si to nazivo pozrel a povozil natom a myslim ze to ma presvedci uplne :mrgreen:

valer750
Kraj: Prešovský

Pondelok, 6. Júna 2011, 07:24

1. nacipovane MINI na 25OPS...nezmysel
2. mini ONE a COOPER ma identicky motor, akurat vykonovo rozdielny,predpokladam softverovo...bavime sa o modeloch R50
3. MINI sedi na ceste, nema zmysel znizovat, auto drzi perfektne aj na uzkych pneumatikach, avsak ma tendenciu vyskackat zo zakruty ak su tam nerovnosti...
4. asi by som kupil 07/2004 a vyssie, kedze tam bol facelift a lepsie prevodovky...
P.S. MINI mam 4 roky
Celým menom Valér Postihač, keby nieco:)
E91 325dA
E34 540/6

MCbucik
Autor témy

Pondelok, 6. Júna 2011, 10:02

valer750 napísal:
1. nacipovane MINI na 25OPS...nezmysel
2. mini ONE a COOPER ma identicky motor, akurat vykonovo rozdielny,predpokladam softverovo...bavime sa o modeloch R50
3. MINI sedi na ceste, nema zmysel znizovat, auto drzi perfektne aj na uzkych pneumatikach, avsak ma tendenciu vyskackat zo zakruty ak su tam nerovnosti...
4. asi by som kupil 07/2004 a vyssie, kedze tam bol facelift a lepsie prevodovky...
P.S. MINI mam 4 roky

diky, ziadne cipovanie a podobne neplanujem..mna zaujima hlvane ten 85kw motor, co si myslim ze uplne staci na mesto, aj spotrebovo aj vykonovo.
Valer ty mas konkretne aky motor a rocnik?a asi spokojny ked uz 4 roky u teba vydrzalo?..ja som pozeral kvoli cene starsie modely, lebo financii neni az tolko na rozhadzovanie.

valer750

Pondelok, 6. Júna 2011, 15:09

ano, mam konkretne 85kw motor...07-2004
Mas pravdu, ze do mesta je to celkom postacujuce. Ja som ho kupoval, ked malo 22000km po prvom majitelovi(on kupil S-ko), a teraz mam 70000km. Mini som kupil po BMW 750IL, co bol velky skok dozadu ale obrovsky dopredu v spotrebe:)). No a uprimne planujem si ho nechat aj nadalej, kedze vzhladom na jeho stav nema vyznam ho predavat za par korun...ja som na nom odjazdil zhruba dva a pol roka, teraz na nom chodi manzelka. Je pravda, ze v interieri sem tam vrzgaju plasty ale inak je to super vozenie.
Co sa spotreby tyka, mimo mesta som urobil minimalne 5,4 a maximalne 9,9....v meste koli kratkym vzdialenostiam zerie do 10litrov a ide max 210...kazdopadne vzhladom na jazdne vlastnosti s tym vycvicis aj silnejsie a vaznejsie auta:))
Ja teraz jazdim prevazne na dizlovej trojke, ale Mini je moja srdcovka. Ak sa ti to auto paci, tak nevahaj a kup si ho, urcite nebudes lutovat, len si vyber zachovaly kus, moje ma skoro 7 rokov a v interieri prakticky nevidno opotrebenie.
Rozdiel medzi S-kom a obycko je aj to, ze S nema rezervu kedze ma bateriu v kufri a tym padom kupujes runflatove pneu alebo opravnu sadu(co je podla mna nezmysel).
keby nieco, kludne sa pytaj...mal som moznost skusat vsetky typy, aj clubman JCW
E91 325dA
E34 540/6

MCbucik
Autor témy

Pondelok, 6. Júna 2011, 16:34

valer750 napísal:
ano, mam konkretne 85kw motor...07-2004
Mas pravdu, ze do mesta je to celkom postacujuce. Ja som ho kupoval, ked malo 22000km po prvom majitelovi(on kupil S-ko), a teraz mam 70000km. Mini som kupil po BMW 750IL, co bol velky skok dozadu ale obrovsky dopredu v spotrebe:)). No a uprimne planujem si ho nechat aj nadalej, kedze vzhladom na jeho stav nema vyznam ho predavat za par korun...ja som na nom odjazdil zhruba dva a pol roka, teraz na nom chodi manzelka. Je pravda, ze v interieri sem tam vrzgaju plasty ale inak je to super vozenie.
Co sa spotreby tyka, mimo mesta som urobil minimalne 5,4 a maximalne 9,9....v meste koli kratkym vzdialenostiam zerie do 10litrov a ide max 210...kazdopadne vzhladom na jazdne vlastnosti s tym vycvicis aj silnejsie a vaznejsie auta:))
Ja teraz jazdim prevazne na dizlovej trojke, ale Mini je moja srdcovka. Ak sa ti to auto paci, tak nevahaj a kup si ho, urcite nebudes lutovat, len si vyber zachovaly kus, moje ma skoro 7 rokov a v interieri prakticky nevidno opotrebenie.
Rozdiel medzi S-kom a obycko je aj to, ze S nema rezervu kedze ma bateriu v kufri a tym padom kupujes runflatove pneu alebo opravnu sadu(co je podla mna nezmysel).
keby nieco, kludne sa pytaj...mal som moznost skusat vsetky typy, aj clubman JCW

dakujem valer, prave sedim v praci a kukam po internete ze co je v ponuke za ake peniaze, a prichadzam nato ze s mojim obnosom penazi neviem ci ist do toho, konkretne nejakych 5500e, preto taky rocnik. Prave to, ze sa mi to paci a bude to stale pekne stylove auto a pri najhorsiom prevezme ho priatelka po case :smile: S-ko urcite nie, uz len preto ze su o dost drahsie a hlavne ta spotreba na mesto uz je dost na take auto. Rozmyslam ze by som zbehol do Nemecka preto, su tam nejake zaujimave. Co sa tyka vybavy su nejake stupne vybavy?ohladne nahradnych dielov nato neni ziadny problem podla mna, takze na servis to nie je nejako narocne auto? Uvidime co z toho nakoniec bude, este davam tomu nejaky cas na kupu tak sa pytam a informujem..

valer750

Pondelok, 6. Júna 2011, 19:05

nepozeral som teraz ceny Cooprov, ale ja som na svojom v podstate nic nemenil zatial...ale bezne veci kupis normalne a niektore iba v BMW
E91 325dA
E34 540/6

MCbucik
Autor témy

Pondelok, 6. Júna 2011, 21:22

valer750 napísal:
nepozeral som teraz ceny Cooprov, ale ja som na svojom v podstate nic nemenil zatial...ale bezne veci kupis normalne a niektore iba v BMW

su nejake okolo 5000 na predaj..no dakujem za info zatial, keby ma nieco napadne este tak napisem..

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 13 neregistrovaných