... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Zeyik
Autor témy
Kraj: Trnavský

E36 dovoz z Nemecka alebo kúpiť na Slovensku ?

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 21:18

Zdravím,

Som tu nový, neviem či sa tu niečo také riešilo ale každopádne by som sa chcel opýtať či je lepšie doviesť E36-ku z Nemecka a prečo. Za nejakú minimálnu sumu napríklad http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... eNumber=17 (zdá sa mi to celkom slušný kúsok) alebo je lepšie si to kúpiť tu na Slovensku za dajme tomu 1800 € ,,,aj to je dá sa povedať bohužial strop, pretože som ešte len študent ale čo som pozeral sú pekné kúsky aj tu na Slovensku. Mala by to byť 320 max. 323i pretože nemôžem zas tolko penazí vyhadzovať na poistenie 2.8-ičky. Bude to moje prvé auto. Je to môj sen a chcem si kúpiť práve to.A aké všetky financie budem musieť dať do dovezeného auta okrem samozrejme prepisu - 500€ a dovozu - to by ma malo vísť okolo 200 €. Čo poviete? Máte s niečim podobným nejaké skúsenosti?

Za každú radu Ďakujem :)

Užívateľov profilový obrázok
Killo
Auto: lexaurin

Re: E36 dovoz z Nemecka alebo kúpiť na Slovensku ?

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 21:28

ja som pred cca rokom a pol riesil podobnu dilemu .. takze ti radim : kup si feliciu ;) e36 niesu zrovna najnovsie auta, ostatne ako kazde BMW (alebo mozme povedat ako kazde auto) az sa jej nedostavalo patricnej starostlivosti, tak budes mat s tym autom len problemy. Ak ti bude stacit previest sa, dojebat nieco na aute, odstavit, cakat kym nasporis na nahradny diel aby si to opravil, zase jazdit a zase mozno tento cely cyklus dokola opakovat, tak mozes ist do toho ..
moje prve auto stalo 333€ (nie nieje to preklep :D ), rok mi sluzilo velmi dobre, ak sa aj nieco vyskytlo vzdy sa to lakho fixlo, nenarocne na penazenku.
takze ak ti ide o to mat svoj sen zapichnuty v garazi alebo na dvore, kup si e36 za 1800€. ak chces podla moznost rozumne investovat peniaze do auta, kup nejake lacne premiestnovadlo, vystuduj, najdi si robotu, pokry si vydavky zakladnych potrieb a potom si mozes splnit sen, kupit si e36, kludne aj M, co ti bude robil len radost :)

nemyslim to ofenzivne ani urazlivo a ani nikto nemusi so mnou suhlasit, je to len moj nazor ;)

EDIT: a ohladom dovozu, dovazat haraburdu podla mna nema zmysel. aj ked mozno by si nasiel nejaku e36 v slusnom stave, za dobry peniaz, myslim si ze v GER je vacsia pravdepodobnost nieco take najst ako tu u nas.. len zase to nieco stoji naviac.. treba pokukat ked tak
,,ale o tom my slovaci sme, nam sa robit nechce, tu vsetci chceme byt pravnici, doktori, politici, alebo minimalne lokalny majitelia zemegule. a na to potrebujeme minimalne najlepsie auto (ale za dobre peniaze) a tym napr BMW urcite je." (© Duffy)

Zeyik
Autor témy

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 21:46

Áno aj to je možnost,,ale strašne mám rád ked ma to priklincuje k sedadlu ten pocit je proste :-" to bohužial felícia nejak poskytnút nemože. Ono mne sa bije rozum a srdce,,rozum mi hovorí choď napríklad do felície a srdce zase E-36. Je mi jasné že ono sú to už trochu staršie autá ,,ale felície majú tiež podobný rok výroby. A bohužial ani v garáži ani na dvore ..žijem v byte čiže na ceste za panelákom :( . A vieš ja by som to auto chcel tak na 1 a pol roka pokial spravím maturitu a potom chcem íst pracovat do Anglicka za otcom čiže potom bohužial predať tak si to tu chcem ešte trochu užit. Jasné a DAKUJEM moc za ochotu a rady, cením si to :)

Cosmo
Auto: E53
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 21:51

Kolega nadomnou to 100% vystihol a myslím že nieje k tomu čo dodať, ale niečo napíšem.

Kúpu felicie si zváž, lebo poznám nie jedného študenta čo má fest problém uživiť aj to. Samozrejme ak nemáš fin. podporu zo strany rodičov atď.

Sám som si skomplikoval riadne život a poučil sa. Minule predomnou tankoval nejaký chlapec w124 a tváril sa moc dôležito, akurát tankoval za 10 euro. Ja síce tankujem stále Renaulta, ale doplna a idem kam treba, kľudne aj 2x za týždeň do BA ak treba. Kebyže mám ešte bývalú 530i ? Nehrozí, 3x za týždeň do školy autobusom, 1x doma bo sa mi nechcelo a 1x na aute ? Hej, bol som smiešny :oops: .

Netreba to ďaľej rozpisovať, sám si zváž svoje možnosti. Čo s autom keď ťa omrzí, kde ako začo a komu ho predať? Začo stále tankovať, meniť gumy, oleje, parkovanie v meste nieje zadarmo, staršie auto treba stále opravovať, aj keď maličkosti, ale ak nie si schopný robiť základné veci sám, aj to ťa zruinuje.. sem tam pokuta, poistka, Určite to nestojí zato všetko, nehovoriac o tom že včera som ako spolujazdec zažil fest čelnú zrážku a uvedomil si že airbag ma zachránil,ak nerátam že som si prekusol jazyk a doudieral sa ako hajzel :oops: ](*,) teraz to vidím tak že prachy investovať do štúdia a potrebnejšej budúcnosti. BTW moje dvojča má vlastné auto, ale odkedy študuje, tak to proste nevychádza a auto nejazdí a chodí vlakom...

Cosmo

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 21:55

Zeyik napísal:
Áno aj to je možnost,,ale strašne mám rád ked ma to priklincuje k sedadlu ten pocit je proste :-" to bohužial felícia nejak poskytnút nemože. Ono mne sa bije rozum a srdce,,rozum mi hovorí choď napríklad do felície a srdce zase E-36. Je mi jasné že ono sú to už trochu staršie autá ,,ale felície majú tiež podobný rok výroby. A bohužial ani v garáži ani na dvore ..žijem v byte čiže na ceste za panelákom :( . A vieš ja by som to auto chcel tak na 1 a pol roka pokial spravím maturitu a potom chcem íst pracovat do Anglicka za otcom čiže potom bohužial predať tak si to tu chcem ešte trochu užit. Jasné a DAKUJEM moc za ochotu a rady, cením si to :)

TYPICKÉ :mrgreen:

Ak chceš ísť do anglicka tak si prachy odlož, vždy treba hodne na začiatok, vlastne prvý mesiac žiješ len z toho čo si donesieš so sebou. Bol som tento rok v zahraničií pár mesiacov, nie je to o moc ľahšie ako tu, stále si len roboš. Na ich pomery máš len priemernú mzdu, nežiješ si ako kráľ. Tu si možno kráľ ale len dokedy ti prachy nedojdu. A keď sa vrátiš tak si uvedomíš že sú aj dôležitejšie veci ako E36 a pocit keď ťa tlačí do sedadla, omnoho omnoho dôležitejšie. Rok a pol je moc dlhá doba ešte :-({|=

BMino
Auto: modre
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 21:57

No moze sa ti stat, ze najdes peknu, ale ak nie, naozaj to bude drahe a ked pises, ze chces odist a auto budes predavat, tak na bavoraku prerobis viac ako na felde
v D ti tiez nepredaju lacno dobre auto, ked to kupis rataj, ze to este zozere par eciek, niake tie capy, silentbloky, gumy ...
pocuvni rozum, srdce odloz pre niaku fesandu :wink:

kup feldu alebo nieco lacne, zvysok odloz, a ked pojdes do anglicka a trochu porobis, tak prilozis a kupis si krasnu e36, na ktorej sa budes vozit a bude ti robit len radost a nie starost, ako niaky ocmulany cukrik z D teraz
mam vela ludi vo svojom okoli co si nedali povedat a chalani v servisoch uz na nich zarobili pekne peniaze
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

Zeyik
Autor témy

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 22:04

No tak mám našetrené nejakých 700 € na náklady a pod. ,,,,A cez leto pojdem ešte brigádovat tak tam bude snad aspon tych 800 € ešte . Ale vobec si netrúfam odhadnút aké na to možu byt náklady ale tak snád 1 a pol roka by mi to snad mohlo vydrzat nie ? Aj keby to potom predám pod cenu. A nejakú miernu finančnú pomoc od rodičov by som snad mohol dostať, aj ked oni mi vlastne kupujú to auto. A ano najviac sa bojím toho, že sám si neviem spravit VOBEC nič, nemal som sa to bohužial od koho naučit a vobec nie som technický typ,,,bohužial. Parkovanie nič tu to neni na rezervovanie to je také pozdlžne parkovanie na hlavnej ceste. Pokutám sa budem snažit vyhnúť, teda aspon za parkovanie a pod. aj ked neviem či sa mi to podarí pri pokutách kvoli rýchlosti :lol: ..Tak nemohol by som to utiahnuť na tí 2 roky maximálne??,,Do ničoho iného peniaze dávať nemusím, dokonca aj priatelka si zvykla ze uz jej nič nekupujem ked šetrím :lol:
Tak aspoň že sa ti nič vážne nestalo.

Ďakujem chlapi za dobré rady :)

Zeyik
Autor témy

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 22:13

Cosmo: Ano ale mám výhodu že tatino tam býva uz nejakych 7 rokov a on by mi finančne vlasne všetko platil na začiatku ,,a chcem tam byť az nejakych 10 rokov, vratit sa a kupit si RD na žiadne úvery a tak nech mám pokoj :) ..Ale chápem jak to myslíš ,,máš tam na ich pomery priemernú mzdu, ale stále lepšiu ako tu chápeš,,

MBino : No ešte by som si ju chcel užiť vieš v Anglicku neplánujem asi kúpit auto budem chcet len šetrit,,a za 10 rokov už nebudem taký mladý a už ma to možno až tak nebude bavit ale rozumiem, že diely a servis ma asi zožerú,,

Budem musiet pouvažovat ale strašne ma to sere že nemám viacej penazi a nemožem si kupit už nejakú poriadnu E36-ku teraz :(

Takže nejakých 1000 € mi na 2 roky na diely a pravidelnu udrzbu asi stačit nebudú, že?

BMino
Auto: modre
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 22:20

Zeyik napísal:
Cosmo: Ano ale mám výhodu že tatino tam býva uz nejakych 7 rokov a on by mi finančne vlasne všetko platil na začiatku ,,a chcem tam byť az nejakych 10 rokov, vratit sa a kupit si RD na žiadne úvery a tak nech mám pokoj :) ..Ale chápem jak to myslíš ,,máš tam na ich pomery priemernú mzdu, ale stále lepšiu ako tu chápeš,,

MBino : No ešte by som si ju chcel užiť vieš v Anglicku neplánujem asi kúpit auto budem chcet len šetrit,,a za 10 rokov už nebudem taký mladý a už ma to možno až tak nebude bavit ale rozumiem, že diely a servis ma asi zožerú,,

Budem musiet pouvažovat ale strašne ma to sere že nemám viacej penazi a nemožem si kupit už nejakú poriadnu E36-ku teraz :(

Takže nejakých 1000 € mi na 2 roky na diely a pravidelnu udrzbu asi stačit nebudú, že?

1000 bude stacit na e36, ale aj do benzinu pojde vela, strasne ju chces to je vidno a tazko sa v takom pripade nieco vyhovara, ak ju moc chces tak si ju kup, ale daj si velky pozor na to, co beres, az to nie je totalna krabica
uz si sa na nej vozil?
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

BMWpositiv

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 22:31

...akoze 10 rokov makat za par susnov v smradlavom Anglicku, good luck... :mrgreen:

Zeyik
Autor témy

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 22:42

BMino: Jasné viem, benzín je samozrejmost ale ja nepotrebujem každý den chodit do práce 100 km tam aj späť takže s tým nebude snád až taký problém. A potešil si ma že tých 1000 € mi bude stačit odlahlo mi. No budem sa snažit vybrat dobre, ale za tolko málo penazí ,,, každopádne sa budem snažit vybrat čo najlepšie...Napíšem za pok roka, ako som pochodil.
Áno vozil ,,ako myslím že kamarád ma viezol na 320i rv. 96 ,,,a neuveritelne ma fascinovala, totižto to bolo dovtedy asi najsilnejšie auto na ktorom som sa vozil :D
a zdala sa mi strašne silná celkovo dobre držala stopu všetko ,,ale ako to akcelerovalo a videl som jak sa tá ručička len pretáča za 40 litrov až mi zle došlo :D

BMWpositiv: No díky ale tak neni každý taký bohatý nekomu je 1000 libier mesačne aj dost chápeš,, :smile:

Cosmo

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 22:56

A máš už vôbec vodičský preukaz?

Zeyik
Autor témy

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 23:00

Bohužial ešte nemám, ako som písal má to byt moje prvé auto. Ale už si ho idem robit a tak som sa chcel v predstihu informovat aby som už mohol začat pokukovať a tak :)

dodoIPD
Auto: BMW
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 13. Decembra 2010, 01:27

Ak by si mal zaujem , kamos predava velmi peknu 318ti E36 , je to silnejsia 1.8cka 140konova. Cenu tam ma 1500 euro potrebuje rychlo auto predat lebo si kupil 320d E46.

Ak by si chcel ozvi sa mi. On je z Ivanky pri Dunaji (kusok od Bratislavy)

Skodoman
Auto: Skodofka
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 13. Decembra 2010, 01:29

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných