... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
RomanC
Autor témy
Auto: E39 530dA touring
Kraj: Košický

E39 - 530d - Cierny dym, slaby vykon, kolisave otacky...

Pondelok, 15. Septembra 2008, 10:04

Cauko

Nemohol by mi niekto poradit co sa deje s mojim 530d ?
Pri akceleracii ,to je jedno ci tvrdej alebo miernej , niekedy dokonca aj pri stabilnej rychlosti vychadza z vyfuku husty cierny dym. Motor stratil okolo 30% z vykonu a k tomu pri plynulej akceleracii citim ako auto zrychluje dost trhavo ,ako keby som uvolnoval plynovy pedal.Vsetky tie problemy zacali naraz , Isiel som zo sluzobky (asi 1000km) auto islo ako hodinky, vecer som auto zaparkoval a rano to vsetko zacalo...
za pomoc do predu dakujem

wakkee

Pondelok, 15. Septembra 2008, 10:14

dymenie a stratu vykonu moze sposobovat turbo cez ktore sa tlaci olej. BTW ked si presiel tu 1000km streku nechal si turbo vychladit aspon chvilu alebo hned vypol? :)
Speed's just a question of money. How fast can you go?

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Pondelok, 15. Septembra 2008, 11:38

TO vyzera na vahu vzduchu. Skus odpojit vahu a pojazdit, ako sa to bude spravat. Ak je vaha ok, tak potom chod po tom turbe. Nevydava to nijake divne zvuky? (Hlavne v otackach) Najlepsie by bolo skusit LIVE data cez CARSOFT, mrknut sa na nominalne hodnoty plniaceho tlaku a namerane hodnoty, to iste pre vahu. Tak isto precitat pamat zavad DDE.

Posledna moznost by boli vstrekovace, to vsak by sa asi neprejavilo naraz, ale postupne.

luky2208

luky

Pondelok, 15. Septembra 2008, 11:42

tažko povedať v tejto chvýly ak je to fakt len čierny dym mohlo by to byť ovladanie turba alebo neaky snímač plniaceho tlaku.ale môže to byť aj upchaty palyvový fylter.možno by pomohlo napojiť to na comp.a určite budeš vedieť viac ak to nenapýše ziadnu závadu budeš aspon vedieť že je to mechanická závada :roll: :roll:

Diablo

Pondelok, 15. Septembra 2008, 12:48

čierny dym znamená prebytok paliva. Čo môže spôsobyť netesnosť hadíc stlačeného vzduchu, alebo odchádzajúca tryska a kludne aj tá váha vzduchu.
Pokial by išlo turbo do riti, tak by to dymilo na bielo-sivo-modro.
ola ola emtroáááá

mathesss
Kraj: Trnavský

Pondelok, 15. Septembra 2008, 18:42

Diablo napísal:
čierny dym znamená prebytok paliva. Čo môže spôsobyť netesnosť hadíc stlačeného vzduchu, alebo odchádzajúca tryska a kludne aj tá váha vzduchu.
Pokial by išlo turbo do riti, tak by to dymilo na bielo-sivo-modro.

tak taaak.. a to by bola iná dymovnica
BMW F01 730xd
EX.:BMW E65 730d
EX.:BMW E39 528i

luky2208

luky

Pondelok, 15. Septembra 2008, 19:42

ale to by mu už bralo olej a to nespomýnal. ale Diablo má pravdu vela paliva a malo vzduchu.PS:kamoš mal prasknutu hadicu od turba k intercooleru a vôbec o tom nevedel jazdil tak len mu to dymylo.Ja bi som to napichol a pozrel kolko to ozaj tlači. :wink:

RomanC
Autor témy

Utorok, 16. Septembra 2008, 18:50

wakkee napísal:
dymenie a stratu vykonu moze sposobovat turbo cez ktore sa tlaci olej. BTW ked si presiel tu 1000km streku nechal si turbo vychladit aspon chvilu alebo hned vypol? :)

Stale som pred vypnutim motora pockal okolo pol minuty a viac. Ja len dufam, ze to nebude to turbo ...

RomanC
Autor témy

Re: luky

Utorok, 16. Septembra 2008, 18:54

luky2208 napísal:
ale to by mu už bralo olej a to nespomýnal. ale Diablo má pravdu vela paliva a malo vzduchu.PS:kamoš mal prasknutu hadicu od turba k intercooleru a vôbec o tom nevedel jazdil tak len mu to dymylo.Ja bi som to napichol a pozrel kolko to ozaj tlači. :wink:

Olej sa drzi na tej istej urovni , tiez som si myslel , ze to musi byt nieco so vzduchom, alebo som si to radsej nahovaral . Je to lacnejsie zrobit ako turbo

RomanC
Autor témy

Utorok, 16. Septembra 2008, 19:07

airbone napísal:
TO vyzera na vahu vzduchu. Skus odpojit vahu a pojazdit, ako sa to bude spravat. Ak je vaha ok, tak potom chod po tom turbe. Nevydava to nijake divne zvuky? (Hlavne v otackach) Najlepsie by bolo skusit LIVE data cez CARSOFT, mrknut sa na nominalne hodnoty plniaceho tlaku a namerane hodnoty, to iste pre vahu. Tak isto precitat pamat zavad DDE.

Posledna moznost by boli vstrekovace, to vsak by sa asi neprejavilo naraz, ale postupne.

Mozno vyzniem trocha amtersky ,ale co je to ta vaha vzduchu ? alebo kde ju mozem najst ? je to MAF- Air Flow Mass sensor ? Da sa to opravit , vycistit alebo len vymenit ?

Gary

Streda, 17. Septembra 2008, 05:46

no ja som mal podobny problem a bolo to prasknuté gumené koleno od turba do sania

GOOSE
Auto: BMW E34 525i
Kraj: Bratislavský

Streda, 17. Septembra 2008, 07:59

Gary napísal:
no ja som mal podobny problem a bolo to prasknuté gumené koleno od turba do sania

Jojo toto iste som mal ja. Dym ako z komina, nizky vykon, kolisani otacok pri pridavani a bola to prasknuta hadica.

Bol to Ford.
BMW E34 M5 / BMW E34 525i / E36 316i coupe / Ex: BMW E34 535i, E39 2,8i individual, E36 318i, E30 318i

pysta

Streda, 17. Septembra 2008, 08:18

Vaha je easy (ano, je to MAF), staci bud odpojit (pri com ale ostane zapisana chyba v pamäti zavad) alebo si pajcat dobru a prehodit. Vizualna kontrola hadic od turba je tiez zakladnym krokom, moze byt zletene alebo prasknute koleno, prerazeny IC - pri vsetkych tychto veciach ale pocut citelne hlasnejsie turbinu, ktora kolisavo piska kedze elektronika sa riadenim lopatiek pokusa dohnat chybajuci tlak.
Inac klasicky navod - diagnostika, alebo niekto kto tomu rozumie, moze to byt od railsenzoru po trysku vselico. Najlepsie kombinacia ;)

sese

Štvrtok, 13. Novembra 2008, 13:56

priatelu kedy si menil naftovi filter,
E39 530d Touring

RomanC
Autor témy

Štvrtok, 8. Januára 2009, 20:20

Gary napísal:

presne ten isty problem som mal aj ja , vymena hadic moj problem vyrieslia

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných