... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Pežot

Spevnenie / spresnenie radenia

Streda, 22. Januára 2014, 09:52

Ahojte,

práve riešim otázku presnejšieho radenia na mojej plečke.

Ide o to, že jednotku sa mi darí ťažšie zaradiť a páka behá ako varecha mojej babky, keď miesi cesto na buchty.

Otázka je teda, čo vymeniť, aby som s tým prestal mať problém.

Druhá otázka: short shift - aký model použiť?

Obrázok

Dík

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Re: Spevnenie / spresnenie radenia

Streda, 22. Januára 2014, 13:52

najdi si pelov pribeh a tam to ma vsetko spisane
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

starynovy
Kraj: Zahraničie

Streda, 22. Januára 2014, 14:56

S tou jednotkou by som si nebol taky isty, to mozu byt kludne opotrebene synchrony, aspon u mna to tak je, ked je auto v pohybe, jednotka sa radi tazko.

Pežot

Streda, 22. Januára 2014, 17:12

Ale chcem poriešiť určite výmenu dielov na spevnenie páky. Jednotku budem riešiť po výmene spojky. Keď to nebude spojkou :-k

tomikadze

Streda, 22. Januára 2014, 19:24

inak za toto sa baworaci mozu hanbit za taketo radenie.... je to otras...paka jak na autobus...auto mam uz auto asi styri mesiace ci kolko a zvyknut si neviem... predtym som mal mazdu 6 a radil cvak cvak zapastim.. podotykam ze mala cez 290 000km. Kratke drahy, fakt zapastie stacilo od 1 az do 5.
Tuto miesam jak s varechou... cisty trapas :mrgreen:

ALAS
Auto: E39 525d
Kraj: Nitriansky

Re: Spevnenie / spresnenie radenia  Topic is solved

Streda, 22. Januára 2014, 19:50

Ja som to robil v decembri mozes pozret moj pribeh trocha to tam mam pofotene aj opisane.

Na repas potrebujes diely: 3, 9, 13, 14, zvysok je dobrovolny ak chces mat lepsi pocit a mas dost penazi na to. :mrgreen:

No diel 9 resp aj 8 a 10 sa da vymenit az ked zhodis kardan alebo aspon hardinu, aspon tak napicu pristup tam je u diesla, ale ako som si vsimol tak benziny maju mensiu hardinu tak by sa to mozno dalo aj bez jej demontaze.

A co sa tyka shortshiftu tak ja mam z e60 540i ETK part no. 25117546373 + kratka hlavica.

Radit prevody mi ide taktiez dost tazko (olej bol teraz meneny) a to aj za jazdy niekedy, hlavne treraz ked je chladnejsie lebo sa mi zda ze ked som siel naspet do nemecka ked boli motor aj prevodovka pocas cesty poriadne zahriate tak to islo v pohode.
BMW E39 525d | BMW E39 540it 6q | Honda Accord (CH1) TypeR 2.2 VTEC | JEEP Cherokee XJ 4.0 | Mercedes Benz S204 200CDI

Pežot

Streda, 22. Januára 2014, 23:30

Odporucas to robit s prevodovkou mimo auta? Ze by som to spojil s vymenou spojky, oleja v prevodovke a ostatnych veci?

ALAS

Štvrtok, 23. Januára 2014, 09:04

No ked sa chystas menit spojku tak to je najidealnejsia prilezitost, kedze tam tym padom budes mat pekny pristup a neopicujes sa ako ja. :mrgreen: :evil:
BMW E39 525d | BMW E39 540it 6q | Honda Accord (CH1) TypeR 2.2 VTEC | JEEP Cherokee XJ 4.0 | Mercedes Benz S204 200CDI

airbrushdoc
Auto: BMW E39 530D
Kraj: Košický

Nedeľa, 26. Januára 2014, 22:59

caute, tak ja som sa rozhodol menit a uz bolo na case hardyspojku, a kulisu mam tiez v haji. Akoze som uz zvykol ze to radi ako radi, ale ked uz to mam volne, tak ze to zrepasujem. Jedna vec ma ale trapi, nenasiel som na fore zeby dakomu tlacilo olej na tie tiahla. Ide o to ze z prevodovky ako je ten vstup diel 13 asi. http://bmwfans.info/parts-catalog/E39-S ... sm_diesel/
A cely mechanizmus je mokry od oleja. Treba nieco navyse menit, nejaky dalsi simering alebo nie? dakujem za rady
Môj airbrush blog

Obrázok

hellrider
Auto: e39 530d

Pondelok, 27. Januára 2014, 08:12

k tomu behaniu paky po kulise.... skus si mrknut silenty motora a prevodovky... mne to lietalo hore dole ked som pridal plyn a vysledok je v mojom pribehu niekde... jeden silent motora uplne urvany. Po vymene sa to zlepsilo... no zrepasovat kulisu by sa hodilo asi kazdemu z nas.
e39 530d 06/2000 - BledoModreWozitko |

bmwcoding.sk

Pežot

Pondelok, 27. Januára 2014, 11:58

Netrasie pri chode motora. Len mi vadí, že na jednotke je pohyblivá na strany o cca. 1cm ... čiže chýba pevnosť, ktorú majú nové autá :mrgreen:

airbrushdoc
Auto: BMW E39 530D
Kraj: Košický

Pondelok, 27. Januára 2014, 14:36

tak ja mam silenty v pohode, aj tak sa to hybe niekedy do prava v neutrali, potom miesto trojky bachnem 5tku, niekedy pocas jazdy ked vyhodim rychlost sa to zrovna do zvislej polohy potom sa radi normalne
Môj airbrush blog

Obrázok

ALAS

Utorok, 28. Januára 2014, 12:21

airbrushdoc napísal:
caute, tak ja som sa rozhodol menit a uz bolo na case hardyspojku, a kulisu mam tiez v haji. Akoze som uz zvykol ze to radi ako radi, ale ked uz to mam volne, tak ze to zrepasujem. Jedna vec ma ale trapi, nenasiel som na fore zeby dakomu tlacilo olej na tie tiahla. Ide o to ze z prevodovky ako je ten vstup diel 13 asi. http://bmwfans.info/parts-catalog/E39-S ... sm_diesel/
A cely mechanizmus je mokry od oleja. Treba nieco navyse menit, nejaky dalsi simering alebo nie? dakujem za rady

Pokial to mas ofrkane od oleja tak ti bude treba vymenit simering na prevodovke, lebo to je jedine miesto odkial sa tam olej moze dostat.
Ja som to mal tiez dost ofrkane tak som dal vymenit tren simering na vystupnej hriadeli ked budem menit v jari dvojhmotu tak dam vymenit rovno aj vnutorny.

Tvoj druhy problem ze sa obcas paka nevrati na stred je skor problem pruziniek alebo nejakeho mechanizmu vnutri prevodovky, tu na fore som uz o tom cital zopar prispevkov ale nevim o co konkretne sa jedna.
Repas kulisy tomu trosku pomoze ale zarucit to nemozem.

hellrider
Auto: e39 530d

Utorok, 28. Januára 2014, 12:36

no to ze sa nevracia do stredu je vraj typicka choroba e39 a su to presne nejake pruzinky.... pelo to tusim riesil na svojej 5-ke.
e39 530d 06/2000 - BledoModreWozitko |

bmwcoding.sk

m4x
Auto: E60 545i

Utorok, 28. Januára 2014, 13:08

typicka choroba vsetkych bmw
e46 a zrejme aj e36 a verim, ze mnoho dalsich tym trpia tiez.. paka volna, lieta, zadrhava sa, proste pica... nepochopim ako robia tie prevodovky v bmw, ale je to velka bieda.. taketo picoviny som nezazil kym som nejazdil na bmw, ako som to hlbsie skumal, je to choroba ocividne vsetkych bmw a veru riadne to nasere.. ](*,)
!!! Obrázok ???

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných