... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
paleccc
Autor témy
Auto: BMW e39 520d
Kraj: Nitriansky

520d - kurenie

Štvrtok, 28. Marca 2013, 19:04

Caute pani,

potrebujem poradit ohladom kurenia. Asi pred dvoma dnami som siel autom cca 30 km. Cely cas som mal kurenie naplno, tak aby fukalo slabo na okno. Ked sme ale dorazili do mesta, tak som to prestavil aby fukalo na nohy a na okno a to uz isiel studeny vzduch aj ked bol nastaveny teply. Potom som s tym uz mohol robit hocico ale stale fukalo studeny.

Cestou naspat domov, som to mal nastavene rovnako ako cestou tam, same od seba zacalo fukat teply vzduch asi 5 min, potom zase nic...

Odvtedy vobec nejde kurenie, nechce fukat teply vzduch...

Koncovy stupen ventilatora (jezko) ???

A este jedna drobnost... Tam kde sa dava kabel na diagnostiku (na lavej strane pod volantom ten odkladaci priestor) tak by som xcel vediet, ci tam na hornej strane ako sa dava ten kabel, ci su tam aj nejake stupliky (take nieco ako tie co drzia tapacire) lebo ja tam mam iba 2 "dierky" a neviem ci to tak ma byt, alebo tam chybaju tie stupliky? V ETK som to pozeral, ale nieje to tam zretelne...

Sorry za krkolomnu otazku, ale tazko sa to vysvetluje...

Vdaka za rady :)

rancsodavid
Auto: lancia kappa 2,4jtd

Re: 520d - kurenie

Štvrtok, 28. Marca 2013, 19:17

chladiaci system motora je ok?rucicka v strede?

paleccc
Autor témy

Štvrtok, 28. Marca 2013, 19:42

Ked sa auto zohreje uplne tak je rucicka asi pol centimetra od stredu smerom k modremu polu. Mam to tak uz od leta... Zatial som to neriesil.

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003

Štvrtok, 28. Marca 2013, 20:58

No tak je nacase to riesit. Treba skontrolovat termostat. Ak mas automat tak oba
+ odvzdusnit chladiaci system vratane kurenia.

Ak je vadny jezko tak ti nepojde ventilator alebo pojde naplno , ono v podstate ti riadi len otacky ventilatora kurenia. V tom nebude chyba.

Tie 2 volne miesta tak tam su len 2 umelohmotne stuple na klasicky srobovak .

paleccc
Autor témy

Štvrtok, 28. Marca 2013, 21:40

Vdaka za rady...

Dam teda skontrolovat termostat(y), neviem ci mam jeden alebo dva. Myslel som si, ze to kurenie bude urcite ten jezko... Uz som ho aj nasiel v dobrej cene. Dufam, ze to nebude nic horsie, musim to dat pozriet...

Vdaka aj za info o tych stuploch. Presviedcal ma jeden, ze tam nic nema byt. Takto uz aspon viem, ze tam nieco patri :)

serwo
Auto: E39 528iA
Kraj: Trnavský

Piatok, 29. Marca 2013, 17:25

To, ze ti nedrzi teplotu presne v strede, ale pada rucicka trochu dole, to bude termostat. I ked si nemyslim, ze by to malo mat vplyv na kurenie, pretoze ja mam tiez posahany termostat asi, nakolko ked je vonku chladnejsie, tak po zahriati na prevadzkovu teplotu si ju sice drzi (palicka v strede) pri stojacom vozidle vzdy, ale po rozbehu mi palicka padne asi o 1 cm dole, no kurit mi to kuri normalne.
Nejazdím tak rýchlo, letím tak nízko!

EX - BMW E39 528iA
EX - BMW E66 745Li, '03
EX - BMW E30 324d, '87

paleccc
Autor témy

Nedeľa, 5. Mája 2013, 20:03

Vdaka za reakcie... Bol to termostat.