... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
BMW 07
Autor témy
Kraj: Banskobystrický

Navi MKII - software

Nedeľa, 30. Decembra 2012, 20:57

Pozdravujem.

Mám 4:3 navigáciu, je to MKII. Nemal som CD, ale Jararak mi poskytol link na funkčné mapy. Aj to fungovalo, len problém bol v tom, že nie vždy načítalo CD, tak som sa rozhodol vyčistiť laserovú šošovku. Urobil som, zapojil som obidva konektory (červený,modrý), CD začalo čítať, nevysunulo ho a keď som to chcel odskúšať, tak ma skoro šlak trafil...

Zapol som kľúčik, dalo čisto bielu obrazovku. Po chvíle sa nič nedialo, tak som vypol-zapol odznova a naskočilo mi to úplne resetnuté v Nemčine v nejakom divnom rozlíšení, čo ma serie najviac, lebo to vypadá hrozne. ](*,)

Pred tým som tam ale Nemčinu vôbec nemal, boli tam len dva jazyky (GB,IT) a teraz ich je tam viacej viď. foto. To otrasné rozlíšenie taktiež viď foto a čo je najviac, z ponuky v menu mi zmizlo GPS Navigation...

V nastaveniach som si všimol, že v pravom hornom rohu mi chýba číslo tej SW verzie, mal som tam predtým niečo ako SW-2, teraz nič.

Takže čo som dodrbal a ako to prosím Vás dať do pôvodného stavu :?: Ak niekto viete, prosím o pomoc...
Prílohy
P2027[01]_30-12-12.JPG
P2022_30-12-12.JPG
Tá otrasná grafika
P2021_30-12-12.JPG
Naposledy upravil/-a BMW 07 v Pondelok, 31. Decembra 2012, 11:39, upravené celkom 1 krát.
MHD BB
BMW e39 530D A Touring - Anthrazit metallic -ex
BMW e39 525tds A Touring - Cosmoschwartz - ex
BMW e36 316i Compact - Montrealblau- ex
Renault Clio 1,6 RXE - ex (prvé auto - ďakujem za pochopenie)

--------------- BMW 4 ever ------------------

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Re: Navi MKII - big problém!

Nedeľa, 30. Decembra 2012, 23:09

skus znova rozobrat tu mechaniku a pozri co si nepozapajal, totizto toto je videomodul, mk2 ta pozdravuje z kremikohove neba :(, pokus sa o resuscitaciu
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

BMW 07
Autor témy
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 31. Decembra 2012, 00:09

Áno, už som o tom niečo našiel tu: technicke-okienko/gps-navigacia-zblbnuta-t57216.html

Odpojil a zapojil som tam vo vnútri 2/2 konektory, tak hádam som nič nezabudol... Takže to mám chápať tak, že software sa nemôže len tak z ničoho nič vypariť? Batmaním teraz v noci po internete a asi po 3hodinovom oboznamovaní sa s vecou a hľadaní sa mi podarilo nájsť a aj vypáliť NAV_SW(v32), čo by malo byť podľa tohto ok: http://www.bimmerboard.com/forums/posts/29257.
Malo by ísť o update verzie SW 2-1/81. Ešte mi treba k tomu vypáliť keyCD.

Edit:
Popritláčal som lepšie tie konektory a už je to ok. Mám tam SW verziu 80. Ktovie, že či je v tej 81tke nejaký zásadnejší rozdiel...
MHD BB
BMW e39 530D A Touring - Anthrazit metallic -ex
BMW e39 525tds A Touring - Cosmoschwartz - ex
BMW e36 316i Compact - Montrealblau- ex
Renault Clio 1,6 RXE - ex (prvé auto - ďakujem za pochopenie)

--------------- BMW 4 ever ------------------

Britt
Auto: BMW 530 i Touring
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 31. Decembra 2012, 11:39

Nuž priateľu takto to zblbne občas aj mne. Už som zistil že stačí odpojiť jeden kontakt na autobaterii a obrazovka sa prepne znovu tak ako má. Neviem prečo sa to občas z ničoho nič prepína ale myslím že je to nejakým občasným skratom. Mne to totiž urobí z ničoho nič napr. keď naštartujem auto tak sa to po pár sekundách prepne do toho nechutného modulu. No ako som už písal stane sa to tak dva krát do roka a postup ako to riešim je len že na krátky čas odpojím autobatériu a hotovo. Raz sa mi to preplo z dôvodu slabej autobatérie akoby ma to upozornilo na slabú autobatériu no či to tak má byť neviem.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných