Takze rozhodol som sa ze napisem take male review na tento zavitovy podvozok, možná niekomu pomôže v rozhodovaní. Zakupene od
Crumara (ďakujem za rychle vybavenie a super pristup!) Po tom co som na aute cca pred rokom vyhodil M-Packetovy podvozok a nahradil ho AP Coilovers podvozkom s ktorým som nebol veľmi spokojný a hľadal som niečo ine a rozhodovanie padlo na Bilstein B12 a BC Racing, nakoniec som sa rozhodol - po precitani kopec prispevkov na m5board.com a bimmerfest pre BC Racing coilovers. Zakupil som si
BR Series Coilover : Type RAFront Spring Rate : 6kg/mm (336lbs/in)
Rear Spring Rate : 5kg/mm (280lbs/in)
Podvozok ma 30 moznosti nastavenia tvrdosti kde 0- je HARD a 30-je SOFT, zvlast sa nastavuje preload pružiny a zvlášť svetlá výška, čo je obrovské plus, pretože pri akejkoľvek výške má pružina rovnaký preload, čo sa neda povedať o ostaných lowend podvozkoch kde s výškou sa nastavuje aj preload pružiny a konktretne pri mojom AP podvozku to bolo nesmierne tvrde a Bouncy. Ani nepisem o tom ze cca po 15tis km mi vytiekol zadny tlmič
Kvalita spracovania: no nemal som možnosť vidieť veľa podvozkov, ale je to masakralne spracovane, všetko do najmenších detailov sedi, žiadne škaredé zvary. Zavity su ošetrene špecialnym povlakom proti korozii, hlinik je anodizovany všetko krasne spracované a sumerne. AP je shit spracovanie oproti tomu ale zase AP je perfektne spracovany oproti TA Technics tak si utvorte svoj nazor
A včera nastal konečne vytúžený deň keď sme si našli čas aby sme to nahodili (inak bola to riadna makačka

) Všetko išlo ako po masle a skúsený mechanik nemal s výmenou najmenší problém. Nastavenie výšky je veľmi komfortne vyriešené kde na zníženie sa povolí spodná matica a otáča sa hornou maticou, na zvýšenie sa otáča strednou. Od výrobcu to prišlo nastavenie tvrdosti na hodnoty 8 v predu a 8 v zadu. Ja to mam momentálne na 25 vpredu a 25 vzadu. Svetlu vyšku som nechal troška hore, preto zatial nedavam fotky auta, aby si to cele sadlo a potom si to upravim a samozrejme aj fotky doplnim. Čiže mam auto bez zadnych sedadiel a zadneho plata aby som mohol rychlo vyriešiť nastavenie zadných tmičov k spokojnosti. Jazda je veľmi príjemna na tomto nastavení auto je mierne tvdšie ale krásne tlmi všetky nerovnosti, ked to porovnam s AP tak je to troska soft ale oproti M-packetu zase troska tvrdsie. Skackanie ziadne, podvozok tlmi aj tie najmensie nerovnosti čo som ostal prijemne prekvapeny. Zatial mam odjazdenych len cca 80km, podvozk uz mierne sadol čo som si všimol, odozva kolies na volant je okamžitá, zakruty to reže ako po koľajniciach, je to veľmi presné (ani sa nečudujem kedže horne uloženia su hlinik a nie guma). Žiadne pazvuky som zatiaľ nevypozoroval a dufam že nebudu. Na forach som sa dočítal že cca po 4-6K km zvyklo drnkotať horne ložisko na prednych tlmičoch. BC to vyriešilo okamžite a všetých s týmto problémom zasielalo KOYO Bearings na vymenu. Mne už prišiel kit priamo s Koyo bearings takže pravdepodobne BC zmenilo dodávateľa na ložiská
V pondelok pojdem na GEO nastavim odklony a upravim svetlu výšku. A napišem viac... musim to ešte mierne pretestovať a nastaviť. Včera už bolo neskoro v noci keď sme skončili a bol som strašne unavený.
Sry za kvalitu fotiek ale mal som len iphone
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)