... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
dodiiik
Autor témy
Auto: E91 320d, e39 525i
Kraj: Košický

E39 530d 142kW trhanue auta, automat...

Utorok, 24. Apríla 2012, 16:00

Tak opäť sa ozývam do Velína:)

Stala sa mi taká zaujímavá vec, tak či sa s tým niekto náhodou nestretol, s autom pôjdem určite na diagnostiku a všetko okolo toho, no aj tak ma zaujímajú Vaše postrehy a názory...

Od kúpi auta, išlo radilo ako malo, hned po kúpe bolo aj na kontrole v Bavarii v Poprade, kde sa vyjadrili že je všetko ako má byť, auto malo plný servisnú históriu všetko bolo ok, až do dnes...

Prešiel som asi 200km(nie naraz) odparkoval pred blokom, a po hodke šiel po mamu do práce, asi tak 15 km, automat šlapal hltavo si podradzoval všetko ako má byť, a asi po 7dmich km, som sa rozhodol obehnúť kamión, dám podlahu až na kick down, a auto NIČ.. si hovorím a ta dačo vynechalo no čo už zaradil som sa zaňho a pokračoval v jazde na druhý pokus detto. Tak som to skúšal a auto sa správa nasledovne:

Kick dawn reaguje, ale nie stále a občas s opozdením, pri 4000 ako keby sa sekol, potom klesnú otáčky a asi o 2sek zasa vyskočia, pri 120 a podlahe ide max do tých 3000 otáčok potom auto cuká,
Pri stlačení pedálu jemne dajme tomu do polovice ide za plynom ale zasa iba do tých otáčok,
Ak štartujem z miesta cez kick down, auto ide ide ide a zrazu začne cukať citeľne (ako keď pri manuále máte otáčky na obmedzovači),

Pri manuálnej voľbe prevodov som postrehol: Všetky kvalty normálne radí ale detto, pri 3000 plus mínus cuká s autom a nezaradí vyšší kvalt (čož by steptronic mal,ale až pri 4000 takže sa teoreticky nedostane na hranicu kedy radí, resp. by mal radiť tak ).

Čo vy nato ? :) podla mňa bud nejaké čerpadlo, senzor, alebo a to najhoršie bude musieť ísť prevodovka na repass :) sss

Pekný deň
Aktual: BMW e91 320d, BMW e39 525i
EX: BMW e46 330dT
EX: BMW e39 530dAT
EX: BMW e32 730i V8

https://www.facebook.com/spravy.rtvs/vi ... nref=story

.

Užívateľov profilový obrázok
dodiiik
Autor témy
Auto: E91 320d, e39 525i
Kraj: Košický

Re: E39 530d 142kW trhanue auta, automat...

Utorok, 24. Apríla 2012, 18:54

tak bol som sa ešte teraz kúsok povoziť, tak pokial ide auto na malom plyne tak do polky, tak radí hladko ide normálne kvaltuje pod 2000 ako bežne, ale akonáhle dám plný plyn tak zblbne celé... tak isto ani ked idem do stúpania vyššieho tak ide jak slimák .... ledva ledva víde, na neutráli ide normal do otáčok
do kopca držalo kvalt a nie a nie zrýchliť, a pri kick downe klasicky ide ide a potom ked sa rozbehne tak trhá ako obmedzovač...
ani nevyskakuje trans safe program
Aktual: BMW e91 320d, BMW e39 525i
EX: BMW e46 330dT
EX: BMW e39 530dAT
EX: BMW e32 730i V8

https://www.facebook.com/spravy.rtvs/vi ... nref=story

.

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003
Kraj: Nitriansky

Re: E39 530d 142kW trhanue auta, automat...

Utorok, 24. Apríla 2012, 21:10

nemusi to byt absolutne prevodovkou

pri automatoch ak je chyba okolo motora tak to robi podobne sračky.

ale kludne to moze byt aj prevodovka,

napriklad ked mne odisla tak diagnostika nič neukazala na prevodovku a pritom bola v haji zodrata spalená zničená.

v takomto pripade bohuzial musis na diagnostiku osobne tam nerad chodim ale iné neostáva.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných