... všetko o BMW ...
VLADKY242 napísal:to neviem ja riešim od bosch alebo origo
sooky napísal:treba iny kabel a aj soft. Mozno sa tu ozve jeden carsoft diagnosticky kolega...
LuCKy napísal:Ahojte. Pri motore je konektor OBD1, problém je v tom, že tam chýba PIN č.15 (L-Line). OBD2 už L-Line neobsahuje a niekde som sa dočítal, že pred nasadením OBD2 (po fejse) L-Line vysadili aj z OBD1 (viď môj prípad), len teraz neviem čo s tým, aj kamarát čo má diagnostiku na OBD1 i OBD2 (iný konektor) nevie čo stým bez L-Line. Aká diagnostika sa na to používa? Ak som to dobre pochopil, tak asi už ide o nový diagnostický protokol s použitím starého konektoru OBD1...? Stačilo by len prepojiť PINy z konektoru OBD1 káblami na OBD2...?
LuCKy
LuCKy napísal:Super, ďakujem, už som tam registrovaný. Inak diagnostika je poriešená. Ako som písal, 15 pin tam už nie je, lebo tam byť nemá, funguje to ako píšeš len cez K-line (PIN 17 a 20).
Kamarát mi to napichol cez redukciu a v programe potom vyberal zlý port na diagnostikovanie.
LuCKy
ras11 napísal:co presne ti chodi? ja som skusal par kablov aj softov ale nerozbehal som nic...
teraz mam rocnik 2002 a neide mi ani OBD2 interfejs ktory by chodit mal.
Daj nejake konkretne infosky co ti chodi, potesis aj dalsich...