... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

danko2002
Autor témy
Auto: BMW 530D
Kraj: Bratislavský

Nejde na maximum

Piatok, 3. Februára 2012, 21:53

Zdravim Vas,mam taky specificky problem,ktory neviem s cim suvisi.
Ked idem s autom napriklad po dialnici a trosku mu slapnem tak pekne taha napriklad do 200 a potom koniec ako keby tam bol obmedzovac a viac ma nepusti,potom to skusim zas a idem uz priklad len 180 a koniec,plyn na podlahe a auto viac neche ist ani otacky nie su na 4500 ale len na 3500.Tie rychlosti su rozne niekedy ma nepusti viac pri 170 niekedy pri 180 niekedy 200.
Aj ked mam plny plyn auto ako keby prestalo nan reagovat ako by som ho ani nemal,inak nepocitujem nic ine vsetko je v poriadku aj turbo pekne taha,ale len do urcitej rychlosti...

Užívateľov profilový obrázok
murco
Auto: BMW E39 530d touring
Kraj: Bratislavský

Re: Nejde na maximum

Sobota, 4. Februára 2012, 00:40

Niesom si istý, ale niečo podobné som riešil nedávno. Auto ťahá, potom zrazu neťahá, niekedy sa dalo pekne vytočiť do 4000 otáčok, inokedy prestalo ťahať pri 2000. Ak sa to deje pri konštantných otáčkach, tak to môžu byť lopatky turba, ak sa tie otáčky striedajú tak typujem palivové čerpadlo. Teda aspoň to bolo chybné u mňa. Stojí od nejakých 170-240€ . Tých čerpadiel je tam viac, ale toto je na podvozku, pod sedadlom vodiča. A zašiel by som s tým do servisu. Tie hodnoty sa dajú aj odmerať, takže ti aj povedia, či je chyba naozaj v ňom.

A ešte, keď sa mám rozpísať. Tak mne osobne to robilo, to, že čím dlhšie som išiel, tým horšie to šlo. Na začiatku som dokázal ísť po diaľnici v kľude 170 ale po takých 150km som bol rád, keď tempomat držal 110. Ale do tých otáčok, čo sa menili podľa nálady, alebo teploty alebo neviem podľa čoho, to išlo normálne. A inak btw. táto téma tu už je :D Pretože je to asi celkom častý problém 530d.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných