... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

MiKe99
Autor témy
Auto: BMW 530D E39
Kraj: Zahraničie

aky olej do 530d ?poradte

Štvrtok, 26. Januára 2012, 10:34

Caute, chcel by som vas poprosit o radu. Mam 53Od touring z roku 99 a caka ma vymena oleja. Kazdy mi hovori inak, inak mechanik inak v obchode. Nabehanych tam je 300 000 (ci realnych neviem auto bolo dovezene z Viedne). ako to je z filtrami? treba menit vsetky?ako casto? menim olej kazdych 10tisic...poradte nejaky dobry castrol ale hlavne mi ide o to ci plnu alebo polosyntetiku..dakujem za radu chcem pre motor to najlepsie.
plus, co hovorite na aditivum teraz v zime? ake je dobre, poradte, este raz diky.

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Re: aky olej do 530d ?poradte

Štvrtok, 26. Januára 2012, 10:46

Ahoj

najlepsie by bolo naliat taky olej aky tam bol, ja aj par dalsich co mame tiez 530d a dokonca v toure sme tam naliali 5w30/5w40 co by mala byt akoze plna syntetika (ja som lial shell)
Co sa tyka filtrov - ten treba menit zakazdym - oleja a potom by som skontroloval odlucovac oleja (mas ho vedla vzduchoveho filtra) - ten sa ma menit kazdy 3 krat (co mi vychdza kazdych 100tkm kedze olej by sa mal menit raz za 30tkm - longlife) - mal by to byt taky valcek, bude najskor cely zadrbany, tak vymen aspon ten valcek, alebo ho aspon preplachni, ak tam budes mat taku skatulku -novsi system, ten uz je bezudrzbovi. pozri aj vzduchovy filter, ak je cierny, menil by som tiez.

Olej by som menil podla najazdu a toho ako mu nakladas od 10 do 30tkm, ja planujem niekde medzi 15-20tkm, nenakladam mu velmi a chodim dlhsie trasy (dochadzam z mimomesta)

Aditivum - jednoznacne vif zimny - 0,5l stoji od 6,5 do 10,50, davkuje sa to 20ml na 20l paliva, predavkovanie 2-3x nezaskodi, uz boli aj zaujimave studene rana, no este som nemal problem so startovanim.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Užívateľov profilový obrázok
Maco
Auto: visavytena pajta
Kraj: Bratislavský

Re: aky olej do 530d ?poradte

Nedeľa, 29. Januára 2012, 10:40

Ja som uz dvakrat menil a davam Castrol EDGE Turbo diesel 5W40 a maximalna spokojnost, filtre menit vsetky bez otazok, od vzduchoveho po olejovy, palivovy a kabinovy, vide to na par korun a mas vsetko v poriadku. Aditivum rozhodne VIF, ci letne ci zimne perfektna vec.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných