... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

milos109
Autor témy
Kraj: Žilinský

BMW E39 slabe kurenie

Pondelok, 2. Januára 2012, 19:31

nazdar chalani, potrebujem poradit, auto akoby stale malo zapnuty ventilator na chladici, inak si to neviem vysvetlit motor je stale chladeny nikdy mi ukazovatel neprekroci modre policko ide do polky iba ked stojim na mieste,..problem je v tom ze to slabo kuri kurna samozrejme zacina primrzat a je to dost o hubu kuri to vlazne az po nejakych20 min. :x ak vas nieco napadne napiste, som rozmyslal ze by to bolo cidlo toho ventilatora alebo nieco v tom zmysle neviem presne ako to funguje ,... budem vdacny za vsetky rady..

woosteer
Auto: BMW e39 525 TDS
Kraj: Prešovský

Re: BMW E39 slabe kurenie

Pondelok, 2. Januára 2012, 21:19

Termostat? :)

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Utorok, 3. Januára 2012, 00:42

ten predny ventilator pred chladicom sa ti toci? stale? ked hej, moze to byt jezko,
ak sa ti kruti ten druhy, na motore - skus mu urobit za studena novinovy test (zober rolku novin/letakova skus ho zablokovat - ak budes uspesny, je to v pohode, skus zopakovat pri teplom motore, nemal by si byt uspesny)\

co mas za motor? benzin? mas termostat jeden, dizel? mas termostaty 2
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

milos109
Autor témy

Piatok, 6. Januára 2012, 13:54

motor M52 je to bmw E39 523i 97 asi ma iba jeden vanos alebo vobec neviem,..ale ventilatorom to nieje 8-[ ten termostat sa da servisovat aj v garazi alebo je to zlozitejsi oriesok ?? resp. ak sa to da zbuchat doma kde ho/ich najdem nechcel by som vyvalit kopu prachov pokial je to malickost.

Risho_21
Auto: BMW E36 318i LPG
Kraj: Košický

Piatok, 6. Januára 2012, 14:54

treba ti vidlicový 32 kľúč aby si ten ventilátor na motore dal dolu, pozor je tam opačný závit čiže povoľuješ doprava, termostat sa nachádza na hlave motora hneď za tým ventilátorom, tam idú z dvoch strán hadice od chladiča, tie najhrubšie. celý ten "domček" drží asi 5 šrúb, myslím, že 10ku orech a račňu ti treba, ak to povolíš a budeš vyberať, pozor vytečie ti kus chaldiacej kvapaliny tak si to buď zachyť alebo potom dolej. Ak pôjde ťažko vybrať ten termostat, neboj sa použiť trošku šrubovák a vypáčiť ho, daj tam druhý a zalep ešte tepelným tmelom, takisto ten domček by bolo dobre tým utesniť, zašrubuješ, dáš naspäť vrtuľu a funguješ...

mňa to čaká tiež ale nemám 32 vidlicový :D ten istý problém mám
Ex BMW E39 523iA 98" Cosmoschwarz
Ex BMW E39 540iA 98" Kashmeerbeige

moila
Auto: Toyota Verso

Piatok, 10. Februára 2012, 09:57

no co? pomohla vymena termostatu?
EX - e39 528i Tour, EX - e46 330Ci - Cabrio, EX - Saab 9-3 Aero Cabrio, EX - e36 318ti - Compact, EX - Skoda Rapid 130 :-D

harrvy
Auto: E46 320D tour

Piatok, 10. Februára 2012, 14:21

moila napísal:
no co? pomohla vymena termostatu?

mino, on mal presne moj problem a tam vymena termostatu pomoze.. ty mas specificky problem sa mi zda ](*,)
E36 325TDS
E39 523i
E46 320D

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 10. Februára 2012, 15:01

jararak napísal:
ten predny ventilator pred chladicom sa ti toci? stale? ked hej, moze to byt jezko,
ak sa ti kruti ten druhy, na motore - skus mu urobit za studena novinovy test (zober rolku novin/letakova skus ho zablokovat - ak budes uspesny, je to v pohode, skus zopakovat pri teplom motore, nemal by si byt uspesny)\

co mas za motor? benzin? mas termostat jeden, dizel? mas termostaty 2

EE,jezko nemá z predným vetrakom nič!Ak by sa tocil stale,tak by si to videl,ked stojis pred autom,zadná viscospojka to bola dobrá rada,len z polovice,tá druhá o teplom plati,az ked sa motor začne prehrievat ju má zopnut.Termostat je najvecsi neprajník zohrievania.
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

kipsii
Auto: 525 TDS

Pondelok, 7. Mája 2012, 22:09

čaute chlapci mam problem z mojou e39tko 525 TDS. Auto mi nechce pekne regulovať teplotu fúkania, teply vzduch mi začne fukať ak nastavim až 32°C. Ak dam napríklad 27°C tak mi fúka stale zimný vzduch :( A ešte mam další problem a ten je taký že ak nastavím 32°C tak v zadu čo su tie fukare mi stále fuka zimny vzduch :(

jararak
Auto: skodofka 120l

Streda, 9. Mája 2012, 08:13

mas vzadu kolecko na regulaciu teploty? pokial nie, tak tam tusim nejde nastavit nijak teply vzduch, dalsia vec, mas to dobre odvzdusnene?

simik - pre upresnenie ten prvy vetrak ked stale ide mala by to byt chyba relatka, pomylil som si to s ventilatorom kurenia :oops: a popravde, viscospojku neobchytkavam tak casto :)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

kipsii
Auto: 525 TDS

Streda, 9. Mája 2012, 16:51

Mam tam to kolečko a samozrejme že ho mam pootočene na teplý vzduch...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných