... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
gusto
Autor témy
Auto: 325ti
Kraj: Trnavský

530d 2001, problem s brzdami

Utorok, 22. Novembra 2011, 13:11

Caute, mam taky specificky problem a nikde som nenasiel zmienku o podobnom. Asi pol roka dozadu zacal brzdovy pedal pri stlaceni akoby chrcat a siel presliapnut prilis hlboko, nastup brzdneho ucinku bol nelinearny, najprv nic a potom zrazu prudka reakcia. To vsetko sa ale dialo iba za mokra, ked prsalo, bolo po dazdi alebo ked som siel z umyvarky. Za sucha bolo vsetko v poriadku. Vcera som po tyzdni statia sadol do auta a po prvom normalnom zabrzdeni akoby vypadol posilnovac, pri brzdeni musim tlacit na pedal obrovskou silou, aby auto aspon ako-tak brzdilo. Mam podozrenie na podtlakove hadice pripadne vakuovu pumpu, ale nechcel som rozoberat pol auta, kym si neoverim, ci tu niekto nemal identicky problem a nevie, ako ho riesit. Prosim, iba prispevky k teme, nie hadankarsku sutaz, dakujem :D

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Re: 530d 2001, problem s brzdami

Utorok, 22. Novembra 2011, 14:35

ahoj

poviem ti presne co sa ti udialo, poznam ten pocit, ked sa rutis do krizovatky a zbytocne stlacas brzdovy pedal, nic sa nedeje.

Dovod je jednoduchy, sudruzi z NDR to pojebaly na plnej ciare. Totizto odtokove kanaliky z celneho skla vedu cez plasty - ulozenia pelovych filtrov. Ak sa zasvinia (a zasvinia sa), poserie sa to a bude to tiect aj tam kam nema. To nieje este najvecsi problem, vyber ich a uvidis, ze aj pod tym to je zasvinene. Je mozne, ze budes mat utopeny aj motorcek stieracov, v takom pripade presprtaj otvor na rohu, aby voda pekne stiekla nizsie. A hla, mame tu nadherny bazenik s objemom 10litrov v ktorom sa pekne vyhrieva brzdovy posilovac, do neho samotneho sa zmestia dalsie 3 litre vody. Ak sa pozries pod uhlom, mozno sa ti podari najst dieru, ktoru prespares a voda vytecie von, u mna nejaky "inteligent" tuto dieru zaslepil stuplom aky sa pouziva na prichytenie narazniku, plastov a tak dalej.

Tak ci onak je to docasne riesenie, posilovac je uz hrdzavy a prepusta vzduch (podtlak), taktiez mozes mat problemy po nastartovani, ze trasie troska motorom. Troska mu trva pokial natlakuje vzduch, jednoducho, fuka a nestaci tak rychlo zaplnit cely system, kedze egr ventil, silenty motora a brzdovy posilovac su jeden okruh vzduchu (samozrejme aj turbo, ale to ma aspon zasobnik pre svoje potreby).
Ja osobne som kupoval druhy posilovaz zo 740, ta ten problem nema, pekne v suchu caka na vymenu.
Naposledy upravil/-a jararak v Utorok, 22. Novembra 2011, 19:36, upravené celkom 1 krát.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

gusto
Autor témy
Auto: 325ti
Kraj: Trnavský

Utorok, 22. Novembra 2011, 16:27

ty vole, tak toto by mi nenapadlo :-k
Preverim to, dam vediet ako to dopadlo, kazdopadne velmi dakujem 8)

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Utorok, 22. Novembra 2011, 19:40

este ma napadlo, kup si nejaku velku striekacku, hadicku (skor hadicu priemeru na tu striiekacku), skus vybrat spodnu podlakovu hadicu a vytiahni odtial vodu (z posilovaca), v tejto kose to uz nevytecie a len to bude mrznut. V zime som takto dojebal uz tak originalne pokefovane kotuce (a mozno aj nacal spojku), jednoducho auto zacalo samo od seba brzdit, kedze predne brzdy su silnejsie, tak som isiel smykom prednymi kolesami aspon na stranu a tam som mal hodinu nastartovane, pokial mi prestalo brzdit aby som sa mohol dostat do vyhrievanej garaze a odsavat vodu.

Ries to cim skor, pokial niesu velke mrazy, btw plati to pre vsetky e39 :!:
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných