... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
avs.roy33
Autor témy
Kraj: Zahraničie

e39 CD menic

Utorok, 15. Januára 2008, 20:58

chlapi potrebujem poradit. Kupil som e39,r.v. 2000, ale bez CD menica. Original CD menic si vzal predavajuci, taka bola dohoda. Bolo mi to jedno. Poriesil som si teda novy Pioneer, ale ked sme ho chceli so znamym nahodit a sprevadzkovat, ani za boha sme v priestore zadneho kufru (kde bol ten original) nemohli najst akykolvek konektor, na ktory by som ten CD menic napojil. Zda sa mi to ako dobra haluz, ale to nic nezmeni na tom, ze som stale bez CD hudby. Kde to mam teda hladat, kde by to mohlo byt? nemate nejaky link na elektricku schemu e39? Poradte prosim! Dakujem!

GOOSE
Auto: BMW E34 525i
Kraj: Bratislavský

Streda, 16. Januára 2008, 08:52

No pokial viem tak tam das jedine originál CD menič. Konektor tam je ale na origo ;) Mne ho tiez vybral dakto a mam tam dieru a kable.

Mozno jedine natahať nové káble až k rádiu ale s tym ti poradia skor ostatny :)
BMW E34 M5 / BMW E34 525i / E36 316i coupe / Ex: BMW E34 535i, E39 2,8i individual, E36 318i, E30 318i

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Streda, 16. Januára 2008, 08:56

Zrejme si ten predavajuci vzal aj tie kable co tam maju byt. Teraz asi musis vychadzat z toho, akoby tvoje auto nemalo menic uz od vyroby. Podstatne je ci mas auto s MID alebo navi, lebo podla toho sa lisia aj kable. U modelov z navi sa prepaja changer s radiom vzadu (kable sa davaju do existujucej zasuvky na radiu), a napajanie je od zbernice vzadu, ktora ma oznacenie X a nejake cislo (uz nepamatam). Ta druha alternativa bez navi, tam musis mat predinstalovany kabel ktory vedie z predu z radia dozadu, napajanie sa dava tiez od tej zbernice. Mam doma navod (teraz som v praci) musel by som do toho kuknut, lebo teraz si uz napamatam detaily. Ja som tiez nemal CD menic tak som ho dorabal sam, ale ja som kupil origo od BMW a musel som kupovat aj tie dva kable. Doma nato kuknem.

avs.roy33
Autor témy

Streda, 16. Januára 2008, 18:11

airbone napísal:
Zrejme si ten predavajuci vzal aj tie kable co tam maju byt. Teraz asi musis vychadzat z toho, akoby tvoje auto nemalo menic uz od vyroby. Podstatne je ci mas auto s MID alebo navi, lebo podla toho sa lisia aj kable. U modelov z navi sa prepaja changer s radiom vzadu (kable sa davaju do existujucej zasuvky na radiu), a napajanie je od zbernice vzadu, ktora ma oznacenie X a nejake cislo (uz nepamatam). Ta druha alternativa bez navi, tam musis mat predinstalovany kabel ktory vedie z predu z radia dozadu, napajanie sa dava tiez od tej zbernice. Mam doma navod (teraz som v praci) musel by som do toho kuknut, lebo teraz si uz napamatam detaily. Ja som tiez nemal CD menic tak som ho dorabal sam, ale ja som kupil origo od BMW a musel som kupovat aj tie dva kable. Doma nato kuknem.

ten moj e39 nema navigaciu. tu zbernicu kablov si myslel na lavej strane alebo tu pri baterii na pravej strane?

airbone

Štvrtok, 17. Januára 2008, 08:54

Je to na lavej strane, teda tam kde ma byt aj menic. Ta zasuvka ma oznacenie X322 a je tu sim 12-pinova, samozrejme v nej je zapojeny iny konektor. Treba ju rozobrat a napajanie pripojit z urciteho pinu, no ked ma teraz zabijes tak to neviem z pamati z ktoreho presne, musim nato kuknut doma, to je kablik pre napajanie cd changeru a dalsi kabel, teda ak nemas navi a radio vzadu v kufri, tak kabel tam musis mat privedeny zpredu! Ked tam bol doteraz zapojeny changer, tak tam musi niekde byt, pochybujem ze by ho majitel vybral z celeho auta....... Ak hej, tak mas smolku a budes ho musiet tahat este raz...

Misho e-39
Auto: e46 330xd 204PS ex
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 17. Januára 2008, 10:22

moment, teraz vas nechapem, to znamena ze ked mam klasicky kazetovy prehravac bussines, tak mi staci kupit origo kabel a hocijaky CD menic? lebo ja si myslim ze menic musi byt len origos aby pracoval s origo radiom. :idea:
EX : E46 330XD Touring, 150KW 2004/6

EX : E39 525Tds,ARKTISSILBER METALLIC
R6 2,5TDS 123Kw/167PS 317Nm 8,0l

AKTUAL: E61 530XD 235PS

airbone

Štvrtok, 17. Januára 2008, 14:19

V prvom rade potrebuje najst tie kable a zisiti ci to bude chodit alebo nie, ale zrejme nie. Zrejme bude treba kupit nejaky adapter alebo iny kabel a to sa da lahko zohnat na nete, najsor na ebay.de

avs.roy33
Autor témy

Štvrtok, 17. Januára 2008, 17:15

airbone napísal:
V prvom rade potrebuje najst tie kable a zisiti ci to bude chodit alebo nie, ale zrejme nie. Zrejme bude treba kupit nejaky adapter alebo iny kabel a to sa da lahko zohnat na nete, najsor na ebay.de

ten adapter nie je problem zohnat, zajdem do shopu, dam za to £20 a mam to. to ma netrapi. trapi ma to, co som uvadzal vyssie. kazdopadne moc krat ti dakujem za rady, v sobotu sa ideme na to s kamaratom pozriet znova a tentoraz dokladne, kludne ten zadok rozoberem kua! :D ja len dufam,ze tam nejaky kabel najdem. Aku mi davas percentualnu sancu, ze ten Pioneer bude fachcit s original radiom?

airbone

Štvrtok, 17. Januára 2008, 22:44

AK by si potreboval navod (anglicky) ohladne instalacie CD changeru, tak daj email a poslem ti ho. Je tam vsetko popisane, tak by to mozno trochu pomohlo. A aku ti davam sancu, to neviem, ak rozumies po anglicky, tak skus napisat do audio sekcie na americkom bmw fore www.bimmerforums.com - tam som videl spustu rieseni ako rozbehat aftermarket cd menice a beha to...

mato530dM
Auto: BMW E39 530D M Packe
Kraj: Trnavský

Re: e39 CD menic

Nedeľa, 22. Apríla 2012, 11:42

caute davnejsie sa tu riesil cd menic.....mne cd menic sice funguje ale je 21.storocie a mne sa nechce napalovat cd-cka 8) a tak som rozmyslal ci by som nevedel cd menic niecim nahradit nejakym mediom ktore bysom vedel spojit s origo radiom ...za napady vopred dakujem

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Re: e39 CD menic

Nedeľa, 22. Apríla 2012, 12:42

ano vies, hladaj - xcarlink, grom, dension, popripade urob si sam ;D
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných