... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Bazy
Autor témy
Auto: BMW X5
Kraj: Trenčiansky

e39-strata vykonu v nizkych otackach

Nedeľa, 21. Marca 2010, 19:43

Ahoj ahoj.mam e39 535i.daval som si sprinty s e38 ten isty motor..vzdy ma predbehol...som si povedal ze asi to bude svieckami...takze mam po vymene sviecok ,aj oleja v prevodovke ,v motore atd.ale stale nic...v nizkych otackach to ide ako trabant.v cca 3000-4000 ma to jebne do sedacky a ide to.v com to moze byt.bol som aj na diagnostike v bavarii tam som nemal nic,len mi povedali ze riadiaca jednotka je stara ci co a ze oni tam nebudu davat novy softver lebo sa boja ze to odpalia...co teraz???moze to byt vaha vzduchu?cidlo snimani otacok?zapchaty kat?poradte dakujem
BMW e39 528 iA NOW

BMW e39 523i m-paket
BMW e39 525tds touring ex
BMW e39 535iA ex
BMW e36 318i ex
BMW e36 318tds ex

starML
Kraj: Zahraničie

Re: e39-strata vykonu v nizkych otackach

Pondelok, 22. Marca 2010, 00:43

Kdyby byl ucpaný výfuk nebo tzv. vysypaný katalyzátor, tak to nedostaneš přes 3.500 rpm a nebude to mít zátah ve vysokých otáčkách. Diagnostika by špatnou váhu vzduchu mohla poznat, čidlo na klice už hůře, ale ještě jsem neviděl auto, které by v paměti po 2tis km nemělo zapsanou ani jedinou, alespoň sporadickou závadu. Já bych začal kontrolou těsnosti všech hadic a trubiček okolo sání motoru, kudy se může do motoru nasávat falešný vzduch, t.j. vzduch o kterém váha vzduchu při volnoběhu a nízkých otáčkách neví a vysokých otáčkách už je to jedno. Potom bych se zabýval čidlem na klice a vyčistil váhu vzduchu TUNEREM http://www.technikpartner.cz/dal_images/14.jpg .
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 17 neregistrovaných