... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

lordboss
Autor témy
Auto: 530d
Kraj: Banskobystrický

nefunkcne bmw 530d

Pondelok, 22. Februára 2010, 11:05

pocujte ludia nevedely by ste mi pomocz s mojim baworakom?uplne mu drbe!!!najprv vynechavalo potom sa zapinala kontrrolka zhavenia a stale svieti ajked semtam pocase shasla ale ako nahle som isiel nad 2500otacok hned sa zapla!a potom ho tak sekalo na nizkych otackach!dalej mi robilo to ze idem si v pohodicke v klude a zrazu mi zdochne na dialnici!!nechapem zase po nejakom case mi uz ani startovan nechcel skusal som vsetko mozne boha naftu mi netlacilo do filtra ale cerpadlo je vporiadku a chyta vzduch ked tlaci naftu.a teraz mi uz nechce absolutne nastartovat!!boha jebne ma uz a bol som aj hadam na piatich diagnostikach a nic neukazalo!!mam rocnik 2002 530d!dakujem za pomoc!!

PetoK
Kraj: Žilinský

Re: nefunkcne bmw 530d

Utorok, 23. Februára 2010, 09:44

A čo chceš počuť? Odvez to do BMW servisu, pokial s tým nevieš pohnúť. A na diag. si bol v nejakom neorigo servise,alebo aj na origo bavoráckom GT1 testeri?

jabmw

Utorok, 23. Februára 2010, 19:52

dobre píšeš...núdro =D>

starML
Kraj: Zahraničie

Streda, 24. Februára 2010, 00:36

Proč to nejede jsi si našel sám, nemá naftu. Ta kontrolka, co Ti bliká. má takovou žlutou spirálu a pod ní je ještě DDE. To je Diesel Digital Elektronik a snaží se Ti říci, aby jsi se podíval do návodu. Ale já si myslím, že můžeš začít u palivového čerpadla v nádrži, které najdeš pod zadní sedačkou vpravo. Po zapnutí klíčku a při jízdě musí jít trvale. Pokud nejde, ale v nádrži je více než cca 15 litrů, ještě si tu naftu přitáhne a do filtru a vysokotlakého čepradla dopraví to středotlaké čerpadlo, které je pod vozem, přibližně pod sedačkou řidiče. Pokud hladina klesne pod 15 litrů, to středotlaké čerpadlo to už nezvládá a zavzdušnuje se systém, jak popisuješ.

Tady na fóru je okolo toho popsáno dost, zkus si vyhledat moje příspěvky na toto téma. Jedno z nich je např. zde :
bmw5/e39-530d-pada-mi-nafta-je-to-opravene-t12453-15.html?hilit=%C4%8Derpadlo
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

Užívateľov profilový obrázok
barabas

Streda, 24. Februára 2010, 09:04

zmen si nazov!

lordboss
Autor témy

Streda, 24. Februára 2010, 23:03

starML napísal:
Proč to nejede jsi si našel sám, nemá naftu. Ta kontrolka, co Ti bliká. má takovou žlutou spirálu a pod ní je ještě DDE. To je Diesel Digital Elektronik a snaží se Ti říci, aby jsi se podíval do návodu. Ale já si myslím, že můžeš začít u palivového čerpadla v nádrži, které najdeš pod zadní sedačkou vpravo. Po zapnutí klíčku a při jízdě musí jít trvale. Pokud nejde, ale v nádrži je více než cca 15 litrů, ještě si tu naftu přitáhne a do filtru a vysokotlakého čepradla dopraví to středotlaké čerpadlo, které je pod vozem, přibližně pod sedačkou řidiče. Pokud hladina klesne pod 15 litrů, to středotlaké čerpadlo to už nezvládá a zavzdušnuje se systém, jak popisuješ.

Tady na fóru je okolo toho popsáno dost, zkus si vyhledat moje příspěvky na toto téma. Jedno z nich je např. zde :
bmw5/e39-530d-pada-mi-nafta-je-to-opravene-t12453-15.html?hilit=%C4%8Derpadlo

No to mas pravdu ale to vsetko som uz spravil a nic cerpadlo som vybral dal som ho otestovat ci je funkcne je tlakuje naftu tak ako ma tak ja neviem precistil som cely palivovy system a stale nic!!!aj to je vsetko vporiadku ale bol som teraz v bratislave v bmw servise a tam mi na diagnostike vyhodilo ze je chyba v koncovom pretlakovom cidle na rampe!ale aj to si neboly mechanici isti ze to bude takze tak!

starML
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 25. Februára 2010, 00:45

V tom odkazu v minulém příspěvku popisuji zkoušku dodávky nafty z nádrže až do vysokotlakého čerpadla. Pokud toho budeš schopný, změř tlakoměrem tlaky které dává :
- dopravní čerpadlo z nádrže
- středotlaké čerpadlo pod vozem
- jaký je tlak za filtrem před vysokotlakým čerpadlem

Potom změření si ještě vezmi PET flašku a po zapnutí klíčku sleduj, jestli čerpadla dávají plynulou dodávku bez bublin a prskání. Pokud tam bude vzduch, systém se nikdy nepodaří natlakovat tak, aby vysokotlaké čerpadlo vytvořilo tlak a čidlo na railu povolilo start. A jinde než u čerpadla v nádrži se ten vzduch do systému nedostane, protože odtud už je pod tlakem a netěsností by tekla nafta.

Pokud budou tlaky tak, jak tam píšu a dodávka plynulá, může vysokotlaké čerpadlo propouštět do přepadu, takže čidlo tlaku na railu opět nedovolí start motoru. A to je správně a ne chyba, jak Ti sdělili v BMW Blava. A teď mi ještě prozraď, které čidlo je podle nich to špatné - viz obrázek http://www.realoem.com/bmw/diagrams/e/g/254.png .

Na Tvém místě bych s tím šel do Bosche a ušetříš minimálně polovinu proti BMW. Tam určitě budou mít měřák na ty tlaky, které nás zajímají. A kdyby (v nejhorším) to vysokotlaké čerpadlo propouštělo, tak Ti ho zrepasují do týdne za cca 2 tisíce korun, v BMW by Tě nové čerpadlo stálo 25 tisíc.
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

lordboss
Autor témy

Štvrtok, 25. Februára 2010, 01:09

no neskusal som zistovat tlak za cerpadlom co je v nadrzi a ani stredove ale meral som tlak pred filtrom a nameral som 2.2 co neviem ci je spravne!!!nestihol som si to zistit! no na obrasku by to malo byt obrazok z cislom 27,22,8,4 ta vadna suciastka co mi povedaly v bawore!ale aj to ma prekvapilo ze nestartovalo ani za boha ale ked som ho roztiahol tak po mesiaci chitil na polmetra!ale dym taky biely a husti ze som celu ulicu zadymil!!a este aj to som chcel sa opitat ze ci mi to nerobi aj z toho no ten dym ze ci niektora triska neni pojebana lebo uz som pocul nazory ze triska mi ští atd..inak dik zatial za radu!

Užívateľov profilový obrázok
JetSlider
Auto: BMW 530 d
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 25. Februára 2010, 19:43

pozri si to pretlakove cidlo na vysokotlakovej rampe hlavne konektor poprihybaj tie kontakty a prestriekaj to VDčkom a tak isto to sprav aj na cidle co je na vysokotlakovom čerpadle. Mozno pomôze, mne pomohlo.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných