... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

MINDZOO
Autor témy
Auto: E39 530i
Kraj: Prešovský

Zvyšenie vykonu??

Pondelok, 8. Februára 2010, 10:55

Zdravim chcem sa poradiť,chcel by som zvišiť vykon .. mam 170 kw mam dať upraviť softwer? dik..

Cosmo
Auto: E53
Kraj: Trenčiansky

Re: Zvyšenie vykonu??

Pondelok, 8. Februára 2010, 11:07

Prečítaj si fórum, je tu aj ponuka na zvýšenie výkonu prof. firmou.. Alebo nálepka z Tesca +5 hp..

MINDZOO
Autor témy
Auto: E39 530i
Kraj: Prešovský

Pondelok, 8. Februára 2010, 11:17

Cosmo napísal:
Prečítaj si fórum, je tu aj ponuka na zvýšenie výkonu prof. firmou.. Alebo nálepka z Tesca +5 hp..

dikk

Užívateľov profilový obrázok
El_Scorpio
Auto: Ford Mondeo 2.0i
Kraj: Bratislavský

Streda, 30. Júna 2010, 20:08

Tu som našiel celkom zaujímavú tabuľku, koľko výkonu produkuje motor M50 na E34 v konk. otáčkach. Tak koho to zaujíma, nech poslúži.

Obrázok
“Nothing will make a driver more faithful to a car than a car that is faithful to it's driver."
Obrázok

Milosss

Streda, 30. Júna 2010, 20:49

El_Scorpio napísal:
Tu som našiel celkom zaujímavú tabuľku, koľko výkonu produkuje motor M50 na E34 v konk. otáčkach. Tak koho to zaujíma, nech poslúži.

Obrázok

156kW? to je po chipe? Pretoze napr ten krutak je dost slaby v nizkych otackach, cital som stare casaky na nete, stary Auto Motor und Sport a test 525i neVanos a pri 2000 otacok mala 200Nm a vrchol pri tych 4900 245Nm. Dost velka linearita tam bola. Ni takyto rapidny narast.
Nur Original ist Legal.

El_Scorpio

Štvrtok, 1. Júla 2010, 08:40

Chip bol iny stĺpec. Tiež to trocha nechápem ako môže mať pri 6000 ot./min. 152 kW keď maximum je 141 kW. Toto čo som postol sú údaje STD - Standard. Ak chceš, postnem to celé.
“Nothing will make a driver more faithful to a car than a car that is faithful to it's driver."
Obrázok

Milosss

Štvrtok, 1. Júla 2010, 09:07

Alebo daj link, kukneme to.
Nur Original ist Legal.

El_Scorpio

Štvrtok, 1. Júla 2010, 14:54

Obrázok

Milosss

Štvrtok, 1. Júla 2010, 15:06

hmm dost nepresvedcive, taky pdf dokument ti napisem za 15 minut, vcelku odflaknute, jak roky vyroby Vanosovej M50ky, tak isto aj tie kW na normalny vykon a tiez na chipovany vykon je tam vyssi nez udavaju ze ma pridat, obmadzovac ma klasicka M50ka pri nejakych 6500ot a nie 7500 a podobne veci, ja bych sa na to vykaslal. A dosiahnut vyse 20k iba upravou RJ bez vyfuku, bez sporotoveho sania a podobnych veci mi pride dost premrstene, take hodnoty su bezne na naftakoch a nie na atmosferickych benzinoch. Tolko moj nazor.
Nur Original ist Legal.

El_Scorpio

Štvrtok, 1. Júla 2010, 16:24

A kde je potom tá tabuľka, ktorú si spomínal ty? Celkom by ma zaujímalo aký výkon má M50 v tých-ktorých otáčkach, v akom rozmedzí je k dispozícii max. točivý moment a ďalšie veci.
Obrázok

Milosss

Štvrtok, 1. Júla 2010, 17:05

Nur Original ist Legal.

El_Scorpio

Štvrtok, 4. Novembra 2010, 11:03

Troška mimo misu, ale okrajavo sa to niektorých týka. 60-ročný pán vymenil svoju Fabiu Junior 1.4 MPI 44 kW r.v. 2002 a kúpil si zánovnú Fabiu Combi HTP 47 kW r.v. 2007. Takisto majú v rodine Fabiu Classic 1.2 HTP 40 kW. Po skončení záruky dal auto "načipovať" z 47 kW na 52 Kw a z 112 Nm na 120 Nm. Na brzde nebolo, ale nárast výkonu je údajne citeľný (čo vie pocítiť z dlhoročných skúseností). Boli tam potom otázky, že načo si ľudia kupujú HTP keď si to dávajú "čipovať" keď boli do Fabie aj normálne motory a na to zaznela takáto odpoveď:

"Nie je veda predbehnut na aute s objemom 4 litre, resp. vykonom 110kW a viac, ten, kto chce predbehnut v nebezpecnej krkolomnej situacii dupnutim na plyn.pedal a za 5s spravit predbiehaci manever, nie je borec. Velke a silne auta su kompenzaciou ich majitelov s malym prirodzenim..."

Takže, dostať zo 4.0 L iba 150 PS, to bude nejaký priškrtený, americký, 2,5-tonový cruiser zo 70. rokov 8) Ale nechápem tie výkriky majiteľov slabých áut, že ľudia s veľkými motormi sa hrajú na frajerov a podobone. Ani v tých autách nesedeli a majú rozumy. Každému súdnemu človeku je jasné, že existuje nejaký pomer výkon na tonu ale niekto si to asi nevie alebo nechce uvedomiť. Neviem prečo v týchto luhoch a hájoch je tá závisť, že niekto má lepšie. rýchlejšie, silnejšie auto a takýmito rečami si idú ospravedlňovať svoje auto. Tá HTP má svoj význam, pre určitú skupinu ľudí, to si treba uvedomiť. Aj Tato Nano je pre niekoho dobré auto, aj Dacia Logan, aj Rolls Phantom. Každý je individuálny.

Chcel som len upozorniť majiteľov 540i, že majú malé penisy, ak by o tom ešte náhodou nevedeli. My ostatní čo máme 2.5 L resp. 3.5 L sme na tom ešte relatívne v poho :lol:
Obrázok

m4x
Auto: E60 545i

Štvrtok, 4. Novembra 2010, 12:01

El_Scorpio napísal:
Troška mimo misu, ale okrajavo sa to niektorých týka. 60-ročný pán vymenil svoju Fabiu Junior 1.4 MPI 44 kW r.v. 2002 a kúpil si zánovnú Fabiu Combi HTP 47 kW r.v. 2007. Takisto majú v rodine Fabiu Classic 1.2 HTP 40 kW. Po skončení záruky dal auto "načipovať" z 47 kW na 52 Kw a z 112 Nm na 120 Nm. Na brzde nebolo, ale nárast výkonu je údajne citeľný (čo vie pocítiť z dlhoročných skúseností). Boli tam potom otázky, že načo si ľudia kupujú HTP keď si to dávajú "čipovať" keď boli do Fabie aj normálne motory a na to zaznela takáto odpoveď:

"Nie je veda predbehnut na aute s objemom 4 litre, resp. vykonom 110kW a viac, ten, kto chce predbehnut v nebezpecnej krkolomnej situacii dupnutim na plyn.pedal a za 5s spravit predbiehaci manever, nie je borec. Velke a silne auta su kompenzaciou ich majitelov s malym prirodzenim..."

to si tu ani nemal pisat..

to moze povedat iba idiot, ktory nachipuje z 47kW na 52kW a povie, ze je tam cititelny rozdiel :-D dlhorocne skusenosti ma zrejme uplne naprd ked nesedel v nicom inom :-)
!!! Obrázok ???

El_Scorpio

Štvrtok, 4. Novembra 2010, 12:23

Je to taká ochotná téma, keďže väčšina BMW má cez 110 kW a väčší motor ako HaŤaPka... 8) Inak je to jasné, tých +5 kW musíš poznať, škoda že to nedal na brzdu ešte predtým :lol:
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní