... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

Lucia Gezunova
Autor témy

BMW E 39-nefunguje a svieti ABS a ASC

Nedeľa, 26. Júla 2009, 15:29

Ahojte. Poradte mi nefunguje a svieti mi ABS a ASC a ak nesvieti ABS a ASC tak mi trhá s pedálom. Začína to svietiť až po niekoľkých metroch. Ako sa to dá zistiť inak ako diagnostikou, lebo na tú ma napojiť nemôžu, RJ NEKOMUNIKUJE s PC. Za odpovede Vám ďakujem.
Zdravím. Potrebovala by som radu ohľadom palubného počítača. Nedá sa z neho nič vyčítať, sú to iba prerušované čiary miesto čísel. Jedná sa o BMW 523i, E39 r.v. 1996.Dik

starML
Kraj: Zahraničie

Re: BMW E 39-nefunguje a svieti ABS a ASC

Nedeľa, 26. Júla 2009, 17:01

Tvůj problém už byl na fóru řešen - viewtopic.php?f=4&t=15904 . Pokud máš E39 523i z období 12/1995-09/1998 a chceš to proměřit přes ten konektor, měl by to být tento obrázek :
Obrázok

Ale radši mi pošli VINko do SS - kouknu na to přesně.

Druhou možností (jak bez diagnostiky) je změřit odpor toho čidla přímo na konektoru, který je upevněn v podběhu u tlumičů předních kol a pod plastem u zadních kol. Jenže to ztrácí tu výhodu, že nemusím sundavat kola.

Doporučuji měřit ručkovým měřícím přístrojem, digitály od "větví" jsou k ničemu. A při měření se nedotýkat kovových částí měřících hrotů, protože měřený odpor 1000 Ohmů značně ovlivňuje odpor lidského těla - vlastní zkušenost :P

Že se nedá spojit s řídící jednotkou je divné, ale asi to nebyla diagnostika v BMW. Doporučuji ty dírky v diagnostické zásuvce prostříknout Kontoxem a vytřít vatičkou na špejli, tzv. "uchoštourem".
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

Užívateľov profilový obrázok
Billy-sk
Auto: BMW 525 TDS
Kraj: Žilinský

Re: BMW E 39-nefunguje a svieti ABS a ASC

Nedeľa, 26. Júla 2009, 18:50

ale tak ci onak. jedno je iste. Bud to bude vazny senzor ABS (mozno niekolko) alebo lozisko. Viac pravdepodobne je vadne to cidlo. Je na s tu na fore viac co to uz museli menit. Asi to odchadza dost casto.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných