... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
FeFe
Autor témy
Auto: BMW 523i e60
Kraj: Prešovský

e39 - Nefunkčné sklápanie spätných zrkadiel

Piatok, 20. Marca 2009, 12:48

Zdravím...

Nefunguje mi sklápanie vonkajších späťákov na mojej e39-ke. Po stlačení gombíka mi v ľavom späťáku na pol sekundy zabzučí servomotorček a nič viac. V pravom sa vôbec nič nedeje. :( Čo s tým môže byť? :-k Dik za rady.

FeFe
*Never drive faster than your guardian angel can fly.*

http://www.mini-bus.sk

airbone
Auto: F25 X3

Re: Nefunkčné sklápanie spätných zrkadiel

Piatok, 20. Marca 2009, 14:01

urcite to nebude problem so zadnou napravou, ale len v spatakoch. Tak ich asi treba nejakym sposobom rozobrat a kuknut to.

FeFe
Autor témy

Piatok, 20. Marca 2009, 14:51

Myslel som, že tu niekto riešil podobný problém a bude vedieť konkrétne poradiť čo je vo veci... To, že budem musieť rozoberať, je mi jasné, ale rád by som vedel či ide o servomotorčeky alebo to ma nejakú vlastnú RJ s poistkou alebo čo... Ale dik za námahu, aspoň môžem vylúčiť zadnú nápravu :wink:

airbone
Auto: F25 X3

Piatok, 20. Marca 2009, 15:03

mrkni sa do WDS a zisti kde a ake konektory su a premeraj ich ci je napatie tam kde ma byt aby si vedel vylucit alebo potvrdit, ze je to mechanicka zavada ohladne motorceka a mechanizmu. Pokial ako hovoris, ze v jednom ti nieco huci, tak mozno motorcek pracuje ale zas na druhej strane je divne ze v dalsom nefunguje ani nehuci nic. To sa ti stalo len tak zo dna na den?
Este ma dodatocne napadlo ked som to precital este raz, ze v jednom ti len nachvilku zabzuci - zrejme sa to nejak mohlo zaseknut a ten motorcek moze mat elektricky doraz, alebo nieco podobne co ho vypina a prerusuje obvod sklapania......a to sa zrejme aj stalo, ked neide jedna strana, nepojde ani druha....

FeFe
Autor témy

Piatok, 20. Marca 2009, 15:45

To už je iná reč, ďakujem O:)

Nestalo sa to zo dňa na deň, nejde mi to odkedy mám auto (cca 3 mesiace) lenže doteraz som nemal čas ani chuť to riešiť. Teraz budem mať trošku volnejší mesiac, tak sa pustím do riešenia tých prkotín, ktoré má každé auto po kúpe od iného majiteľa. U mňa sú to práve tie späťáky + výmena všetkých častí v prednej náprave. Ale zase dnes som zistil že to auto má funkciu "go home" čo ma nenormálne potešilo. /diky grizly/ \:D/

AM530D
Auto: E60

Utorok, 31. Marca 2009, 17:28

Mrkni do prechodky na dverách, či tam nemáš prelomené kábliky. Mal som niečo podobné.

FeFe
Autor témy

Utorok, 31. Marca 2009, 20:23

Ďakujem, cez víkend sa do toho pustím... Som zvedavý kde je chyba :-k

sajoBMW
Auto: BMW rad 5 F10
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 5. Apríla 2009, 22:01

Mne po stlačení kombiku pre sklopenie spetnych niečo v nich tukne akoby ich chcelo sklopit, ale nič sa neudeje.
Mgr. Pavol Majerech

Dusanik

Re: e39 - Nefunkčné sklápanie spätných zrkadiel

Štvrtok, 26. Augusta 2010, 11:05

FeFe napísal:
Zdravím...

Nefunguje mi sklápanie vonkajších späťákov na mojej e39-ke. Po stlačení gombíka mi v ľavom späťáku na pol sekundy zabzučí servomotorček a nič viac. V pravom sa vôbec nič nedeje. :( Čo s tým môže byť? :-k Dik za rady.

FeFe

ja som to tiez riesil presali sa z nicoho nic sklapat. vyriesil som to upne jednoducho stacilo ich rozchodit olejom a uz idu ako maju. nebolo treba nic rozoberat. nastriekal som do nich wd40 rucne niekolko krat sklopil a vyvratil a bolo to. najlacnejsia a uplne jednoduche a ked to nepojde az potom treba riesit ostatok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných