... všetko o BMW ...
LuCKy napísal:PS: doma som naštartoval cez štartovaciu batériu. Po prejdení cca 4km, som opäť báwo nenaštartoval. Po naštartovaní cez káble z iného báwa a prejdení rovnakej vzdialenosti domov som báwo normálne naštartoval. Možno oboznámenie s týmto stavom pomôže pri riešení problému.
LuCKy
LuCKy napísal:Ak by bola bat pred smrťou (predsalen už nie je najnovšia), tak by som bol radšej ako hľadať nejaké zlé ukostrenie či vyberať alternátor...
Skúsim bat zmerať a tiež zmerať kľudový odber (musím niekoho poprosiť, ja momentálne nemám čím merať). Ale aj tak mi nejde do hlavy skutočnosť, že pri nabíjaní vrie všetkých šesť článkov...
Večer som ju dal nabiť, keď prídem domov, tak ju čeknem.
Inak hodnoty dobíjania sú OK? Nemalo by dobíjať na cca 14,4V?
Ďakujem.
LuCKy
bober napísal:Tento problem som už riešil na svojom aute viac krát. Závada vypadá hrozivo ale popritom je to len zaoxidovaný kontakt na batérii. Baterku v takom prípade v pohode dobiješ ale pri štartovaní dochádza k veľkému odberu prúdu ktorý nestíha prechádzať cez oxid na kontakte. Neviem či som to dobre vysvetlil, ale tak polopate. Obrúsenie kontaktov a následné premazanie vazelínov u mňa zaťiaľ vždy zabralo. Samozrejme ak nieje baterka v háji.
LuCKy napísal:
JJ, baterka je v péčku. Ako som písal, jeden článok prestal javiť "známky života".
Naviac, keď už podľa nabíjačky mala byť bat takmer dobitá, tak zrazu bola dobitá na 1/4 kapacity, takže je to jej totálny koniec. Prečistiť kontakty je tiež dobrá vec, to som tiež robil, no keď je bat v háji tak...
LuCKy
Miro528 napísal:No vidis baterka je svina!!!