Potrebujem pomoc od motorarov, alebo mozno len nieco prehliadam.
Motor je M52B28, r.v. je 1997, 316tis km
Menil som gufera na ventiloch. Z hora, bez demontaze hlavy. Cize vacky boli von, vanos (single) dole, velku rozvodovu retaz som nedemontoval, zostala aj s koleckom vyfukovej vacky pohromade, spojena vr-paskou.
Cele som to nasledne zlozil, podla servisneho manualu.
Mam aj pripravok na aretaciu vaciek a zotrvacnika. Vsetko je kde ma byt.
Ozubene kolieska a retaz medzi vackami som pred demontazou "zafixoval" vr-paskami, takze sa vratili spat na svoje miesto.
Vanos chytil pri montazi na prvy zub (na niekolky pokus).
Ked som vsetko zlozil a skusal motor nastartovat:
- motor na starter toci akoby nepravidelne. Akoby boli slabe tlaky na niektorych valcoch. Ma to svoje roky a kilometre, a tlaky urcite niesu co byvali, ale pred rozobratim to takto kolisavo nestartovalo.
- ked to konecne nastartovalo, islo to ako na 2 valce a bolo strasne citit nespaleny benzin a do par sekund to zdochlo
Pri naslednej kontrole som zistil, ze hadica co ide za vahou, z vlnovca do volnobezneho ventilu sa rozpadla. Zase, ma uz svoje roky a ked som daval von airbox aby som sa dostal pod starter, kvoli aretacii zotrvacnika asi som ju dorazil.
Hadicu som kupil a vymenil, startovanie je stale rovnake.
Pozical som si "dymostroj" a skontroloval ze ziadny dalsi unik v sani nieje.
Ked som vybral sviecky po opakovanom pokuse nastartovat, boli mokre od benzinu.
Podla priznakov by som povedal ze nieje dobre casovanie, ale co moze byt posunute, ked mechanicky, vacky-kluka su na svojom mieste?

- bmw_casovanie_04.jpg (53.38 KiB) 3450 zobrazení

- bmw_casovanie_03.jpg (61.76 KiB) 3450 zobrazení

- bmw_casovanie_02.jpg (67.77 KiB) 3450 zobrazení

- bmw_casovanie_01.jpg (70.02 KiB) 3450 zobrazení
Este pre pripadne otazky, ze preco to robim na tak starom motore, alebo preco nespravim komplet generalku s motorom von z auta.
Aj to bude, ale k tomu potrebujem najprv dotiahnut z DE druhe auto z ktoreho si docasne prehodim motor, kym sa ten povodny bude generalkovat.
Zo dna na den to zacalo rano po nastartovani vypustat dymove signaly, tak som si povedal, ze vymenim len tie gufera ventilov, kym sa najde vhodny motor, aby sa s tym dalo chvilu este jazdit.
Nevyzeral to byt az taky komplikovany ukon...