... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

ado06
Autor témy
Auto: e39 525i
Kraj: Bratislavský

údržba 525 i

Piatok, 17. Apríla 2015, 16:28

Zdravím vospolok , chcem sa opýtať na pár veci ohľadom údržby mojej 525 i z 2003 .
1 . Olej - minulý rok som dával Castrol Magnatec 5w 40 , existuje nejaká lepšia alternatíva ?
2. Vzduchový filter - chcem dať šporový JR filter alebo KN , máte s tým niekto skúsenosti , sú tam nejaké negatívne dopady ?
3. Olej v prevodovke - mám manuál a zatiaľ 165 tis , neviete kedy by to bolo vhodné vymeniť , to či bol menený predtým neviem .
4. Servo olej , olej v diferenciáli podobná otázka ako predtým .
Ďakujem za odpovede . :thumbup:

revenge
Kraj: Trenčiansky

Re: údržba 525 i

Piatok, 17. Apríla 2015, 19:04

ado06 napísal:
Zdravím vospolok , chcem sa opýtať na pár veci ohľadom údržby mojej 525 i z 2003 .
1 . Olej - minulý rok som dával Castrol Magnatec 5w 40 , existuje nejaká lepšia alternatíva ?
2. Vzduchový filter - chcem dať šporový JR filter alebo KN , máte s tým niekto skúsenosti , sú tam nejaké negatívne dopady ?
3. Olej v prevodovke - mám manuál a zatiaľ 165 tis , neviete kedy by to bolo vhodné vymeniť , to či bol menený predtým neviem .
4. Servo olej , olej v diferenciáli podobná otázka ako predtým .
Ďakujem za odpovede . :thumbup:

1 Mobil 1 davam od kedy mam auto a motor cistucky!,mechanik vychvaloval az taky pysny som bol.Tiež som presiel s castrol na mobil 1.
2.Leto davam KN ma to lepsi zvuk taky mohutnejsi a zimu klasiku papierak Mann.
3.Menil som preventivne v 140t len tomu pomozes ked vymenis.Ale rozhodne to daj niekomu kto vie co robi a co tam ma ist!!
4.to isté ako predtým už som menil a teraz mam 150t.

Užívateľov profilový obrázok
asfethan
Kraj: Zahraničie

Re: údržba 525 i

Piatok, 17. Apríla 2015, 20:06

1. Aj Shell Helix si pochvaluju, ja ho mam tiez..
2. Pokial davas do original airboxu tak by to malo byt v pohode..
3. nie je to draha zalezitost, takze kludne mozes dat vymenit ked bude auto najblizsie na zdvihaku, prevodovku to len osviezi a materialy sa podakuju..
4. Detto, tak ako sam pises..

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných