... všetko o BMW ...

Moderátor: jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Lukas64
Autor témy
Auto: BMW 330D
Kraj: Prešovský

Kontrolka motora/Engine

Pondelok, 3. Marca 2014, 09:59

chlapi ako dlho vám svieti ta oranžová kontrolka? mne niekedy dlhsie po naštartovaní , asi to je tým že na videu už bol motor zohriaty ,ako dlho ma vlastne svietit? na diagnostike vraj nič nenašli , možno sú to zbytočné obavy , no radšej preverujem a pýtam sa dalších. niekedy svieti maximálne 10-20 sekúnd viac nie.

BMW e87 116i 2005

http://www.youtube.com/watch?v=3ZIq6UHXAk8

Majkyy
Auto: BMW E91 330XD
Kraj: Košický

Re: Kontrolka motora/Engine

Pondelok, 3. Marca 2014, 12:31

Tak s týmto som sa ešte nestretol .. Check motora by ti mal zhasnúť max sekundu po naštartovaní :)

Užívateľov profilový obrázok
FreeMaroStyle
Auto: BMW 118d M-packet
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 3. Marca 2014, 15:22

To co je na videu je naprosto normální, při zmáčknutí start tlačítka a nesešlápnuté spojce to svítí normálně, jinak já startuju tak že strčím klíč sešlápnu spojku a nastartuju, kontrolka zhasne tak 2vteřiny po nastartování...
Tobě svítí cca 15-20 vteřin po nastartování motoru?
exVw Corrado 1.8i G6o
exVw Golf IV 1.9TDi PD
BMW 118d M-Paket
Obrázok

Lukas64
Autor témy

Pondelok, 3. Marca 2014, 16:38

FreeMaroStyle napísal:
To co je na videu je naprosto normální, při zmáčknutí start tlačítka a nesešlápnuté spojce to svítí normálně, jinak já startuju tak že strčím klíč sešlápnu spojku a nastartuju, kontrolka zhasne tak 2vteřiny po nastartování...
Tobě svítí cca 15-20 vteřin po nastartování motoru?

aj ja som tak štartoval a pri takom štarte to svieti kratšie, ako mam štartovať teda, ako je lepšie? viem že niekedy na starších autách bolo treba počkať kým natiahne benzín....

inak asi tak tých 10-15 sek ....skusím to stopnúť :lol:

ale viem že všetko už bolo zhasnuté , motor naštartovaný a keď som sa šiel pohýnať ešte svietila....neviem no skúsim to ešte posledovať .... :-k

ale asi mi nebudete vediecť tak či tak pomocť , keby tam bola chyba , nieje jednoznačné kde tu chybu hladať , jedine diag.

ináč neviem či poznate app BMWhat... tam mi našla ,,vraj,, 2 chyby , ale musim si kupit plnu verziu za 50 eur aby mi ukazalo ....
bol som v neautorizovanom servise a vraj žiadna chyba nieje...teraz čomu veriť , aplikacii , čo ma možno iba chce prinútiť zaplatiť alebo diagnostike?

Majkyy

Utorok, 4. Marca 2014, 10:38

Ja mám diesel, ktorý by si mal správne štartovať bez zošliapnutej spojky nech natiahne naftu a nažhaví motor. Pokiaľ viem tak BMW má automatické žhavenie už po otvorení auta centrálom. Aj za zimy, dokonca aj v tatrách som štartoval auto na prvú šupu so stlačenou spojkou a nikdy mi nič nesvietilo a auto štartuje na brnk. Skús štartovať auto klasicky hneď so zošliapnutou spojkou a odsleduj si to. Inak by som ti radil ešte diagnostiku a nech ti vymažú všetky chybové hlásenia (kompletne všetky od motora až po ABS atď) .. Mne tiež svietil check motora (ale kvôli chybnej váhe vzduchu) a aj po výmene váhy mi to stále svietilo. Išiel som na diagnostiku, chyba sa vymazala a bolo všetko v poriadku :)

Užívateľov profilový obrázok
FreeMaroStyle
Auto: BMW 118d M-packet
Kraj: Zahraničie

Utorok, 4. Marca 2014, 11:08

Já teda nevím jak vám, ale mě 2.0d nejde nastartovat jinak, než právě se sešláplou spojkou.
exVw Corrado 1.8i G6o
exVw Golf IV 1.9TDi PD
BMW 118d M-Paket
Obrázok

Lukas64
Autor témy

Utorok, 4. Marca 2014, 13:39

ani mne nejde štartovať bez zašlapnutej spojky

inač dnes som štartoval tak(ako FreeMaroStyle) že som vložil kľuč , zošliapol spojku a stlačil štart , a kontrolka engine zhasla skôr ako ostatné ... takže asi je všetko ok... :thumbup:

Majkyy

Utorok, 4. Marca 2014, 14:39

No veď inak ako bez zošliapnutej spojky nenaštartuješ :D Takto sa má štartovať správne

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní