Piatok, 18. Augusta 2017, 10:48
Ahojte,
Prisiel som do kontaktu s tymto nestastnym motorom, ktory ma problem. Precital som rozne temu tu na fore ale aj na inych zahranicnych akurat, ze priebeh tohto problemu som konkretne nikde nevycital. Ako som spominal na nadpise ide o e87 116i rok 2006 s motorom N43B16A. Je na nom najazdene cca 160tis km... rozvody boli menene cca 20tis dozadu...doteraz problem ziadny nebol no auto zacalo ako keby vynechavat a to len za urcitych podmienok...je jedno ci je studene alebo zohriate....volnobeh drzi, olej nezere, vodu tiez nie, taha dobre a plynulo ale:na volnobehu ked pridam otacky a motor ide hladko ale ked pustim plyn a otacky volne klesaju a prechazdaju z 1000 ot/min na volnobeh cca 600 ot/min tak citit take 3 zaskubania ako by neodpalil valec...po padnuti na volnobeh opat ok....
prejavi sa to aj pod zatahom a to v rozmedzi nejakych 1000 ot/min - 2000 ot/min....pri pozvolnom pridavani....auto skace ako kon ako keby islo na 3 miestami 2 valce....
na vyssich otackach ok....
pri prudkom aj z nizkych otacok ok...
...filter vzduchu je tiez ok, vaha vzduchu je ok, lambda je ok a ked som jej kontroloval sviecky tak 1 a 3 valec resp sviecka bola zaplavena olejom do celej vysky....vymenil som tesnenie pod vekom ventilovu vycistil dal nove sviecky...olej tam uz netlaci...cosi to pomohlo ale robi to stale....
vycistil som aj odvetranie vacky lebo ta membrana bola uplne zapecena...
live data vyzeraju byt ok, chybu zacalo vypisovat na motore iba jednu. prikladam obrazok.
vybral som a vycistil som solenoidy na vanose...na oboch bolo tak z polovice zadrbane to mikrositko od pilin. po nahodeni ziadna zmena.
nestretol si sa aj s niecim takymto?
-
Prílohy
-
![DSC_0625[1].JPG (4.34 MiB) 4898 zobrazení DSC_0625[1].JPG](./download/file.php?id=286118&t=1)
ex e39 525 tds
e39 530d