Čaute klubáci, mám e87 120i motor N46 a potrebujem poradiť, trochu sa rozpíšem :-)
po štarte mi zasvieti červená kontrolka tlaku oleja na pár sec. ale vždy až pri napr. 2,3 a 4 štarte keď už auto po nejakej jazde vychladne, počas zohriateho motora môžem aj 100x naštartovať a nezasvieti tak isto ani po celej noci keď auto stojí a naštartujem nerozsvieti sa. Viem že to môže byť separátor to budem riešiť zajtra tak isto sa zmerá tlak oleja tak uvidím (diagnostika neukazuje žiadnu chybu). Len chcem vedieť či nemáte ešte nejaké nápady čo by to mohlo byť. :-)
+ papá mi besne olej (sem tam zadymí ale nič extra) resp. keďže nemám mierku spolieham sa na bc-menu avšak ten mi to ukazuje v celku zaujímavo. Pred 1100 km bol menený olej a zrazu dnes mi ukázalo že mám nízku hladinu oleja tak som tam doliala asi 6dc (5w30) a ukázalo to že mám olej na max. išla som to prevetrať (pár km) a ukázalo že je tam polovica medzi min a max vypla som motor zapla a zrazu ukazovala tesne pod max. Skáče to hore dole a pritom bol menený senzor hladiny oleja aj tlaku oleja. Olejové flaky pod autom nemám, aj chladiaca je ok tak neviem kam môže miznúť toľko oleja..
-je pravda že predchádzajúcemu majiteľovi sa podarilo zakarbonizovať motor, ale je po niekoľkých preplachoch a mimo problému s olejom mu nič nieje šlape jak hodinky

Sorry, ak táto téma niekde je ale som ju nenašla a budem vďačná za každú radu/info :-)