... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Mi_t_is
Autor témy
Auto: BMW E36 325iA
Kraj: Žilinský

po otočeni kľuča(štart) sa nič nestalo

Utorok, 13. Mája 2014, 22:44

Zdravím vás, zas jedna porucha s ktorou som sa ešte nestretol.. automat e36 2,5vanos. Stala sa mi taka vec, auto pohode naskočilo po 20km som ho odstavil a kľuč nechal v prvej polohe, prišiel o 5minut a šiel naštartovať, otočil do druhej polohy, počkal, a šiel štartovať, ale po otočení do polohy štart, čiže tretej ... sa nič nestalo, ako keby som mal zapalovanie stale v polohe 2.. vytahoval som kľuč.. a skušal zas a nič.. potom som kľuč vytiahol na dlšiu dobu.. (30sekund) a ked som šiel naštartovať tak chytil hned.. občas sa mi take stavalo davnejšie že ked som otočil do polohy 3, nespustilo štartér hned ale čakalo možno sekundu a až potom začalo točiť..

Čo by to mohlo byť? od čoho sa odraziť? momentalne som odstavil a štartovať ide ale neviem si to vysvetliť a veľmi rád budem ak mi niekto pomôže čo by to mohlo sposobovať a či sa takto prejavuje vadný štarter.

bateria bola nabitá, kontrolky po otočeni kľuča do štart polohy ani neblikli, ani nezhasli, nič.. Ako keby som nechal kľuč v druhej polohe :thumbup:

Ďakujem za pomoc.
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

bysto
Auto: e36 323i
Kraj: Bratislavský

Re: po otočeni kľuča(štart) sa nič nestalo

Streda, 14. Mája 2014, 05:48

Mi_t_is napísal:
Zdravím vás, zas jedna porucha s ktorou som sa ešte nestretol.. automat e36 2,5vanos. Stala sa mi taka vec, auto pohode naskočilo po 20km som ho odstavil a kľuč nechal v prvej polohe, prišiel o 5minut a šiel naštartovať, otočil do druhej polohy, počkal, a šiel štartovať, ale po otočení do polohy štart, čiže tretej ... sa nič nestalo, ako keby som mal zapalovanie stale v polohe 2.. vytahoval som kľuč.. a skušal zas a nič.. potom som kľuč vytiahol na dlšiu dobu.. (30sekund) a ked som šiel naštartovať tak chytil hned.. občas sa mi take stavalo davnejšie že ked som otočil do polohy 3, nespustilo štartér hned ale čakalo možno sekundu a až potom začalo točiť..

Čo by to mohlo byť? od čoho sa odraziť? momentalne som odstavil a štartovať ide ale neviem si to vysvetliť a veľmi rád budem ak mi niekto pomôže čo by to mohlo sposobovať a či sa takto prejavuje vadný štarter.

bateria bola nabitá, kontrolky po otočeni kľuča do štart polohy ani neblikli, ani nezhasli, nič.. Ako keby som nechal kľuč v druhej polohe :thumbup:

Ďakujem za pomoc.

Zrejme len snímač na volante nenacita imobilizér, aj mne sa stáva, ze ked vrátim kluc do zapaľovania a v momente startujem, tak niekedy nepretoci a musím vytiahnuť kluc a dat spat

Mi_t_is
Autor témy

Streda, 14. Mája 2014, 07:15

Imobilizer mam ten co bol na zasuvanie takeho snimaca.. ale je prerobeny na tlacidlo a ked neaktivujem imobilizer tak sa nedostanem ani do kontroliek... a mne sa do kontroliek podari dostat :D
Na predaj:

Obrázok

Kontakt

Dendo
Auto: E30 325i

Streda, 14. Mája 2014, 08:08

Ale tvoja e36 ma zrejme aj klasicke ews, ktore odpaja aj starter ked nenacita cip z kluca ;)
Dorifto, repairo, dorifto. The way of the sideways samurai!
E30 M52B25DET
Obrázok

Sonny
Auto: BMW E36 Sport

Streda, 14. Mája 2014, 15:11

zlá cievka na štartéri ?
Obrázok
Ružomberok - Sport E36 Coupé

Mi_t_is
Autor témy

Sobota, 12. Júla 2014, 13:35

Chalani od čoho sa odpichnúť a ako identifikovať problém?

Klucom otočím normalne, dostane sa do prvej aj druhej polohy.. kontrolky idú, svetla svietia, akonahle ale otočím kľučikom do polohy štartovania, nič sa neudeje.. Nepočuť ani pretočiť štartér, nič.. Ako keby som kluc nechal v druhej pozicii... Imobilizer mam spraveny na tlačidlo, keddysi to bol imobilizer ktory bol externy a zasuval sa do takej čitačky taky maly čip. Ale ked mi nenačita imobilizer tak mi nikdy ani kontrolky nezačali svietiť... Ciže myslím že ten je v poriadku. Od čoho sa odkopnúť? Občas to naštartuje hned, občas na 5ty pokus.. a takto to ide.
Na predaj:

Obrázok

Kontakt

jurii
Auto: 30/36/46/60 +6v
Kraj: Trnavský

Sobota, 12. Júla 2014, 17:19

neodchadza ti len spinacka? Takto to vecinou zacina. Ked ti to zrovna nepojde nastartovat skus klucom pohnut hore dole ci nezacne startovat.
BMW Nevlastníš ,BMW Vlastní teba.

Mi_t_is
Autor témy

Sobota, 12. Júla 2014, 19:10

jurii - myslíš držať ho v polohe pre štart(tretia poloha) a hybať nim hore dole troška?

Neviem čo mi odchadza, bud štarter, kabelaž, relatko alebo spinacia skrinka, otazka ako začať...
Na predaj:

Obrázok

Kontakt

fafa111
Auto: E36 320i coupe
Kraj: Prešovský

Sobota, 12. Júla 2014, 19:22

Štarter si vies skusit napriamo, kabelaž si vieš prepípať, pritom mozes hybat s káblom. Relatko vymen za iné.
A sisi isty že nemas aj origo imobilizer? Niekto pred tebou tam dorobil este jedno akoze zabezpecenie. Takže možno maš 2x imobilizer. A prave ti odisiel kružok pri spinacke.
Podla toho co popisuješ, je to presne rovnaké, ako ked ja vezmem kluc bez cipu a chcem nastartovať.

maiki
Auto: 02" E46 320d

Pondelok, 14. Júla 2014, 10:14

toto robilo mne este na 316i ked mi odisla RJ imobilizeru (EWS)
nevedeli co stym je tak menili postupne od toho kruzku na spinacke cez zosilovac signalu az nakoniec som to dal do BMW a tam mi vymenili a nakodili novu EWS , odvtedy ziadny problem...

priznaky rovnake.. prva poloha ok, druha ok, cerpadlo sa pustilo a tretia ani tuk.. zo zaciatku po par pokusoch nastartovalo, potom uz vobec...
Your car. Your story. So don't let someone else write the book.
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

Mi_t_is
Autor témy

Pondelok, 14. Júla 2014, 14:41

V kľúči nie je žiadny imobilizer naistotu lebo kľuč som daval vyzeravať a puzdro bolo uplne prazdne a štartovalo v pohode, jedine čo potrebujem k štartu je mať dobrý koniec kľuča vyrezany, žiadny čip ani nič.

Včera som skušal zaujimavu vec, baterka sice pisala 12.4V približne.. a štartovalo tak raz z 15tich pokusov, potom som ju dal nabiť a po nabití naštartovalo auto vždy na prvy krat, že by odchadzala baterka tak že napatie sa zdá byť v pohode ale štartovací prud je nanič?

Je to 2006/2007 Varta 74Ah 680A.. Dobil som ju uplne, teraz šiel naštartovať a všetko ide, jedna báseň.. Uvidím, či to bolo tým.. Dobijanie funguje skvele, čiže fakt len nejaky ubytok na kapacite baterie, predsa už ma 7 rokov a niektore sa ledva dožijú troch rokov.
Na predaj:

Obrázok

Kontakt

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných